Pfizer и BioNTech искат по 10 долара за всяка ваксина, от която ЕС се откаже

България иска договорът да бъде прекратен без неустойки
2 май 2023 12:35, Стела Стоянова
48
Pfizer и BioNTech искат по 10 долара за всяка ваксина, от която ЕС се откаже
Снимка БГНЕС

Страните членки да плащат половин цена или около 10 евро за всяка от 70-е милиона дози, от които ЕС се отказва. Това е новото предложение на Pfizer и BioNTech във връзка с прекалено големите количества ваксини срещу коронавирус, поръчани от Брюксел, пише в. „Файненшъл таймс“, цитиран от БТА.

Освен това промените в договора ще позволят на ЕС да премине към по-нови ваксини, пригодени за „всички бъдещи варианти на COVID-19, допълва изданието, като се позовава свои източници. Припомняме, през януари Ройтерс съобщи, че ЕС води преговори с двете фармацевтични компания с цел да съкрати броя на дозите ваксина, които Брюксел се ангажира да закупи тази година.

Още по темата

Преговорите се водят в момент, в който Евросъюзът планира да преразгледа законите, уреждащи оценяваната на 148 милиарда долара фармацевтичната индустрия. ЕС се надява, че с новото законодателство ще успее да разшири достъпа до евтини лекарства на фона на изтощените от пандемията здравни бюджети на страните-членки.

Pfizer отказа да коментира публикацията на „Файненшъл таймс“, но отбеляза, че преговорите се водят „добросъвестно от всички страни“, отбелязва Ройтерс.

България и Полша отказаха да подпишат споразумението между ЕС и Pfizer. Те настояват или договорът за ваксини да бъде прекратен, но без да се плащат средства за дози, които освен че няма да бъдат получени, дори няма да бъдат произведени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да не се отказва нито една доза! Ковид зомбитата трябва да се дупчат ежедневно до пълното им ликвидиране.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На Запад са пичбали дела срещу тези но никой нищо не казва защо ли????
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Издавайте зелени сертификати направо със SADS поле. Само търкаш със стотинка и зеления сертификат става смъpтeн акт. Бързо, лесно и пести време и пари.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДВА МИЛИАРДА ДОЗИ поръча Урсулата за Европа, два милиарда дози по 20 долара смятяйте си ги! И събирайте капачки!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не са ли нагли тия кривоносковци, а? Сумати народ си замина от техните бъркочи, а те искат още доларе. Ще се пържите в катранения казан до откат.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И аз искам по 10 долара за всяка поставена ваксина.
30
1
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 11 месеца
За Полша е разбираемо , на за България ...! От къде нашите набраха такава смелост ?
29
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мислиш се за много умен с аргумента си, че във ваксината имало токсична съставка. Обаче ти куца критичното мислене. Това не е никакъв аргумент без контекст. Това, че едно вещество е токсично не означава, че не е разумно да бъде използвано в определени дози. Освен това от значение е съпоставяне на ползата спрямо вредата. Ако ваксината спаси 10 хиляди души и убие 1, ползата пак е повече. Цял ЕС и САЩ се ваксинира, но ние сме по-умни от тях. Лекувайте се с врачки и екстрасенси.
28
3
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 11 месеца
Ше си плащате, за ГЯВОЛЪЦИТЕ винаги--и да ревете НЕМА ЛАБАВО!
27
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Както казах, българите са най-умните хора на Света. Затова в България умряха много повече хора отколкото в другите държави. И затова сме най-проспериращата държава на Света. Ние си знаем най-добре. Борим се срещу световния заговор на рептилоидите чрез преждевременна смърт. Разбира се лекарите са ни виновни, защото разбира се отново българинът си знае най-добре. Датчани, немци, холандци, израилтяни - всички те са глу па ци в сравнение с интелектуалната мощ на българина. Наздраве.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щот имат да изплащат на завелите дело срещу тях ли
25
2
 
11
 
! Отговори
Аз пък искам по 2 преди 11 месеца
долара обезщетение срещу всеки долар похарчен срещу България в пропагандирането на псевдо-ваксините на въпросната компания и другите лешояди от бранша!
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"..по-нови ваксини, пригодени за всички бъдещи варианти на COVID-19" ахааа ,конспирация било ,значи се знаят "бъдещите" варианти .....:))))))
23
1
 
32
 
! Отговори
Бгг преди 11 месеца
Зелениевроплиткумници как е зеленият сертификат ? Идиотенгрупен. Зелената енергия е също лъжа.
22
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 21Предлагам ти да прочетеш, че вече официално Пфайзер признаха, че във ваксините има графен оксид, който е изключително опасен за организма. Чакай, забраих, това няма как да го чуеш по БТВ.А в България умираха хора от некадърието на лекарите и тяхното безхаберие!!!! Защото всички бяха лекувани по един и същ начин- кортикостероиди и антибиотици, при положеие, че по цял свят обясняваха, че вирус не се лакува с антобиотик!!!!
21
0
 
8
 
! Отговори
АМИ ПРАВИЛНО.... преди 11 месеца
Ше плащате--- като не сте кадър да си правите сметката!!!!
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЕС да премине към по-нови ваксини, пригодени за всички бъдещи варианти на COVID-19============Това ми хареса...хахаха.Всички бъдещи варианти които ще съдадем...
19
45
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В държавите които се ваксинираха срещу Ковид през 2021 умряха около 10% повече хора отколкото е нормалната смъртност за годините преди пандемията. В България където балканските философи гении на мисълта решиха, че са най-умните на Света и отказаха да се ваксинират, умряха около 36% повече хора отколкто в годините преди пандемията. Нормалната смъртност за България е под 109 хиляди души на година, а 2021 умряха 149 хиляди души. Наградата Дарвин отива колективно за България.
18
2
 
1
 
! Отговори
до 15 преди 11 месеца
Ти излезе най-***
17
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо тези излишни ваксини не ги платят сега лекарите? Тъкмо ще си платят и в морален аспект за професионалната си параноя, на която станаха жертва всички останали. Какво си въобразява лекарската гилдия? Всички отново ли ще компенсираме тяхната професионална некомпетентност?