Кои са 10-те признака на емоционалната дистанция в любовта?

Между вас се е натрупал стрес
16 май 2024 20:12, Михаела Лазарова
4
Кои са 10-те признака на емоционалната дистанция в любовта?
Снимка: Istock

Една истински силна и здрава връзка предполага емоционална близост и интимност. Когато партньорите са достатъчно близки, за да не допускат нищо да застане между тях – хора, проблеми, трудности, конфликти, предизвикателства, това прави отношенията им истински непоклатими и здрави.

Но когато между партньорите се загнезди емоционална дистанция, това може да се превърне в проблем, по-голям от който и да е конфликт или нерешим проблем. Емоционалната дистанция е в състояние да влоши отношенията до такава степен, че да се превърне в непреодолимо препятствие, понякога дори повече от изневярата.

Кои са 10-те признака на емоционалната дистанция в една връзка?

1. Влошена комуникация.

Ако сте започнали да изпитвате трудности в общуването, не споделяте, не си разказвате как е минал денят, не изпитвате желание да се обадите първо на партньора си, когато имате новина – всичко това е много лош признак на влошена комуникация помежду ви. Тя е предшественик на емоционалната дистанция, която разрушава отношенията.

2. Липса на интимност.

Ако сте се отдалечили емоционално един от друг, вероятно сте изгубили и желанието за секс. Физическата близост е необходимост, която обаче зависи не само от нуждите на тялото, но и на душата. Ако се чувствате емоционално отдалечени, това ще ви кара да изпитвате понижено либидо.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Коронавирус
Четири нови случая на коронавирус за последните 24 часа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
любов преди 2 седмици
Никога не си достатъчно добър за нея , няма нещо което да предизвика възхищението й от теб. постоянно те критикува .Въпреки това постоянно те рувнува неоснователно.Всичко кото т прави трябва да не предизвиква съмнения същото кнаправено от теб е подозрително.
1
3
 
2
 
! Отговори
Трифон преди 2 седмици
Не искате да родите още деца от него. Той прави доста изненади за вас, в смисъл че ще се опулите когато ги откриете.