Жертвите на COVID-19 повече в Европа, отколкото в Азия

Смъртните случаи са общо 8126, заразените над 200 хил.
53
Жертвите на COVID-19 повече в Европа, отколкото в Азия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 8000 души са починали от новия коронавирус по света, сочат официални данни в страните, предаде Франс прес. Най-много смъртни случаи има в Европа, следвана от Азия.

Към 12 ч. по Гринуич (14 ч. българско време) днес от коронавируса са починали 8092 души. Най-много смъртни случаи има в Европа (3422), следвана от Азия (3384), откъдето тръгна разпространението на заразата.

С 684 починали през последните 24 часа и общо 78 766 заразени, Европа е континентът, на който вирусът се разпространява най-бързо, отбелязва Франс прес.

По данни на ТАСС смъртните случаи по света от коронавируса са 8126, а броят на заразените надхвърля 200 000 и се е удвоил от 6 март - за по-малко от две седмици.

Най-висока смъртност от вируса е регистрирана в Италия (7,95 процента), Иран (6,54 процента) и Испания (4,07 процента). В Китай, където пикът на епидемията вече премина, делът на починалите от общо заразените е 3,98 процента.

Извън Китай смъртността е 4,11 процента. Средният показател в световен мащаб е 4,06 процента, отбелязва ТАСС. (БТА)

#ОтговорниВкъщи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
2
 
! Отговори
и кой сега е номер 1 преди 4 години
Излиза че демокрацията много хубаво нещо което както комунизма не е за хората...Китай е на повече от 3000 години и ясно защо.
41
3
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Напишете в YouTube: - Т.Х. 29 "Теперь мы знаем, кто создал COVID 19 и зачем" - и гледайте за еврейската следа в COVID-19...
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОЛЕТЕ БОГ , ХОРА , ЗАЩОТО ТОВА СЕ ПРАВИ ОТ "ДОБРОЖЕЛАТЕЛИТЕ" НА ЧОВЕКА , А ЕВРОПА Е ХРИСТИЯНСКИ КОНТИНЕНТ ! ХРИСТИЯНИТЕ НЕ СА ОБИЧАНИ ОТ ВРАГОВЕТЕ НА ХРИСТА , А И НЕ Е СЛУЧАЙНО , ЧЕ СМЕ В ПЕРИОД НА УСИЛЕНИ МОЛИТВИ КЪМ НЕГО И ПОСТ - ХРАНИТЕЛЕН И ДУХОВЕН !!! НАЛИ НАБЛИЖАВА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА РАЗПЯТИЕТО И ВЪЗКРЕСЕНИЕТО ХРИСТОВО?! ТА НИ ПРАВЯТ "ПОДАРЪК" КАТО ХРИСТИЯНИ ! НО ЗАБРАВЯТ , ЧЕ ВЯРАТА В КОМБИНАЦИЯ С ДУХОВНИТЕ ЦЕННОСТИ ПРАВИ ЧУДЕСА ! А МОЖЕ И ДА РЕЗУЛТАТ ОТ КРИЗА ПРИ ТЕЗИ САМОЗВАНИ ВЛАСТЕЛИНИ !
39
1
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
До Анонимен 36Гъдулке, я прочети внимателно какво съм писал ! Защото никъде не съм писал това което твърдиш !
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАщо всички вируси тръгват от Китай - защото са мъpляви и обичат да ядът прилепи, кучета, бyболечки, плъxове. Чyмата я разнасят гризaчите, които ходят по отходните тръби, а те ги ядът. Това са китайците. Японците не могат да ги търпят и ги считат за нeчистоплътни и нисши, макар че и японците ядът всякакви гадости. Азиатци. Ще ме прощават комyндъpите, но предпочитам Европа.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички вируси тръгват от Китай, през няколко години оттам тръгва някакъв вирус, дори бубонната чума е тръгнала от китай през средновековието, защо е така е сложен въпрос.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напишете колко умират от сезонен грип всяка година, ще се изненадате-стотици хиляди са, но явно досега не е било важно, друго си е коронавирус
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търпим вируса на комунизма от 1917..........и короната ще преживеем.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам италианци да бягат в Китай, а точно обратното - китайци ходят да работят в Италия, китайци ходят като туристи в Италия. Китайци заразиха Италия. Не е много сигурно доколко китайците са овладяли кризата и колко са им верни данните. Тук някакви тръгнали да плюят Европа, но Европа е по-висшата цивилизация от азиатската, Европа е колонизирала и цивилизовала света, Европа е майка на хуманизма, революциите, просвещението, демокрацията и свободата. И е разбила азиатците във всяка война.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По - голям вирус от бойко няма.
32
2
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 4 години
На "статистика" от Китай и Рассия трябва да се гледа с голяма резервираност.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТxaxaxaxa, пак обирка хапчетата дядка, СеСеСеРето било процъфтяващо викаш, ама някак си пропадналия запад го разпаднал?!? Добре де като се надрусаш, вярваш ли си сам в тия глупости? Добри препарати за вана си добарал този път, спор няма.
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30Виж - Ако къщата ти има нужда от ремонт, иначе може да се разпадне след 5 години, не означава, че няма да я ремонтираш, но ако пердетата са хванали огън, определено първо трябва тях да изгасиш, преди тръгнеш, да правиш ремонти.Преоритети според времето ...
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТЩо така се говори че коронавируса щял да удари Русия едва след 22 април а още по вероятно чак след всеобщите тържества на 9-ти май. Някои русофоби от руски произход пък твърдят че още през февруари е имало 1600 смъртни случая в Русия. Българското разузнаване трябва да провери истината и при необходимост да се забрани на руснаци да влизат в България.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31Лично мнение или факт? И ако е факт, доказуем ли е?
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия 58 правителства 60-ина години!Какво да се случи с такава политическа нестабилност?
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Китай си признаят истинския брой съотношинието рязко ще се преобърне. В Италия проверяват за Covid след всеки смъртен случай а не си измислят диагнози като сърдечна недостатъчнос, бъбречна недостатъчност, белодробна емболия и т.н. затова и процента на смъртност там е 4-5 пъти повече отколкото в Китай.
25
9
 
4
 
! Отговори
Брат Пит преди 4 години
Китай командват парада.. САЩ трябва да се наведат доброволно! А Европа...понеже са много умни...сега ще плащат. И все Русия им е виновна...Видяхме ви колко сте обединени..
24
8
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
В края на 80-те Запада бе пред пропастта на тоталният икономически колапс, но се спаси за сметка на СССР и Източният блок благодарение на продажника Горбачов.След като Китай стана първа икиномическа сила бе третиран с разните му там птици, свински и пр. грип, а за последно и с Корона вирус. Бившите страни от Източна Европа - със агнешка, свинска и пр чуми. И всичко това подарък от "цивилизованият Запад" Нима Запада си мислеше, че това ще остане безнаказано ?
23
1
 
4
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
"Защо в Италия умират 100 пъти!!! повече хора?"Защото пич, италианците са тарикатите на Европа:1. Мафия2. Корупциятарикати, може да се замени и с палячовци.За справка, ***, които италианците не можаха да пласират в изпаднали страни като България, отидоха на дъното на Адриатика или в най-скъпия вариант..Атлантика.

Спонсорирани публикации