Китай към САЩ: Нямаме намерение да се състезаваме с никого

Белият дом се опитва да очерни Китай
Обновена: 25 мар 2020 14:05 | 25 мар 2020 13:53, Нели Христова
145
Китай към САЩ: Нямаме намерение да се състезаваме с никого
Снимка: БГНЕС

Въпреки кризата, в която всички трябва да сме обединени, нападките между САЩ и Китай продължават. Америка обвинява азиатската държава в много неща - в това, че прикрива информация за коронавируса или че помощта й към другите държави е пропаганда. Но Китай побърза да отговори на нападките.

Още по темата

"Неотдавна американският новинарски сайт The Daily Beast публикува изказване на американско официално лице, от което ясно се вижда, че Белият дом се опитва с държавни средства да очерни Китай, за да отклони вниманието от политическия натиск и да спечели изборите", пише "Радио Китай".

По думите на американския представител на тях им е наредено да казват, че "всички проблеми са свързани с Китай и да разпространяват с всички средства това твърдение".

С изострянето на епидемията американското правителство засилва прехвърлянето на вината за разрастването на епидемията върху Китай и често нарича новия коронавирус "китайски вирус", за да прикрие неефективността си в справянето с епидемията.

Крайно неетичните и расистки манипулации са остро критикувани от международната общност. На 23 март специалният докладчик на ООН за расовата дискриминация и ксенофобията Тендая Ахиум подчерта, че свързването на специфична болест с определена страна и националност е безотговорно и притеснително.

Наред с подобряване на ситуацията с борбата с епидемията Китай оказва помощ на останалите страни в справянето със заразата. Китай не само изпрати два експертни екипа в Италия, но и спешни медицински материали и апаратура.

В социалната мрежа италианските интернет потребители изразиха благодарност на Китай за помощта. Във връзка с това неотдавна в интервю пред журналист на телевизия FOX държавният секретар на САЩ Майк Помпео се опита да всее раздор в отношенията между двата народа на Китай и Италия. Началникът на търговската комисия на Белия дом Питър Наваро обвини Китай в "пропаганда" чрез оказването на помощ.

Всъщност, освен надпреварата с вируса, Китай няма намерение да се състезава с никой.

Хора видяха, че в най-трудния момент в борбата с епидемията в Италия американското правителство с военен самолет изнесе от страната 500 000 теста за новия коронавирус. В началото на миналия месец Майк Помпео заяви, че ще окаже помощ на съответните страни от 100 милиона щатски долара за борба с епидемията. Обаче китайското Министерство на външните работи доказа, че китайската страна никога не е получавала помощи от американското правителство.

Пред разрастващата се епидемия САЩ не само не показват хуманизъм и отговорност като голяма държава, но и коментират своеволно китайската помощ към останалите страни. Егоизмът им е породен от политиката „САЩ на първо място" и е доказателство за начина на мислене и предразсъдъците, останали от времето на Студената война.

Преодолявайки трудностите в борбата с епидемията, Китай оказва според възможностите си помощ на засегнатите страни и райони, което получи признание от международната общност.

Някои американски политици всяват смут в отношенията между Китай и останалите страни. Техните опити обаче са обречени на провал. Съветваме ги да обърнат повече внимание на защитата на живота и здравето на американските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Нищо не са победили в Китай, просто се принудиха под натиска на икономическите обстоятелства, да започнат добре познатат комунистическа пропаганда, факт е, че все още не са допуснали хора от СЗО до центъра на епидемията
43
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дните на Америка са преброени.Очаквам пълна изолация на Европа и Азия от Сащ.Както знаем от историята всяка империя си има край и това често се случва от вътрешни проблеми.Китай Русия и Европа трябва да създадът търговски и военен съюз.Петрола да се обменя с валута различна от долара , и децата знаят вече че краварите сами си печатат парите.Все едно вкъщи да си имам печатница и да печатам безкрай без никой да ме контролира.И още още много работи ама ми писна да пиша ...
42
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поднебесната империя я има 20 века пр.н.е и 20 века след това.Къде сте тръгнали да лаете срещу нещо,удържало изпитанието на времето...
41
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай и Русия са новите световни лидери!
40
4
 
38
 
! Отговори
SS преди 4 години
теа като Помпoe да не лаят много ... може да се окаже, че ще се наложи да лазят пред Китай за некоя и друга ефикасна ваксинка...
39
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тато-----------------------Какво ти чревоугодничество.Глад ги гони жълтурите,глааад.Решили да прибавят някоя мръвка към купичката с ориз и изпозразиха целия свят. Че и криха цял месец и лекарят,който първи се осмели да оповести го арестуваха.Ама това е то комунизма-глад,болести,мизерия,радиация...
38
6
 
45
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Най-добре е да не помага никой на Италия и да оставят всички италианците да погинат, защото иначе САЩ ще го обявят за пропаганда.Китай дали е виновен за вируса или е жертва е въпрос, на който едва ли някога ще научим отговора.Важното е, че Китай победи вируса и вече помага на други държави.Можеше да не го прави ... Но, китайците го правят и това никой не бива да им отрича.Италия бедства ! Италианците се гърчат в предсмъртна агония и не е сега момента да се надпират великите сили.
37
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говедата продължават. Бомби хвърляха, шпиони тровиха, вирус подхвърлиха, заплахи, изнудвания..... Някой да не мисли че ще спрът по желание? Престъпник почтен не става по желание трябва да бъде заставен
36
1
 
5
 
! Отговори
f преди 4 години
Гугълът много краде. Наистина много!
35
7
 
35
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Краварите под командването на ционистко масонският център за печатане на нефелни зелени хартийки-ФРС,след като почерпиха света със създаденото от тях вирусче искат да пуснат и гнусната си оферта към света.Преминаване към информационно пазарен фашизъм!Решенията на римският клуб в деиствие.Границите на растежа на малтусианците от Вашингтон.ИМПЕРИЯТА НА АНТИЧОВЕЧНОСТТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕНА!ИЛИ ТЯ,ИЛИ СВЕТА!ДРУГ ПЪТ НЯМА!
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5ма трола не ми схванаха иронията и понеже пише САЩ и бам 5 харесвания
33
6
 
14
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Китай първи ще въведат 5 джи и чипа,вече започнаха със кюар код за хората а САЩ изостават.Следя надпреварата с интерес
32
6
 
26
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
То Хамериканците няма да ни съкращават защото така и така работа не ни дават. Само ни продават ръждясали хвърчила за скромните. 2-3 милиардчета. А и друго важно правят.. ползват нашата земя ( Безплатно разбира се).. за Военни Бази.
31
3
 
37
 
! Отговори
Петър преди 4 години
Помагайте и вие, мама ви проста! Не само да се чудите от къде война да изкарате!
30
5
 
33
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
Китай ще избави САЩ от капитализма!
29
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на САЩ вместо да зарязят Китай заразиха себе си и Европа Не им схващам идеята ,но го направиха успешно
28
1
 
12
 
! Отговори
избирател преди 4 години
"Психология на тълпите",от Густав ЛьобонНе съм чел книгата,но съм чел,сбитата й рецензия...,смятам да я прочета!!!На тоя етап,случващото се в Европа,прекалено добре пасва,на идеята в тая книга......,а и по света!!!
27
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тука масово хора се оплакват ,че нямат работа ,но защитават Китай а именно те всеки ден подбиват пазари и закриват работни места в Европа и не само"Е то в България половината хора са умни, другата половина са бавноразвиващи, които не знаят къде ги боли къде ги сърби. Виж как сами си противоречат, като телета са.
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате ГойкоТрябва да има строг контрол върху продажбата на месо. Като ученик по Биология ни учеха, че не трябва да пазаруваме месо, ако се продава на зеленчуковия пазар.
25
2
 
10
 
! Отговори
22 Блажена калинка преди 4 години
Ха-Ха-ХаСякаш знаеш с какво се храниш.

Спонсорирани публикации