Африкански държави със строги мерки за борба с COVID-19

На континента заразените са над 2000, смъртните случаи - над 50
26 мар 2020 20:37, Ния Христова
6
Африкански държави със строги мерки за борба с COVID-19
Снимка: БГНЕС
Африкански държави днес обявиха строги мерки за борба с разпространението на коронавируса, предаде ДПА, цитирана от БНР. 
 
Лесото въведе 21-дневна карантина, която ще влезе в сила в събота. Да работят ще продължат само лечебните заведения, силите за сигурност, супермаркетите и банките, заяви премиерът Томас Табане, цитиран от БТА. 
 
В сила в полунощ ще влезе триседмична карантина в Република Южна Африка. Здравните власти в страната съобщиха, че заразените са 709.
Още по темата
26 мар 2020 07:41
19
Кения обяви полицейски час от 19:00 часа до 05:00 часа местно време, който ще влезе в сила утре. В обръщение към нацията кенийският президент Ухуру Кениата заяви, че само хора, на които е дадено разрешение във връзка със служебните им задължения, ще могат да излизат навън през тези часове. 
 
В Кения регистрираните случаи на зараза са 28. 
 
Президентът на Уганда Йовери Мусевени нареди общественият транспорт временно да спре работа през следващите две седмици като част от мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса. 
 
В Африка заразените с коронавирус са повече от 2000, а смъртните случаи са над 50, по данни на Световната здравна организация и на властите в страни на континента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
До 1,много рано откри кампанията за избори,успокой се че излиза пяна,дай първо да оправим Африка та да има къде да бягате,че с това крадене май ще има лопата.
4
0
 
3
 
! Отговори
Конго бонго преди 4 години
Обаче в тези държави, бананите растат по дърветата, а в някои други европейски държави, приели подобни мерки, бананите са с пари и зимата е студена.
3
2
 
10
 
! Отговори
прост човечец преди 4 години
Явно имат повече акъл от англичани и американци! Подозирх че е така...Вече съм сигурен
2
1
 
4
 
! Отговори
Дебел депутат преди 4 години
Кажете нещо за Сомалия?
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тук ген.Мутсфчийски и ББ имат пръст! Те спряха и Евро,Олимпиада,Евровизия,ШЛ,Карнавалът на модата.Сега на африканците правителството ще раздаде по една камара пари,които ББ ще открадне.Общо взето дали има беда,в която ББ няма участие ? Баце това,баце онова ! Все баце ! Не ви е виновен баце,че сте утр?пки и все търсите някои да ви даде! Докато има сив сектор и работа без договори и масово укриване на данъци баце няма от къде да ви даде ! Като подадеш едната си ръка,за да поискаш,с другата дай

Спонсорирани публикации