Евакуираха наш военен от Косово със "Спартан", изследват го

За него има съмнения за контактност с вируса
9
Евакуираха наш военен от Косово със "Спартан", изследват го
Снимка: БГНЕС, архив

Медицинска евакуация на военнослужещ от българския контингент в Косово е извършена със самолет C-27J "Спартан" днес по заповед на министъра на отбраната.

За него са постъпили данни за съмнения за контактност с COVID-19. Военнослужещият няма медицински оплаквания. Екипажът, транспортираният военнослужещ и съпровождащото медицинско лице са осигурени с всички необходими средства за индивидуална защита, съобщиха от МО.

При пристигането в Република България на военнослужещия ще бъдат направени медицински изследвания във Военномедицинска академия за окончателно определяне на здравния статус.

Към настоящия момент Въоръжените сили на Република България участват в операцията на НАТО в Косово с контингент в състав от 22 военнослужещи със задачи, свързани с подпомагане подобряването на сигурността в района. Допълнително за изпълнение на задачите се поддържа 10-дневна готовност за развръщане в зоната на операцията на рота и национален поддържащ елемент до 140 военнослужещи, включени в състава на оперативния резерв на операцията.

Национален командир на българския военен контингент в Косово е подполковник Стоян Червеняков от Съвместното командване на силите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
7777 преди 4 години
Новите еничари
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А,нашите военни какво правят в Косово?И за там ли харчим пари ?Да са го транспортирали с линейка,ето къде Косово 250км.от София!Не съм чул някой не тежко болен българин да са го транспортирали от Плевен примерно, до София със самолет!
6
1
 
12
 
! Отговори
Хер Вернер преди 4 години
Пореднодното разхищение на пари и ресурси за един безполезен ***, който даже няма оплаквания ... После се вайкат, че бюджета бил издънен.
5
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама вие не четете ли, наистина, преди да напишете. Той служи в Българската армия, части от която участват в съвместна операция в Косово!
4
12
 
0
 
! Отговори
бАЩА ТИ преди 4 години
ОСВЕН АКО ТОЗИ ЧОВЕК Е ТВОЙ БАЩА ИЛИ РОДНИДА.ТОВАГА НЯМА И ДА ПОМИСЛИШ ДА НАПИШЕШ ТОЗИ КОМЕНТАР !!!!ТУК КОМЕНТАРА Е СЛЕДНИЯ: БРАВО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, ЧЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ХОРАТА,КОИТО И СЛУЖАТ !
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Косово ли служи?
2
4
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Чий го дири този безродник там?
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял транспортен самолет за 1 човек ?????????? Това е срашна разсипия на средства и експлоатационни часове за замолета.

Спонсорирани публикации