COVID-19 и в изолираните племена. Почина 15-годишно момче

Експерти се притесняват, че това може да унищожи племената
11 апр 2020 12:45, Нели Христова
56
COVID-19 и в изолираните племена. Почина 15-годишно момче
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът достигна и до най-отдалечените кътчета на земята. Изолирано от света племе в Амазонската екваториална гора регистрира първия си смъртен случай от COVID-19. 15-годишно момче е издъхнало в племето Яномами, съобщават бразилските здравни власти, цитирани от The Independent.

Състоянието на момчето рязко се влошило и то е било откарано в болницата в Боа Виста. То починало в четвъртък.

"Случаят е изключително притеснителен", заяви бразилският здравен министър Луиз Мандета. По думите му, трябва да се отделя специално внимание на хората от дивите племена и да се внимава най-вече с онези, с които властите нямат почти никакъв контакт. За това бразилското Министерство на здравеопазването е организирало специален щаб, който следи състоянието на хората именно в тези отдалечени племена.

Антрополози и здравни експерти от цял свят предупреждават, че пандемията може да е унищожителна за 850 хил. души, които живеят в отдалечените племена. Тяхната култура и начин на живот напълно отхвърлят социалното дистанциране.

Те се страхуват, че племената ще бъдат напълно заличени.

Вече са регистрирани 7 заразени с COVID-19 сред бразилските племена. Случаите в страната са 18 хил., а починалите са 957.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
5
 
! Отговори
Фейк нюз ?! преди 4 години
изолирано от света племе пък момчето откарано в болницата при влошено състояние?!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От самолетите иде Миналата година снимах как ръсят.
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 49 Все още не изтрезнялТочно това и аз си мислех ! Фалшивите новини се публикуват като истински а истинските се трият като фалшиви! Евроатлантикосороска демосрация
49
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Извънземните са ни атакували, на световните лидери мълчат, иначе паниката ще помете цивилизацията ни по- бързо от вируса...
48
1
 
15
 
! Отговори
Все още не изтрезнял преди 4 години
Интересно ми е как вожда и шамана на изолираното племе от дълбоките недра на южноамериканската джунгла са се свързали с пишущите *** и са им съобщили скръбната новина.Очакваме подробности!
47
0
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ако бяха изолирани племена въобще нямаше да имат заразени.
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При толкова апетити за земите им защо ли не ме учудва, че вирусът е стигнал и при тях. За съжаление. Дано Бог опази едни от последните свободни хора на планетата.
45
3
 
26
 
! Отговори
Правилния въпрос е: преди 4 години
КАК аджеба се е заразил като племето е изолирано?Да не се окаже че вируса циркулира в атмосферата подпомогнат от една страна с много военни бази по света?
44
1
 
9
 
! Отговори
д-р Петров преди 4 години
В началото на 90те год. някакъв западен политик не си спомням името,се изтъпанчи пред медиите и потресе много народ като каза че в "обединена" Европа не знам си колко милиона хора са излишни!!! Потърсете вестника в националната библиотека.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изсичането на джунглите става основно заради потреблението на масовката, която иска бургери от макдоналс, салфетки за еднократна употреба и други подобни
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя от снимката що е гол,вечер не му ли е студено? Иначе в джунглата на Бразилия зарази колкото щеш.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от. гл. шеф. на тайно разузнаване. вписваме на всички какво преставлява българия искаме да се провери на румен компютъра от спец службите всички да се [ уверът ]
40
2
 
19
 
! Отговори
Бойкоеб преди 4 години
До АнонименТова е точният въпрос: как стигна този вирус до тях;))) Щом се знае, че съществуват от правителството, значи тези племена не са изолирани;))) Изолирано е племе, за което не се знае, че съществува в джунглата. Инак става туристическа атракция на тамошната Ангелкова. И аз се опитвам да се изолирам като тях, но герберите искат да печелят от всичко!
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На все още неоткрита палнета някъде много, много далече, висоо технологична цивилизация седи под карантина по съшатата причина.
38
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хапнали са някой заразен с Корина вирус оператор на Нешънъл Джеографикс..
37
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма проблеми ката намалеят ще им пратим от нашите,имаме и за износ
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изолацията отдавна не е пълна. Водят групи туристи да гледат сватбени танци, на войната и т.н. Карат им парцали, преглежда ги лекар и т.н.
35
3
 
18
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Тези племена никога не са били напълно изолирани, овчариииии
34
5
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 4 години
В страни, в които медицинската система не може да се справи, смъртността е повече. Ако погледнеш в worldometer, смъртността е още повече. А сега си представи, че тези изолирани племена се лекуват само с билки.
33
4
 
20
 
! Отговори
Бандит преди 4 години
Само да не плъзне между приказните герои от приказките,че не знам как ще чета на детето Снежанка и шестте джуджета,че седмото е изолирано поради съмнение...