Ръст на болните от COVID-19 с 2,8% за денонощие, нови смъртни случаи

Общо заразените са 695, четирима починаха за ден
Обновена: 14 апр 2020 08:38 | 14 апр 2020 08:08, Камелия Цветанова
310
Ръст на болните от COVID-19 с 2,8% за денонощие, нови смъртни случаи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нови 4 смъртни случая на болни с коронавирус съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Последният е от тази сутрин. Става въпрос за мъж от Смолян.

Още по темата

Общо заразените домомента са 695. 

Увеличението на болните е с 2, 8% в сравнение с вчера.

За последното денонощие има 19 нови случая. От тях 9 души са приети в болница. Няма нова засегната от заразата област. 

От медицинсикя персонал с COVID-19 са заразени 37 души.

„Имаме още една болна акушерка на 43 години от Центъра за спешна медицинска помощ“, каза още Мутафчийски.

От 334 души изследвани  - 28 положителни проби в Банско. В момента  с активна инфекция са само трима, каза главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Около 8% от изследваните лица са имали среща с вируса. Това означава, че не можем да спрем циркулацията на вируса, но упражняваме контрол, така че да можем да го овладеем.

Проф. Мутафчийски съобщи, че се обмисля след Великден да се възстановят ваксинациите за децата, както и женските консултации.

Болните до момента деца са 7 или 8, без сериозни симптоми.

„Едно дете, което е на година и е най-малкият пациент, стои в болница, въпреки че няма никакви клинични оплаквания, но не можем да докажем, че е изчистено от вируса“, обясни още той.

Според него това, че се обявяват по 10 – 15нови случаи болни, означава, че правителството е взела най-адекватните мерки и като пример за това посочи, че президентът на Франция Еманюел Макрон е казал,че може да затвори границите до септември.

А относно някои проучвания, че хората с някои кръвни групи са по-уязвими, той се пошегува „все още не водим статистика нито по кръвни групи, нито по зодии“.

Проф. Мутафчийски обобщи, че смъртността у нас е 4,9%.

По света варира от 0,5%в Южна Корея до над 7% в някои други държави.

„Оказва се, че много от държавите започват да променят статистиката в смъртността, защото се смятат за почивали от коронавирус такива без придружаващи заболявания, което изкривява статистиката“, коментира той.

В България се мери за всеки с коронавирус независимо дали има придружаващи заболявания или не. 

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
0
 
! Отговори
Марто преди 4 години
С вечна карантина няма да стигнем до никъде. Пикът ще се мести през май, юни, юли, август.... и така до края на света. Поетапно връщане на работа и на училище, при спазване на всички мерки, последвало тестване е единственият начин.В офисите на много фирми има термокамери и IR термометри, не е непостижимо да се закупят.В училището на детето още преди грипната епидемия ползваха термометри на входа.И без инзвънредна ситуация се използват подобни подходи. Желая здраве и скоро всичко да бъде наред!
227
0
 
1
 
! Отговори
СЛЕДВА...... преди 4 години
Икономическа криза, глад и мизерия! Края на БКП-ДС и Герб настъпва!
226
0
 
2
 
! Отговори
С тази черна преди 4 години
униформа, само килимявка му трябва!? Може да си направи погребално бюро, за доктор не става, но за поп е готов, всеки ден опява едно и също по телевизиите!
225
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 253"Значи при 695 заразени и починали 35 ,смъртността била 4,9%?"Ами просто 35 делено на 695 прави 0,050359712, което в проценти е 5,0359712%, което е повече от 4.9%. Но реално смъртността е броят умрели днес, разделен на броят умрели от преди 2 седмици, защото отнема около две седмици от момента на заразяването до момента на смъртта, така че смъртността е дори още повече. Ама имат ли значение цифрите, щом сте решили, че целият свят лъже и няма нищо страшно.
224
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По - голямо зло от бойко борисов не ми се е случвало на държавата. Докато беше в мевере саботираше дейността му, сега повече от десет години пък клати цялата държава. Закри сумати неща, ***, дано го извозят с хладилен камион за централните!
223
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Значи при 695 заразени и починали 35 ,смъртността била 4,9% ? Оплетоха се в лъжи .Като примера с човека от Благоевград ,никога не работил в Банко, със стенд и починал от инфаркт или с мозъчно черепната травма от Барна ,отчетени като ,,умрели ,,от ,,короновирус ,, Вече с лъжите я карат ,като през просото . Лъжи ,мажи ,само дикиш да хване !
222
2
 
8
 
! Отговори
Годжи преди 4 години
Този на крадец на снимката ако си мисли, че ще му се размине дълбоко се лъже. Колко пари дръпнаха от ЕС за борба с вируса ние от тях нищо няма да видим. Всичко си го раздадоха между тях си, *** неземни!
221
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да ви Имаше ТУБеркулозниБОЛНИЦИ ,Инфекциозните отделения бяха задължително извън корпусите на Градските и Окръжните болници ,във всеки голям град, Санитарно Епидемиологогичен център , СНП станция ,Гражданска Отбрана .. А Възстановителният комплеск за болни с респираторни болест в Радунци ,разположен на на едно от най добрите климатични места в Европа ,беше затворен от ГЕРБиЧУК .
220
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал Мутавчийски ПРЕЗИДЕНТНА ЦЯЛА България !
219
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПростНе ставаш!СМЕНЯЙ
218
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой вече не вярва на Мутафа,четете в Афера новото разследване на Ахчиева как карат лекарите да манипулират данни.
217
1
 
4
 
! Отговори
Детенце преди 4 години
Другарю комунист, къде Ви е косата о.О
216
2
 
13
 
! Отговори
Прост преди 4 години
Този щаб е трагикомедия. Лицето на щаба е трагикомедия. Министъра на здравеопазването е трагикомедия. Въобще девет години живеем във фантазията на един психично болен, фанатизиран, озлобен и ***, комплексиран и без липса на внимание в детските години пожарникар, който обаче таи неистова омраза към българското общество и е готов на всяка цена да ни затрие. Her name is Boeko!
215
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Амиии.гусин генерал.Преди 2седмици ти казвах и написах тук.Че Не затваряйки границата. Вървим към хилядарката заразени българи.Амааа вие се правехте на хулави сякаш Изобщо не чухте че обществото ни ЖЕЛАЕ да ЗАТВОРИТЕ границата!Но нали властта е в ръцете ви Та си правите каквото си знаете!Та това го знаем за хилядарката.И ще я минем уви!Та превърнахте България в полицейска държава Да плашат и стряскат гражданите по улици Че и по паланки!Др Борисов пък ще пълни хазната на ГЕРБ За народа отНАРОДА!
214
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравейте хленчовци . Вие сте под 1%.Успелите нации са тези които са дисциплинирани. В този форум е пълна с хора на които и липса 8 часовото кафе по обществени заведения.В България няма забрана на нито едно пройзводство.Ако са спрели това не зависи от тях ,тъй като няма къде да пласират продукцията , основно свързано с чужбина.Ще умрем от глад ако не премахнат карантираната. Е ако я премахнем на кой ще продаваме....Лека нощ лигльовци....
213
0
 
12
 
! Отговори
АЛОО ЩАБА преди 4 години
Проституттките ги гледам днес си бръмчат по околовръстното на Аксаково,пълноо,те със каква декларация бачкат,че и данъци не плащат ?
212
0
 
5
 
! Отговори
дедо от село преди 4 години
Айде стида си лъгал! Иде рамазана и доган4о трябва да го празнува!
211
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи, и всички вие скапаняци този тест го преминахме 1989-а година, не ни стресирате грам
210
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Химическите тоалетни по градинките защо са заключени ?????? Не всеки работещ има тоалетна до *** си !?!?
209
0
 
17
 
! Отговори
малее преди 4 години
преди две години цяла България светна червено от грип и никой не обърна внимание за болните бая си отидоха.

Спонсорирани публикации