Как да кандидатстваме успешно за кредит "Енергийна ефективност"

Вижте какви документи са ви необходими
Спонсорирано съдържание | Обновена: 12 авг 2013 10:28 | 31 юли 2013 09:58,
28
Как да кандидатстваме успешно за кредит "Енергийна ефективност"
Снимка: Банка Пиреос

В даден момент от живота почти всеки от нас изпитва нужда от допълнително финансиране било за непредвидени големи разходи, било за специален повод или за осъществяване на дългогодишна своя мечта. Един от често срещаните поводи да се замислим за теглене на кредит е ремонтът на жилището ни с цел намаляване на сметките за отопление и ток и спестяване на енергия. 

За повечето от нас обаче само мисълта за теглене на кредит носи негативни емоции – чудим се накъде да се насочим и на какво да обърнем внимание сред морето от информация, какви са необходимите документи и какъв е редът за подаване на искане за кредит.

Банка Пиреос България се старае да бъде близо до своте клиенти, когато имат нужда не само от допълнително финансиране, но и от професионален съвет. От скоро банката е част от програмата за кредитиране на мерки в покрепа на енергийната ефективност в дома, неразделна част от която е и предоставянето на безвъзмездна помощ на кредитополучателите.

За да улесни вземането на решение за теглене на кредит, Банка Пиреос България ще ви преведе стъпка по стъпка през процеса на кандидатстване – от подаването на документите до усвояването на отпуснатите средства и получаването на безвъзмездна помощ. 

Първата стъпка е да имате конкретна идея за оптимизиране на дома. Изберете желаната от вас енергоспестяваща мярка и фирмата доставчик, с която ще работите. Вземете оферта (по образец)  и проформа с подробно описание на мерките, които ще прилагате.

Втората стъпка е да посетите удобен за Вас клон на банката и да поговорите с консултант. Необходимо е да попълните искане за кредит и участие в програма „Енергийна ефектиност“ и да представите оригиналната оферта, издадена, подписана и подпечатана от фирмата-доставчик.

Третата стъпка е получаване на отговор от банката дали кредитът и проектът ви са били одобрени. След като получите официален отговор, че молбата ви за кредит е одобрена, можете спокойно да пристъпите към усвояването на отпуснатите финансови средства и реализирането на вашия енергоефективен проект. 

Четвъртата стъпка е изплащането на безвъзмездната помощ по одобрения кредит „Енергийна ефективност“.  За целта е необходимо да подадете  искане за безвъзмездна помощ  по образец не по-късно от 4 месеца от датата на договора за кредит, като към него приложите следните документи :

протокол за извършени работи подписан и подпечатан от фирмата (по образец)
оригинална фактура
касова бележка / платежен документ

Консултантът по проекта ще разгледа документите Ви и ще Ви посети на място, ако това е необходимо. До 20 работни дни след подаване на документите, ще получите отговор за размера на определената безвъзмездна помощ. Тя ще Ви бъде преведена по банковата сметка, обслужваща кредита.

Ето отново накратко необходимите документи за кандидатстване за кредит „Енергийна ефективност“:
Искане за кредит
Искане за кандидатстване по програма за енергийна ефективност в  дома
Оферта от доставчик /по образец/ за всяка една от приложените мерки/проформа фактура
Възможно е да бъдат поискани други документи, като документи удостоверяващи статуса на имота – акт 16, удостоверение за търпимост, снимки и др.

Надяваме се, че сме ви били полезни. Следващата седмица ще ви разкажем подробно кои са дейностите, финансирани от кредит „Енергийна ефективност“.
 

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ


28
Още от
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
да преди 10 години
Ако няма някоя институция която да е мост между REECL и клиента. Всеки ще си прави каквото иска и ще има възможност за злоупотреби.
7
0
 
14
 
! Отговори
Няма лошо преди 10 години
До "наглост". Тук подкрепям. Трябваше да има и възможен канал да се избегне банката, при тези , които инвестират свои средства, а който няма-да използва кредит по сегашната система, но... наистина някой трябва и да припечели от цялата работа
6
4
 
24
 
! Отговори
bvb преди 10 години
Абсолютна пирамида. Първо теглиш заема пък после чакай безвъзмездната помощ.
5
11
 
1
 
! Отговори
Няма лошо преди 10 години
3.Фирмите изпълнители са публикувани на сайта на REECL и са проверени, т.е няма как да попаднете на недобросъвестни търговци. Същото важи и за инсталираното оборудване. 4.Сроковете обикновено от идеята до реализирането (поне в нашата област-климатици) са от порядъка на 1 седмица. Много полезен и използван от клиентите начин за повишаване на енергийната ефективност в дома - Препоръчвам!
4
2
 
35
 
! Отговори
наглост преди 10 години
Това, което ме вбесява е наглостта!!! Къде точно е безвъзмездната помощ, че не разбирам точно? Как така дадохте тези пари на банките? И банката , видите ли ще ви даде нисколихвен кредит???!! Тези пари са по програми, както е примерно кохезионния - там по-голямата част е БЕЗВЪЗМЕЗДНА и се предоставя от фонда , а държавата осигурява по-малката част! Как нагло набутвате хората само, простоо...Ама нали трябва да има далавера за "нашите" фирми и банки, а някои хора ще си вземат комисионните...
3
11
 
6
 
! Отговори
Няма лошо преди 10 години
Разбира се че е реклама и в това няма нищо лошо.Пиреос се включиха доста късно в тази програма и сега е естествено да търсят всякакви рекламни канали, за да заемат мястото си на този пазар. Този кредит е изгоден дори за клиентите с пари в брой. Ние сме фирма изпълнител и участваме активно и трябва да ви уверя че много от клиентите предпочитат да минат през REECL по няколко причини. 1.Не "затварят" пари дори и да ги имат 2.Въпреки лихвата финансовата помощ я надхвърля и е по-изгодно ...Продължава
2
4
 
27
 
! Отговори
чудя се преди 10 години
да тегля кредит или директно да се самоубия??? ПРЕСТЪПНИЦИ
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По принцип полезна информация, въпреки че е реклама. То предполагам и в останалите банки е такъв редът.