Висящата градина на Семирамида на... балкона

Съвети на ландшафтния архитект Вержиния Костова пред Bulgaria ON AIR
14 авг 2017 14:00, Анисия Иванова
4

Вместо сив бетон много хора биха предпочели терасата им да бъде украсена от пъстроцветни цветя. Според ландшафтния архитект Вержиния Костова не са ни нужни много пари или огромна външна част към апартамента, за да изглежда кокетно и освежаващо една градинка или тераса.

"С курса, който ще проведа тази вечер в столицата на тема "Малките градски пространства и отглеждане на градина" целя да разширя съзнанието на хората по отношение на озеленяването. Освен красиви, могат и много практични неща да се случват по терасите и малките дворчета, като отглеждане на билки или зеленчуци", отбеляза тя в студиото на "България сутрин".

Във видеото може да откриете полезни съвети за подреждането на красива тераса, кои цветя през кой сезон се отглеждат, как да съчетаем външните мебели с растенията и кои са спецификите при отглеждане на цветя в саксия.

"Преди всичко трябва да предвидим тежестта, която ще окажем върху терасата, тъй като всяко нещо добавя масата си – от водата, когато поливаме, до саксията и пръстта. Трябва да се прецени как растенията ще се отводняват", съветва  още Костова пред Bulgaria ON AIR.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ


4
Още от
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
,.,.,. преди 3 години
obi4am prostor v gradinata a na natrupano
3
2
 
0
 
! Отговори
Мега преди 3 години
грозно. Абсолютен кич.
2
1
 
0
 
! Отговори
мда преди 3 години
Разбрали са само , че висят......
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие май не знаете какво всъщност представляват ВисящИТЕ градинИ на Семирамида.... пак чули сте нещо ама до там.