Топлоизолация без компромиси

Каква да е тя, за да свали най-много разходите за отопление и охлаждане
Спонсорирано съдържание | Обновена: 12 авг 2013 10:28 | 5 авг 2013 10:22,
13
Топлоизолация без компромиси
Снимка: Multipor

Изборът на нов дом най-често е дългосрочна инвестиция свързана с много компромиси, лишения, колебания и средства. Почти веднага възниква въпросът трябва ли ни допълнителна топлоизолация на дома, каква да бъде тя, така че да се намалят възможно най-много разходите за отопление и охлаждане, но в същото време да създава здравословен микроклимат в помещенията, да бъде сигурна и дълготрайна.

Съществува ли топлоизолация, която да осигурява в едно всички тези характеристики и едновременно с това да бъде лесна за поставяне, независимо от приложението й? От изминалата година отговорът на този въпрос вече е „Да”. През 2012 г. в завода на Ксела България в Добрич започна производството на нов за страната ни продукт -  минералните топлоизолационни плочи Multipor, които досега се произвеждаха само в Германия.  Те се произвеждат от екологично чисти минерални суровини – вар, пясък, цимент и вода.

Приложението на Multipor е широко – топлоизолационните плочи са подходящи както за външна, така и за вътрешна изолация, особено в случаи когато се санират паметници на културата и промените по фасадата не трябва да се правят. Изключително подходящи са и при изолация на тавани, напр. тавана на неотопляемо помещение под отопляеми стаи. 

Плочите Multipor притежават голяма здравина, устойчивост на натиск и на атмосферни въздействия, не променят с времето нито топлотехническите си свойства, нито размерите си. Благодарение на отличната паропропускливост, плочите Multipor „дишат” и така кондензът и мухълът остават в миналото, а това означава здравословна и комфортна среда в помещенията. 

Те имат отлична топлоизолационна способност и не притежават недостатъците на класическите изолационни материали (EPS, XPS, минерална вата). Плочите притежават отлично звукопоглъщане, което е особено важно при използването им като изолация на таваните на подземни гаражи или инсталационни помещения.

Друго съществено предимство на новия продукт е това, че при пожар плочите не се възпламеняват и не отделят вредни за човека и околната среда газове.  Точните размери, ниското обемно тегло (от100 до 115 kg/m3) и твърдата повърхност на изолационните плочи правят тяхното поставяне лесно и бързо. Размерите им са дължина 600 mm и височина 500 mm, като варира само тяхната дебелина в границите между 50 и 200 mm.

Повече информация можете да намерите на: www.multipor.bg.
 

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ


13
Още по темата: топлоизолация
Още от
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
минало бешело преди 10 години
я най-добре да се строим със слама колибите и да не гледаме настрани :-). Може пък и с камъни, ама друго не става. Защо да използваме нови продукти, те по презумпция не струват. Така ли????
10
2
 
6
 
! Отговори
Данаилов преди 10 години
Масово прилаганите материали ще се скапят след 10-15 години, няма да устоят на радиацията с тънкия си защитен слой!
9
3
 
9
 
! Отговори
Angry chair преди 10 години
За пореден път това е жалък маркетингов трик на Xella/Ytong да си пробутват безполезните продукти като топлоизолация! Преди години бяха брандирали автобуси от столичния градски транспорт с подобни маркетингови простотии. Истината е или фасаден EPS бял или с графитна добавка или фасадна каменна вата от съвременен тип ( и двата типа изолации във фасадни системи). Всички останали неща са екзотика и излишни пазарни експерименти. Вижте кои са масовите неща и си правете изводите!
8
3
 
6
 
! Отговори
вуйчо преди 10 години
Който не знае пита и споделя, а не дава крайно мнение на база, че е реализирал нещо си. Изолацията не е само за студ, а и за топлина, и за шум, и за влага, и за плесен, да не Ви стига огън и още един куп неща. А за цените, кой каквото иска да постигне, но "безплатен обяд няма".
7
5
 
6
 
! Отговори
Изолаторджия преди 10 години
Когато стената позволява, плоскостта се маже на гребен. Аман от разбирачи, дето гледали две клипчета в нета как се изолира. Отделно, че мултипора, освен дето е екологичен, не става за нищо.
6
0
 
7
 
! Отговори
и аз монтирал малко преди 10 години
До монтирал малкоа дали пък Мултипор-ът не се маже по цялата повърхност на плочата? Технологии всякакви!
5
2
 
6
 
! Отговори
........ преди 10 години
Видях му техническите характеристики и като изключим, че са много зле,всичко е ок! :D :D :D
4
10
 
2
 
! Отговори
монтирал малко преди 10 години
Тая снимка си е направо монтаж - пупест майстор с лъскави дрешки поставя неправилно намазан с лепило лист изолация. Лепилото трябва да се нанася като рамка на листа и т.н. .....аматьори!!!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАко идеш на сайта им, то там ще видиш ценова листа :)
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямам против да науча за нова технология (нов продукт).Искам статията да върви в комплект с мнението на независи специалисти.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Могат ли да поставят под ламинат? Имат ли достатъчно твърдост за да удържат натиска при ходене върху тях?