Тапети, плочки, боя. Откъде да започнем ремонта

Няколко ценни съвета преди да започне къртенето в дома ви
7 юли 2016 12:22, Екип на Dnes.bg
1

Снимка: pinterest.com

Лято е, време за ремонт. Но откъде да започнем и къде да завършим нашата дейност. Какво можем и трябва да направим сега и какво евентуално може да остане за следващото лято? В следващата статия, част от "Месец на ремонтите" с Dnes.bg, ще се опитаме да ви дадем няколко ценни съвета, които надяваме се да са ви от полза.

Разбира се, за да изпълните целта си в ремонтната дейност ви трябват най-вече 3 неща – време, пари и търпение, докато чукането, боядисването и всичките неудобства, причинени от това, привършат. И ако времето и търпението зависят изцяло от вас и близките ви, то непременно е добре да си направите бюджет за предстоящите ремонтни дейности. Това ще ви позволи да определите по-лесно приоритетите си. Разбира се, ако не разполагате с достатъчно финансови средства може да прибегнете до тегленето на банков кредит, но и там трябва разумно да си направите сметката. Важно правило е, да не подценявате цената на ремонта и затова винаги си оставяйте известен финансов буфер. Т.е. ако може да отделите 1 000 лева за ремонт, никога не ги планирайте до стотинка, защото винаги ще ви се наложи да вземете още една кутия боя или латекс повече, защото не е покрило добре стените например.

След като сте си определили бюджета, може да помислите за кратък проект на ремонта ви. Задължително си съставете план и го следвайте, не оставяйте настроението да ви води, защото в ремонта трябва да има последователност, за да не си отворите допълнително работа и разходи.

И все пак ето малка помощ за плана. Откъде да започнем? Задължително от най-мръсната част. Ако ще къртите, събаряте стени или сменяте дограма – започнете от там. Като цяло най-мръсен и неприятен е ремонтът на банята и затова, ако тя влиза в плановете ви за промяна, започнете от нея. Задължително е, ако ще предприемате сериозен ремонт на банята да изнесете навън или поне достатъчно добре да опаковате големите предмети и обзавеждане, защото в противен случай рискувате да потънат в прах от къртене, нищо че затваряте добре вратите. А повярвайте, този прах се чисти доста трудно.

След банята може да се заемете с кухнята, ако тя влиза в плановете ви. Или с всяко друго място, където трябва да къртите (или пък да зидате стена). И все пак не забравяйте за спокойствието на съседите, което сте длъжни да спазвате в часовете от 2 до 4 следобед.

След грубите дейности вече може минете на фаза боядисване, слагане на тапети и всякакви козметични интервенции. А за финал остава най-сладкото – обзавеждането.

Но за повечето от темите по-горе ще ви помогнем и ние в рубриката "Месец на ремонтите" с Dnes.bg. А през това време вие не забравяйте да снимате своя ремонт и да ни пращате снимки. Защото само чрез тях може да спечелите страхотните ни награди.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Напиши коментар Коментари
1
1
 
9
 
! Отговори
Баш Майстора преди 7 години
Нема значение отде ша го почнем важното е да къртим и чукаме половин година и да се изсели целата кооперация преди да свърши ремонта.