Какво е да живееш в кичозна куклена къща?

Крещящ или просто нестандартен – стилът на Лиз Лий
5 авг 2016 10:37,
1

Майсторът на кукли Лиз Лий често си припомня тръпката от посещенията на къщата на баба си и да се изгуби в сантименталните съкровища, които стоят там от години и носят толкова хубави спомени.

Наблюдавайки собствените си колекции днес също ѝ носи тази тръпка. "Моят стил е еклектична смесица от античност, носталгия и щипка кич," казва тя в интервю пред The Guardian. Порцелановите чаени комплекти са една от най-големите ѝ слабости.

"Имам толкова много кутии с порцеланови фигури... просто не мога да се спра. Ако някъде видя красив комплект за чай от 40-те години, например, веднага ще го прибавя към колекцията си. Имам толкова много чинии и чаши, че някои от тях са специален комплект за хранене на моето чихуахуа Пикси".

Кичът, по който Лий залита, може да бъде видян в крайбрежната ѝ вила в Рамсгейт, Великобритания. Там могат да бъдат видени нейните медни тигани, стъклени витрини и всякакви други спомени, силно лъхащи на старите традиции.

Куклите в т.нар. vintage стил имат специално място в сърцето на Лий, което е разбираемо, имайки предвид че това е работата ѝ.

"Моите кукли са ръчно рисувани. Когато бях млада, с всичките ми приятели в чужбина имахме традиция да си пращаме кукли в национални костюми от съответната страна. Мечтаех си да получа кукла под формата на фламенко танцьор, но това така и не стана, така че си направих сама".

Нейните кукли Tammy и Sindy са известни като еквивалента на Barbie във Великобритания. От естетична гледна точка, Лий обича ярките цветове, които да са съчетани с ретро стил. Колекцията ѝ от такива снимки е поставена в кухнята. Тя ги е направила от елементи, които е купила от разни антикварни магазини и според нея са "захвърлени боклуци, направени в нещо красиво".

В банята и спалнята за гости е заложила на розово с намек към 50-те, а нейната спалня е съчетание от блестящо жълто, "горещо" розово и една черна кутия с всякакви бонбони и сладки.

"Нарочно избрах тези цветове, които ме вдигат рано сутрин. Всяка друга врата в градчето ни е боядисана в сиво и ми напомня за водосточни тръби. Искам да кажа на хората, че има достатъчно много други цветове," казва Лий.

В галерията може да видите нейния вкус, който може и да не се понрави на всички.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Лиз Лийкуклена къща
Още от
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
tgrthhr преди 7 години
Супер ѝ е къщата. Аз не бих живяла в такава, но с радост бих я разгледала.