Време е за цветна красота в градината

Ето няколко идеи как да подберем подходящите цветя
16 авг 2016 12:37, Красимир Ангелов
1

Снимка: pinterest.com

Летните месеци, които по традиция са предпочитаните за ремонт, постепенно се изтъркулват и от лятото остава още само месец. И ако вие сте приключили с грубите и основни ремонтни дейности, може би е време да помислите как да предадете допълнителна цветна красота във вашата градини или тераса.

Вече ви дадохме няколко съвета за градината, затова в следващата статия ще обърнем внимание най-вече на идеите за цветя във вашето зелено кътче.

Ако цветята ви са предназначени за тераса или балкон, може би най-добре е да заложите на традиционното мушкато. Бакопата също е подходящо цвете, което може да виси от балкона. За северните тераси е добре да заложите на растения като бръшлян, стайна бегония, латинка. На южни тераси бихте могли да отглеждате още петуния, каскадна и градинска бегония, хибискус и други.

Ако говорим за градината изборът е още по-голям. Разбира се, ние бихме ви посъветвали да не забравите типичните за българската градина роза, здравец и лале. Розите също са добър избор при подходяща почва. Може да поставите и различни нестандартни саксии, които да събират погледите на приятели и съседи. С малко повече фантазия и сами може да си направите такива, например от стари играчки, дънери, колело, ръчна количка, дори и от счупени стари саксии.

Ако сте почитател на плодовите дръвчета и имате достатъчно място, съвсем спокойно може да си сложите няколко ябълки, праскови или череши. Имайте предвид обаче, че дръвчетата е най-добре да се засаждат през есента, така че за тях ще трябва да изчакате малко. Препоръчително е да избягвате големите дървета, защото след време те може да се превърнат в пречка в двора ви, да хвърлят излишна сянка или дори в даден момент при буря или силен вятър да застрашат вилата (къщата) ви. Ако пък вече си имате такива дръвчета, спокойно може да си харесате място между тях и да сложите един хамак за сладка дрямка през деня.

Така или иначе не губете време, а започнете с преобразяването на вашата градина (тераса). Само с малко усилия ще имате едни прекрасни резултати, на които ще се радвате дълго време. А ако вече сте го направили, не забравяйте да ни изпратите снимки. Защото в Месец на ремонтите сме ви приготвили страхотни награди, а вие имате още малко време да ги спечелите.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
време... че те вече прецъфтяха