Кралица Елизабет Втора струва 66 пенса

...на всеки британски данъкоплатец
28 юни 2008 11:00,
22
Кралица Елизабет Втора струва 66 пенса
Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет Втора е струвала през миналата година 66 пенса (0,83 eвро) на всеки британски данъкоплатец.

Разходите на кралския двор са се увеличили от 37,3 милиона лири през 2006/2007 г. на 40 милиона лири миналата година, съобщи счетоводната служба на Бъкингамския дворец.

„Разходите за кралските пътувания, които варират всяка година, също са се увеличили заради броя на визитите в чужбина, предприети по молба на министерството на външните работи и на търговията“, обясни сър Алън Рейд, представител на финансовите служби на кралицата.

Гражданската листа на кралицата, т.е. бюджетът, необходим за изпълнението на нейните официални функции, се е увеличил с 500 000 лири и е достигнал 12,7 милиона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
DIMITRINA BURGAS преди 15 години
aide,aide ko me interesuva kolko struva tazi baba, nestiga che sam s shorti i otdolu sam bez belio...aide aide.....
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много хубави неща сте написали аз също имам какво да кажа но не мисля че тук е мястото.Англия не виждам да се различава по нещо от САЩ !Дали кралицата е синоним на незнам кво си,дреме ми.нафталинова остаряла ограбваща и все още съдираща кожите на австралия канада ....Велика Британия!!!С какво е по велика от нашия народ?не ми се коментира повече!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Затова с едно драсване на салфетката (или както е било там) "великия" политик алкохолика Чърчил когото някои доморасли англофилчета превъзнасят, подарява България на Сталин и Съветския съюз въпреки неоспоримия принос и героизъм на страната във 2 св. война и обрича народа на кланета и терор за десетилетия.Затова всяка простотия унижаваща България се тиражира, затова когато *** вършат престъпления те са българи, а когато трябва да се унижи българина го изкарват расист, националист, нетолерантен, подвластен на омраза към другите етноси и пр. глупости на които продължаваме да вярваме. Затова ни нарисуваха фалшивия образ на мързеливи,тъмни крадливи космати балкански субекти, вонящи на шкембе, ракия и чесън, комплексирани и озлобени към всичко и всички. И не можем да се сетим, че никой в последните десетилетия не ни е оставил на мира сами да подредим държавата и обществото си а приемаме на доверие всичко негативно за нас с което ни облъчват. И ни накараха да се променяме. И цяла армия сценаристи , исти (и ..расти) ни обяснява какво бил Българинът. Българина това, българина онова. Нагло и без всякакъв срам. Отдавна се знае, че отпадъците от едно общество най-добре работят за неговата ликвидация. Затова ще четем за чалга, ***, гейове, продажни политици и глобализации и евросъюзи та дано изчезне нещото което ни прави българи. Затова сега не ни е разрешен икономически суверинитет. Затова не заслужаваме сега да живеем нормално - просто защото дедите ни са искали да бъдат свободни и обединени и са воювали за това (и до голяма степен успешно)- ей това не могат да ни простят. Гледат на нас като на поредното племе с което се сблъскват - също като индийци, зулуси, индианци, аборигени, араби, египтяни и др. Само, че че тези народи винаги са ги превъзхождали в духовно и цивилизационно отношение - и те го знаят много добре. Знаят, че империята им се дължи на столетия ограбване на десетки народи и държави и нищо повече.Страх ги е сега и винаги ги е било страх от нормалните общества и в мирно и във военно време.Страх ги е от националния дух - знаят силата му. Нищо ново не са научили обаче. Дори самото създаване на Англия от сбирщината наречена нормани през 1066 г. е съпроводено с избиване на коренното население саксонските племена на острова.За разлика от създаването на българската държава.И накрая и какво ни дреме на нас за британския данъкоплатец?
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Поредната гигантска заблуда относно символа на "демокрацията" наречен британска корона. Или не съвсем - ако това което виждаме напоследък да се случва по света е демокрация - то британската монархия наистина е неин символ. Всъщност сбирщината наречена британци никога не е била народ и приноса и към световната цивилизация е доста съмнителен. Но някои хора просто си "разсъждават" по инерция дори и след като фактите са пред очите им, илипоне тези от нашето съвремие, а за историческите факти естествено се иска малко повече от четене и дращене по форумите на м а л о у м н и "новинарски сайтове" и други медийни парцали.Специално за онези за които Великобритания все още е пример за подражание ще посочим следните неоспорими факти хронологически в обратен ред. Най-пресен е примера с несъществуващия ядрен аресал на Ирак станал повод за масовото избиване на народа на тази суверенна държава. Колониалната политика. Ограбването на ресурсите на цели континенти не е спряло и до днес от световните концерни- Африка, Индия, Индокитай. Създаването на зони на безвластие, глад, финансирането на локални конфликти. Примери - близкия изток, балканите, Африка и с това спъвайки нормалното развитие на редица народи много от които древни цивилизации с огромен потенциал - Иран, Индия, Япония и т.н.Гнусната търговия с роби продължила няколко столетия от уж християнската британска империя.Кръстоносните походи имащи за цел унищожаването на редица източни народи и държави (вкл. България) и донесли най-голямото позорно петно върху християнството което и до днес спъва отношенията между различните народи.Унищожаването на коренното населения на Австралия, Африка, яростната поддържка на Османската империя срещу редица древни народи на балканите и близкия изток. Кражбата на огромен брой културно-исторически паметници от цял свят (ами нямат си история - крадат) - Египет, Месопотамия, Америка, Балканите. Раздаването на ордени пари и оръжие на разни диктатори по света. Да не забравим и неистовата омраза към всичко българско - недопускането на националното ни обединение с всички средства - като че ли това е най-лошото което може да се случи по света - един древен народ да живее в собствената си държава. Гнусния ньойски договор е продиктуван именно от тази омраза. Затова в никой филм за първата световна война няма да разберете че и България воюва там - просто защото трябва да се покаже военното безсилие на британската армия заедно с още няколко други армии. Защото ще излязат наяве унизителните за тях факти за нанесените им военни поражения, за унищожените им дивизии при Дойран, за това че войските на няколко империи и техните сателити и колонии не могат да напреднат и сантиметър върху българската земя в Македония и търпят ужасни загуби. Затова раздадоха българските земи на победените от чисто военна гледна точка в 1 св война държави - Румъния и Сърбия. Затова с едно драсване на салфетката (или както е било там) "великия" политик алкохо
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какви 66 пен иса, бе - тя и един не струва тая дърта фуржомелка
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
няква пенсия кралица... тц тц. И на англичаните ще им писне като поумнеят малко и ще и сритат ***
15
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 15 години
5. - 28.06 13:26 - miiОт: GoshoMi kva e funkcijata na nashto car4e, samo smuche narodecat, to ot 200 godini zatva inteligentnite narodi masovo gi izgoniha, a nie go vrushtame....Глупав си , та си се занесъл.Не са "умните" народи , а хора като Наполеон , доказан комплексар , нисък човек с мания за величие.Кралица Елизабет е опора на британската нация.Както някой каза, конституционната мохархия е най-добрият вариант за управление.А на нас все някой ни е виновен...глупав народ сме , ограничен.Търсиме оправдания навсякъде - турско робство , византийско робство и какво ли е.Как германският народ , след две унижолителни войни , една след друга , успя да "възкръсне" от пепелта и да стигне толкова напред ? Те са газени , разделяни и какво ли не.Ние сме робски народ , не защото сме били под турско иго , а защото такава ни е народопсихологията!!! Боли ме , като Българин , за това състояние на страната ти.И още нещо , турското робство като че ли изобщо не си е отишло - ДПС е факт за това.А Царят е същия шмекер...хитрото овчарче...дойде тук , обра на народа доверието , след това си обра имотите , и все пак в момента е на власт.АБСУРДИСТАН СМЕ ! God save the Queen !
14
0
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 15 години
Тука гледам,че е пълно с монархисти.Тошо може да е бил *** и ***,оба4е България просперираше.Имаше ли безработица,престъпност?А сега демократи4на България ,роболепни4и на САЩ и Запада,а да имаше фаида добре,а то какво още по-гладна и икономи4ески изостанала.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
симеон е цар,титолуван с основание *** и до сега ментят и лъжат а са обевени от свят и от нашата страна за престъпници от закон при това,в действителност той по закон си е цар :)
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами Симеон ,дето не знам защо му викат цар,колко ни струва?
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
(puke)(puke)
10
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
а бе анонимен ти представа за държавни разходи имаш ли ,колко струва Буш на САЩ,Саркози Меркел,а ми наще престъници в "народнбото събрания"ония с псевдонима Гоце ,нямат си работа дебилни *** квалификации и определения тръгнали да дават,а *** не си давате сметка ,какво става монархията в Великобритания падне ли,за политическите и финансовите аспекти не белвате и дума това от неграмоност ли е?много моля дебилноста си я пазете за в къщи и за лична консумация не овонявайте с нея хората,Елизабет втора е държавен глава на доста народ и на доста страни монархията в англия и британия винаги е била синоним на развитие демокрация и блага за тези общества има се превид белите такива,а да не споменаваме,че конституционната монархия е най добрия вид управление ,по ефективна по евтина и мироопазваща,на износ на "демокрации "сме се нагледали последните 100 години,дебилни комунисти вие сте социално зло такива квалификации да не ми давате,че за вас и престъпленията ви давност няма Бай Тошо 32 години,Брежнев Мао ади въри ми кажи тези кви са?? и колко кинти са опоскали и прахосали колко беди са нанесли в съвремените условия и колко нанасят,България само Цар я оправя бог цар и отечество историята го е доказала.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Монархийте по света паднаха още през XX век,останаха шепа монархисти (Англия,Норвегия и др.) Както написаното по-долу ще кажа будните народи отхвърлиха монархизма(и ние влизаме в тази група)А в случая Англия ,още крета под управлението на монархията
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1- vo Kralicata e miliarderka! li4noto i systoqnie e nqkolko miliarda!2-ro Nai vajnoto koeto Kralicata pravi e da garantira sigurnost, stabilnost!Za tova i UK e taka stabilna dyrjava! Sy6to i Avstraliq i Kanada! i te sa pod Angliiskata Kralica i sa dosta stabilni dyrjavi.3-to Kralicata podkrepq pravata na 4oveka i e stojer za etzi prava.Koito e slu6al neinite izkazvaniq 6te znae za kakvo stava vypros4-to Tq e i dosta zaeta. Tova e mnogo golqma otgovornost da si Kralica i to na Britanskata Imperiq, koqto de fakto vse o6te e jiva i dosta dobre funkcionira.
7
0
 
0
 
! Отговори
do me преди 15 години
Бюджетът на парламента за 2007 е бил 34.321 млн. лв. За 2008 са отделени вече 55.996 млн. лв.Сметната палата правипроверки само за зако носъобразностна разходите на парламента. За целесъобразност няма право да се меси. Тоест, ако има правно основание да се похарчат парите - например заповед на председателя на НС, няма да има санкция. Но дали този разход е наистина необходим, няма начин, нито пък институция, която да се произнесе.От тази година парламентът ще се отчита за парите, които е похарчил, пред себе си.Сегашното Народно събрание ще остане в историята с това, че направи тази институция напълно автономна и неконтролируема от другите власти. Конституцията беше променена така, щото парламентът сам да определя бюджета си. Така парламентът стана държава в държавата.
6
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 15 години
Вие,дето редите тъпотия след тъпотия във форумите,запитвали ли сте се някога,каква е функцията ви в обществото.
5
0
 
0
 
! Отговори
Gosho преди 15 години
Mi kva e funkcijata na nashto car4e, samo smuche narodecat, to ot 200 godini zatva inteligentnite narodi masovo gi izgoniha, a nie go vrushtame....
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не мога да разбера каква е функцията им освен театрална
3
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
А защо някой не сметне колко струват нашите хрантутници в пармамента и правителството (естествено трябва да бъде включена и далавератас дето въртят)? Англия са гоялма държава, а ние сме 6 милиона, сумата дали няма да бъде 66 лева например? Или повече? А?
2
0
 
0
 
! Отговори
принц Български:)) преди 15 години
кралицата живее от данъците на поданиците си,и миналата година са плати ли с 66 пенса повече.40 милиона лири на година за една шепа хора.Ето ви кралство господарство:)))