По-старият мъж вреден за здравето. По-младият също

Ако иска да живеее дълго, жената трябва да се омъжи за връстник
22 юли 2010 11:02,
74

Майкъл Дъглас и 25 години по-младата му съпруга Катрин Зита-Джоунс. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 

Бракът винаги носи по-големи предимства на мъжете, отколкото на жените, особено когато искат да доживеят дълбоки старини. Това вече е доказано и научно.

Колкото по-млада е жената от съпруга си, толкова по-дълго живее той, показва изследване на германския институт „Макс-Планк“.

Вероятността един мъж да си отиде млад намалява с 11%, ако съпругата му е седем до девет години по-млада от него, в сравнение с брак с връстница.

Ако обаче жената е омъжена за по-млад партньор, това не й носи полза, напротив. В случай че съпругът й е със седем до девет години по-млад, рискът да умре млада се увеличава с цели 20 процента.

За жените има само една възможност да живеят дълго – да се омъжат за връстник.

„Причините за тази връзка между продължителността на живота и възрастта на съпруга и съпругата още са неясни“, обяснява Свен Дрефал от екипа, провел изследването.

Едно от обясненията може да бъде, че по-младите мъже не се грижат твърде много за значително по-възрастните си съпруги, което може да доведе до съкращаване на живот.

От друга страна, жените с по-възрастни съпрузи все още трябва да се борят с упреците на обществото и затова често се превръщат в аутсайдери.

Това води до нерадостен живот, изпълнен със стрес, което пък не влияе добре на продължителността на живота. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
8
 
! Отговори
ВАНИНА преди 13 години
ДО 44-Аз не крия годините си-на 33 съм.Не съм казала нито съм си поставила за цел да съм с младеж,но ако се влюбя и съм щастлива с мъж на 22 ,няма да се дърпам.Бъди сигурен,че знам много по-добре от приятелката ти как да взема всичко от тази връзка.Друг въпрос е,че за семейство е най-добре мъжът да е около 30-те и да се е наживял.
42
4
 
3
 
! Отговори
do 42 преди 13 години
absolutno parv si moi chovek. Za segashnite jeni niama lubov, ima pari! 95% SPIAT S EDIN A SANUVAT DRUG! Za tva smiana na 6 meseca max, i po 2-3 ednovremenno , znam ot opit ;)
41
1
 
0
 
! Отговори
do ВАНИНА преди 13 години
ti si kam 40-te li skapa..nablijavash zlatna esen , ta obgrijvai hubavo stoto vremeto teche ;)
40
3
 
7
 
! Отговори
Старец преди 13 години
Верно е, че се кръстя, за да го вдигна, ама вдигна ли го...момата почва се кръсти, за да го сваля.като в църква сме
39
1
 
1
 
! Отговори
До Стефан преди 13 години
Е там ти е трагедията,че за 5 мин си готов.Скучно! Друго си е стар дядка!Ако му стане е благодарен докато е жив
38
2
 
3
 
! Отговори
30-годишен зет преди 13 години
искам младата ми тъща (на около 50).ако тя ме иска, колкото аз нея или поне на половин, ще стане супер. Ще си удължим живота малко.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Jenata na Kevin Kostner e simpatichna
36
1
 
20
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Идеалният съпруг за една млада жена винаги е бил с пропорции 60-90-40 , т.е. с 60 милиона в банковата сметка, на 90 години и с 40 градуса температура!
35
10
 
3
 
! Отговори
ДО 36 та преди 13 години
...А НЕ Е ЛИ ОЩЕ ПО-СТРАННОТО КАК МУ СТАВА НА ВНУК ОТ БАБА МУ ...дъртофелница с млад мъж ...-НЕ ГО РАЗБИРАМ ИЗОБЩО...!!! Според мен трябва да си болен ПСИХИЧЕСКИ ,за да си с 10-15 тодини ПО -ДЪРТА ЖЕНА...за повече години РАЗЛИКА дори не смея да си помисля... !!!
34
3
 
13
 
! Отговори
mestessa преди 13 години
Ами дядо с внучка.Наистина мило.Не че съм против разликата във възрастта,но когато е повече от 9-10 години става грозна картинка.Разбирам ги мъжете - младата плът си е млада плът,но момичетата не мога да разбера.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
32
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисля че една жена живее по- дълго, когато е обичана и уважавана без значение от възрастта на човека до нея...
31
4
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
Е....плащата, плащат ама......аз свършвам и след 5 минути пак съм готов....пак свършам и пак съм готов....и така до сутринта!!! А за дядото, трябва молитва преди да му направят ***, да не получи инфаркт!!! :)))
30
9
 
7
 
! Отговори
до 30 ти преди 13 години
Изобщо не си прав ...има хапове ДЕТО ГО ВДИГАТ И НА 80 годишни ...!!!! Виж за жените е по-страшно ...около 50 така вече никой НЕ ГИ ИСКА ,ЧЕ И ПО-РАНО ...!!!!
29
1
 
22
 
! Отговори
Не е верно ! преди 13 години
Старите мъже НЕ са вредни за здравето, защото точно те плащат здравната осигуровка и процедури :)
28
6
 
24
 
! Отговори
sd преди 13 години
*** история. 20 годишна да спи с 60 годишен дебел, съсухрен старец на който и трибестана няма да му помогне да го вдигне.
27
5
 
19
 
! Отговори
до 28 ми преди 13 години
ЗАСТАРЯВАЩИТЕ ПО-БОГАТИ ЖЕНИ ПРАВЯТ СЪЩОТО ,КАКТО И СТАРИТЕ МЪЖЕ С ПАРИ ...ЗАРЯЗВАТ СИ МЪЖЕТЕ /ЖЕНИТЕ И СЕ ХВЪРЛЯТ НА НЯКОЙ МЛАДОК ДА ГИ ЯЗДИ ...!!! А ТОВА ЗА ЗНАЕНЕТО Е СМЕШНО -СЕГА И 15-16 годишните вече са "просветени ",а някои и с опит...!!!! Интересното става малко по-късно ,КОГАТО МЛАДИЯ ЖРЕБЕЦ СЕ УСЕТИ ,ЧЕ 50 тина годишната" красавица " в ПОСТКЛИМАКСА вече ПОНАМИРИСВА...и че наоколо има толкова много млади жени-НИЩО ,ЧЕ СА БЕЗ "ОПИТ",както си мислиш ти... !!!!
26
4
 
36
 
! Отговори
ВАНИНА преди 13 години
ДО 15-ТО ПЪК ЗАЩОТО Е СТРАШНА ГЛЕДКА НЯКОЙ ПАПАРДАК да се *** с парадонтозните си венци на някое младо момиче и да набутва с пръст махалото в гащите си като прави секс.Според мен връзките с по-млади мъже започват да стават все повече,защото по-зрялата жена знае как да обича и обгрижва мъжа до себе си,а не да му чупи стойки и фасони,като малките дрисли.Друг въпрос е ,че най-правилно е да бъдеш с човек,с който ти е хубаво и си щастлив,без да ти пука за мнението на другите.
25
0
 
5
 
! Отговори
mira преди 13 години
doo ne sa zdraveto, a za protmoneto!
24
2
 
28
 
! Отговори
До 15 преди 13 години
Всеки си живее неговия живот. Много неща са уж научно доказани, пък после се оказва, че са чиста манипулация. В живота на човек могат да се случат какви ли не събития и то много по-грозни от тия, които ти даваш за пример. Нашето общество никога няма да узрее в посока - всеки да гледа себе си, без да се занимава с живота на другите. Живота е даден на всеки и всеки си прави каквото си иска, стига да не пречи на другия. Годините нямат никакво значение, когато човек се чувства добре.