Гръцки гратисчия избесня – стреля по контрольор

Глобата при съседите е 60 пъти стойността на един билет
Обновена: 12 апр 2011 09:27 | 12 апр 2011 09:27,
43
Гръцки гратисчия избесня – стреля по контрольор
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Грък, пътуващ без билет, е ранил с огнестрелно оръжие контрольор, съобщи РИА Новости. Инцидентът е станал в Пирея.

Нередовният пътник пътувал със своя приятелка, когато бил „хванат” и свален от автобуса, за да му бъде съставен акт. На спирката младежът извадил пистолет и стрелял в краката на контрольора.

Пострадалият е откаран в болница, а извършителят избягал и до момента не е заловен.

Цената на билета за градския транспорт в някои гръцки градове поскъпна с 40% от началото на годината. Билетчето за пътуване с автобус, тролей или трамвай струва 1,20 евро, а билет за 30 минути за всички видове транспорт – 1,40 евро.

Глобата за нередовните пътници е 60 пъти стойността на един билет.

През последните месеци контрольорите почти изчезнаха заради големия брой гратисчии, които отказват за платят глобите.

Властите се заканват да засилят мерките, като контрольорите ще бъдат придружавани с полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
OSMAN преди 13 години
I GARCI I BALGARI EDNA I SA6TA STOKA :))) ETO 4E EC NE STRUVA NI6TO. SKORO 6TE SE PRISAEDINITE KAM NAS ZADA STE DOBRE !!!!!! KATO V MINALOTO !!!!!!
41
0
 
7
 
! Отговори
гражданин с позиция преди 13 години
80% от банките в България са гръцки. С безумните лихви, които плащаме и ние хрантутим гърците. Някои световнонеизвестни гръцки банки, които преди са били в затруднено финансово състояние, след като откривет филиали у нас, стават едни от водещите банки в тая държава. Ако някой е работил в гръцка фирма , знае колко са "коректни" и как добре плащат. Ами ако това не е гръцко робство, незнам какво е!
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
parvo novinite se razminavat po grackata televizia kazaha che e strelial sas vazdushen pistolet toi ne e ognestrelno orajie vtoro az sam se vozil v atina na gratskia transport biletcheto struva 50 centa za 30 min.kato polzvash absolutno vsichkia tarnspotr daje i metroto 1,20 e za edin chas i taka rastat cenite saotvetno za kolko vreme iskash da si vzemesh bil.treto niama grak koito da vzima po malko ot 800 evro kolkoto i da sa zle pak sa po dobre ot nas pone za momenta
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
у нас пенсионерите взимат и в пъти повече от 150лв. вЕрвай ми,аз лично такъв с 150 не познавам,не казвам,че няма ,но ми омръзнаха глупавите приказаки за "всичките "2500млн". бедни пенсионери"
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи при 1,40 евро билетчето и 400евро и 2,3,пъти по-скъпо , при нас нека да е 240лв. и 1лв.билетчето,горе-долу "танто за кукуриго"се получава....следователно,не само заплатите а и съотношението към цените са СТАНДАРТ!!!затова германците могат да се нарекат нация с висок стандарт,другото е балони,кредити и..пууук пукна се балона.Сега,ако Франция излезе от Еврозоната не ми се мисли какво ще стане,какъв кански вой ще дойде откъм Германия нали трябва да плащат за самозабравилите се гърци..и други
37
1
 
4
 
! Отговори
Ал преди 13 години
Кога ще ги стигнем гърците...? Скъпо им е и не плащат нито данъци,нито билети,нито магистрални такси. Това е граждански протест. А у нас пенсионерите със 150 лв. пенсия се редят на опашка да си платят данък сгради и такса смет!
36
1
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 13 години
Хайде по-внимателно а квалификациите! В моя позната е женена за грък и много добре знам, че там има хора, които работят за по 400 евро! Това е минималната заплата там!
35
3
 
0
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 13 години
Kosta Xalkias, pravo filei mou..esi ise megalos anthropos tis Kosmos!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Избесня?Много взехте да ,,изпростявате'' журналистите.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 25:А нима държава не ни учи, че така е "правилно", след като сами те ни дават такъв пример? Нима държавата не краде от данъците ти и не злоупотребява с парите на гражданите? Айде не ми защитавай държавата, защото аз лично съм погнусен от нея и започнах да действам към нея, както тя към мен. Както се казва - всяко нещо се връща..
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая Гърция все повече деградира и си е** капаците...
31
4
 
10
 
! Отговори
До 26 преди 13 години
Абе,***!Кой в Гърция взема 200 евро заплата?Там под 800 е не падат!Е,на 800 евро ти се виждат много 1.40?Защо сега ЕС ги гони,защото парите са в тъпите гърчоля,а държавата изнемогва!При нас е обратното!
30
1
 
0
 
! Отговори
до редактора преди 13 години
по скоро до неграмотния редактор - пред "като" си се изсили с една запетая!
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз знам защо гърка е избеснял. В туристическите пътеводители пише че в България глобяват само ученички, бременни жени и хора със спретнат вид. Е тоя грък ако е бил нула номер, с черен врат и неприятно поведение, много ясно че не е очаквал да го глобят.
28
6
 
12
 
! Отговори
до 26 преди 13 години
Стига вече, какво не ти харесва на балканите? Като изключим комплексарщината ни, ние сме единственото останало парче от Европа където не се поддаваме на роботизация, инати сме и не се даваме лесно! А иначе като цяло гърците са прости, по-прости са и от нас, но интелигентната прослойка там е много по-силна от тази тук.
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може ли по дяволите 1,40 евро да струва билет в Гърция? Това са 2.80 лева! Гърците не са кой знае колко по-добре от нас! И аз да съм и аз ще стрелям!
26
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Балканите най-обичаме авантата! Само на Балканите можеш да чуеш, че било гражданска позиция да пътуваш гратис :-) Защо не е гражданска позиция да си платиш данъците или да събереш изпражненията на кучето ти на улицата?Каква е разликата между този грък и един ***, който не си плаща тока? *** вероятно няма да извади пистолет, но друга разлика едва ли има!
25
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
българинът е странна птица, всеки гледа да излъже държавата, да иткрадне, да скрие данъци, да предаде билетчето за градския транспорт на друг пътник и после се чуди защо нито полицията е полиция, нито градският транспорт е градски транспорт, нито здравеопазването здравеопазване и тн...това мен ме дразнише много, отидох в страна, където данъците и таксите са жестоки, всеки ги плаща, доходите не безкрайно високи, но всичко е супер добре уредено и работещо
24
4
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
*** нагло прикриват мангалщината си под името "гражданска позиция", ква гражданска позиция ве мама ви ***, бич за вас!
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цялата работа е да се опитват да продължават да живеят гратис, както досега, но ебаването им тепърва предстои.