На руснаци им се прищя принц Хари – наш цар!

"Да го оженим за руска Пепеляшка и да заживеем щастливо"
Обновена: 5 май 2011 09:31 | 5 май 2011 09:30, Елка Василева
194
На руснаци им се прищя принц Хари – наш цар!
Снимка: Reuters

Александър Баунов, бивш руски дипломат, сега – журналист, предлага радикална промяна на държавното управление в Русия и връщане към монархията чрез възкачване на британския принц Хари на руския престол.

Така, с ирония отбелязва Баунов, ще спасим руския политически елит от излишните придворни интриги и ще позволим на управляващия тандем да се заеме само с управлението на държавата, пише „Дейли мейл“.

„Нека (принц Хари) да приема парадите, да прави посещения, да дава обеди и да отправя новогодишни поздравления. Ние си нямаме кралски сватби и не виждам нищо добро в това. Целият ни придворен живот се върти около депутатите с наднормено тегло, бездарни певци и бивши участници в телевизионни риалита. Гледайки сватбата (на принц Уилям и Кейт Мидълтън) и подготовката за нея, мисля, че би било добре у нас да се възстанови монархията“, казва Баунов.

Това предложение престава да изглежда толкова куриозно предвид резултатите от неотдавнашно интернет допитване на сайта „Сноб“, според чиито резултати над една трета от руснаците биха искали да живеят в Русия с конституционна монархия. За това са гласували 39% от анкетираните. Настоящият строй се подкрепя само от 24%, а 12% искат да живеят в комунизма.

„Там, където няма крал, населението започва да обожава, да почита и да насочва инстинктивните си рицарски чувства към действащия глава на изпълнителната власт“, пише Баунов на сайта „Сноб“. Липсата на предмет на обожание за народа се превръща според него в това, че „главата на изпълнителната власт се превръща в национален лидер, роден баща, тато, дуче, команданте, лидер на джамахирията“.

Баунов отбелязва, че за момента няма „безспорни претенденти“ за трона на Романови, но принц Хари не е случаен. Негова прапрабаба е великата княгиня Олга Константиновна, внучка на Николай I и братовчедка на Александър III и е „далечен племенник“ на цар Николай II.

Освен това на принц Хари може да бъде намерена „симпатична руска булка“.

Физикът Никита Говорун също подкрепя идеята: „Принц Хари е все още свободен. Да го оженим ли за някоя руска Пепеляшка, да му се закълнем във вярност и да заживеем щастливо, като тези там, в Англия? И да не е Хенри или Хари, а Игор I”, казва Говорун, пише NEWSru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
3
 
! Отговори
пик преди 13 години
Което показва, че доста руснаци не са си научили уроците от историята и те като нас повечето българи. Искали монархия? Искали комунизъм? Искали сталин? Искали демокрация? А, аз искам едно правилон управление в интерес на българите тука, с много силна охрана на границата ни от навлеци от цял свят и да си развиваме икономиката в наш интерес и печалба? но дали ще се случи? Свободата и реда трябва да са в полезна за нас посока, а не като крайна диктатура или като хаос-анархия? Някъде по средата.
169
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
167германците са наричали българите - прусаците на балканите и това не е обида или рпезрение, да знаеш :) Докато руснаците винаги са били варварите от азиатско :)
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Русия и България си имат своите силни и слаби страни.Спорът трябва да е градивен.А тук спорещите какво се опитват да докажат?
167
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с това джавкане.Руснаци и българи се обичат.И тук няколко коментиращи няма да променят това.Българинът мрази комунистите, а не руснаците.
166
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Симо, Черчиль довольно сильно презирал Болгарию, да и Бисмарк тоже. Заработаете себе еще и презрение России. Будете одни на континенте вертеть и подставлять голую задницу
165
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия продължава да е една бедна духовно и материално страна. Фасадна демокрация - колко добре приляга това определение за Путинска Русия.
164
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЙ, ВИЕ, КОИТО ТУК КОМЕНТИРАТЕ ТОЛКОВА АКТИВНО! ПРЕСТАНЕТЕ С ТАЗИ НЕНАВИСТ!!!НЕ НАСТРОЙВАТЕ БЪЛГАРИ СРЕЩУ РУСНАЦИ И РУСНАЦИ СРЕЩУ БЪЛГАРИ!!!с т и г а!
163
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
161,България беше най-бедна страна на континента до 1944, не надо врать
162
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
162:)) Варна когато е съществувала, руснаците още сте пълзели на 4 крака и сте имали опашки :))
161
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
155,Знаете я кое-что вам по русски скажу. Ваша сраная Варна по сравнению с Таллином или Петербургом была однозначно ДЕРЕВНЯ. И сейчас выглядит как совок (по социалистически) Хватит себя величать, ***, ***
160
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
160Моята страна съ върна 100 години назад, благодарение на съветското робство. Имаш късмета, че сме толерантни българите, иначе досега да сме ви измели от границите си.
159
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
153,Зная че ваша страна е неразвита, но и при социализъм имаше конвеир и контрол.Твой коментар е за детска градина
158
3
 
4
 
! Отговори
Симо преди 13 години
смърдели. Продължението е, че на тези бани дворяните са къркали и после са задоволявали животинските си инстинкти къде с крепостници къде помежду си. Руснаците са пословични още със своята азиатска жестокост. Иван Грозни в чест на унищожението на Волжка България построява църквата Василий Блаженни и после заповядва да избодат очите на архитекта за да няма втора подобна. Да не говорим за издевателствата вършени от червената армия когато окупира цяла източна Европа в това число и България.
157
0
 
1
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
ЗИМЕТЕ СИМЕОНЧО!!!Плииз!
156
2
 
3
 
! Отговори
Бригадир до 152 преди 13 години
А пък аз слагах *** *** в консервите с ягоди за СССР!По едничка на бурканче!
155
2
 
4
 
! Отговори
Симо преди 13 години
Самият Чърчил е наричал болшевиките бабуини и ги е презирал напълно независимо, че исторически се съюзяват за да смажат Германия и това е още от октомврийската революция. Русия винаги е била един голям колхоз и сега е така, никаква свобода на личността и словото. Колкото по-мизерни са губерниите, централно подчинени на Москва толкова по-добре. Под предлог че държавата се демократизира, те подслушват навсякъде. Някой споменава по-долу че руснаците в миналото видиш ли се къпели докато европейците
154
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Марк, руснаците гледаха Варна като извънземни. За тях това беше Запада - невиждан лукс за руските роби! Дефицитни за Русия в стоки, във Варна си бяха нещо нормално. Ние ги гледахме така, както всеки цивилизован човек гледа аборигени - с лек интерес и преобладаващо презрение :)
153
0
 
1
 
! Отговори
Принц Хари до152 преди 13 години
Млъкни плебей, нещастен!
152
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
152Тия за износ в Русия си бяха само за това :)) За руските *** - помия :))
151
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
149,Консерви и на ваш пазар са били :)))Сега в Русия действуват заградителни мита на български консерви и храна. Ваши *** сега може сами да ядете :)))