На руснаци им се прищя принц Хари – наш цар!

"Да го оженим за руска Пепеляшка и да заживеем щастливо"
Обновена: 5 май 2011 09:31 | 5 май 2011 09:30, Елка Василева
194
На руснаци им се прищя принц Хари – наш цар!
Снимка: Reuters

Александър Баунов, бивш руски дипломат, сега – журналист, предлага радикална промяна на държавното управление в Русия и връщане към монархията чрез възкачване на британския принц Хари на руския престол.

Така, с ирония отбелязва Баунов, ще спасим руския политически елит от излишните придворни интриги и ще позволим на управляващия тандем да се заеме само с управлението на държавата, пише „Дейли мейл“.

„Нека (принц Хари) да приема парадите, да прави посещения, да дава обеди и да отправя новогодишни поздравления. Ние си нямаме кралски сватби и не виждам нищо добро в това. Целият ни придворен живот се върти около депутатите с наднормено тегло, бездарни певци и бивши участници в телевизионни риалита. Гледайки сватбата (на принц Уилям и Кейт Мидълтън) и подготовката за нея, мисля, че би било добре у нас да се възстанови монархията“, казва Баунов.

Това предложение престава да изглежда толкова куриозно предвид резултатите от неотдавнашно интернет допитване на сайта „Сноб“, според чиито резултати над една трета от руснаците биха искали да живеят в Русия с конституционна монархия. За това са гласували 39% от анкетираните. Настоящият строй се подкрепя само от 24%, а 12% искат да живеят в комунизма.

„Там, където няма крал, населението започва да обожава, да почита и да насочва инстинктивните си рицарски чувства към действащия глава на изпълнителната власт“, пише Баунов на сайта „Сноб“. Липсата на предмет на обожание за народа се превръща според него в това, че „главата на изпълнителната власт се превръща в национален лидер, роден баща, тато, дуче, команданте, лидер на джамахирията“.

Баунов отбелязва, че за момента няма „безспорни претенденти“ за трона на Романови, но принц Хари не е случаен. Негова прапрабаба е великата княгиня Олга Константиновна, внучка на Николай I и братовчедка на Александър III и е „далечен племенник“ на цар Николай II.

Освен това на принц Хари може да бъде намерена „симпатична руска булка“.

Физикът Никита Говорун също подкрепя идеята: „Принц Хари е все още свободен. Да го оженим ли за някоя руска Пепеляшка, да му се закълнем във вярност и да заживеем щастливо, като тези там, в Англия? И да не е Хенри или Хари, а Игор I”, казва Говорун, пише NEWSru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
6
 
! Отговори
Марк преди 13 години
А пък аз лекувам напреднал русофилскокомуноиден синдром!Лекции:1. Защо не бе построен комунизЪма в СССР?2. Защо се разпадна СССР?3. Кои са руските олигарси и как са спечелени парите им?4. Как и защо Варшавският договор загуби Студената война?Излекуването гарантирано!Такса минимална - 50 лв. за всички лекции!За чугуниени сталинистки мозъци двоен курс с намаление !
129
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
127Да де ... руските чипове, най големите чипове в света :)) Интел вече пускат на пазара 22 мн технология, руснаците още не са стигнали до 45мн :) Щом индийците а.к.а *** им помагат на руснаците най после да си направят самолет пето поколение, смятай колко са зле.
128
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правт ги още. Даже си ги купуват. Наскоро ***(к)ин рекламира Лада. Тръгна с една лада из Сибир. На около 200 км изминат път, ладата се повреди, та я смениха набързо с една от резервните. Истината лъсна, когато на следващият ден хората забелязаха разлика в рег.номер на ладичката :))) Голям резил.
127
0
 
3
 
! Отговори
Марк преди 13 години
От 30 г. имам един фотоапарат "Зоркий 4 К" много си е готин и си бачка без грешка!Та за последно да попитам какво стана с руските фотоапарати и часовници?
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия произвежда всичко - от микрочип до танкер. Засега за вътрешен пазар. Nissan, Mercedes, BMW, Siemens - и много други са с съвместно производство. България - нула
125
1
 
1
 
! Отговори
Марк до 123 преди 13 години
Ама и водката Столичная в нашите магазини е правена по лиценз другаде , а не в Русия!Какво стана с автомобилите Москвич и ЗАЗ впрочем?Делают ли ги еще?
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Русия няма нищо от България, е може само малко евтино вино за бедни
123
4
 
2
 
! Отговори
Прин Хари - Цар Игор преди 13 години
Вся руская *** - на колене!
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Марк, произвеждат водка. В огромни количества и евтино.2/3 от износа им са суровини - нефт,газ, метали, неметали.0.01% е износ на технологии (предимно военни). Съчетано със сливането между Газпром и държавната политическа власт, Русия си е един христоматиен пример за бананова република.
121
1
 
2
 
! Отговори
Марк преди 13 години
А бе не че мразя руснаците. Даже напротив!Ама се бяхме хванали на бас с приятели. Те казваха, че няма да намеря в магазините никаква руска стока! А аз им казвах - как бе фотоапарати, часовници и тлн.Е загубих баса! От две години гърся и не съм видял никаква, ама нищо произведено в Русия в нашите магазини!Ако някой знае някъде да има нещо руско да ме светне!Невероятно е да не се произвежда нищо в Русия, все пак!
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
120По добре вносен цар, отколкото вносен диктатор - грузинеца Сталин
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не-не, вносен Царь - слабост на българи
118
3
 
1
 
! Отговори
до 117 преди 13 години
Тия 70 % ги зибихте след 1917г. Останахте потомците на отрепките, тъпите, некадърните и алкохолизирани ***. Де що умен е имало руснак, Сталин го доутрепа до 9то коляно. Абе вие руснаците сте извън пътя. Да вземем един ваш идол - П.Морозов. Идол ви е дете, предало на смърт баща си за кулачество ! Пфу !
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
117Е нали затова ревете за английски цар :))Макар, че .. магарето и с пасти да го храниш, остава си магаре.
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Церковнославянски първа библия, вяра от гърци, букви -лош подарок, трябвало да приеме латиница, а Русия имаше офицерство, свободни занаяти,коммерсанти, граждани, аристокрация - 70 процента от население на царска Русия
115
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
114По важното е, че когато ние сме азбука, вие още сте откривали колелото.
114
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
113 Каква е разликата между путинска русия и СССР ? Нищожна.
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те българите много се гордеят, но ако не са били гърците свв. Кирил и Методий, ни писменост щяха да видят ни хвалби.Византия добре, че ви е цивилизовала.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига сте обиждали Русия.И срещу нея да тичате пак няма да я стигнете.Руската Империя е едно, а ссср - друго.Ако не ви харесват комунистите - обиждайте тях.А не руснаците.
111
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
104Първата руска библия е била на български. Кирилицата и вярата от българите ви са дадени. Неблагодарна ***. Прочие, би ли споделил/а, кога за последните 400 години, руснака е бил свободен ?