10 табута за семейния живот

Нещата, които биха могли да разделят "ние" на "аз" и "ти"
Обновена: 20 май 2011 15:07 | 19 май 2011 12:54,
51
10 табута за семейния живот
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В периода на бонбонено-цветния период на взаимоотношенията всеки се стреми да изглежда по най-добрия начин – привлекателен, щедър, с лек и разбиращ характер, грижовен, с две думи: идеален. Увереността в отношенията обаче, както и съвместният живот нанасят своите корекции, които невинаги са от най-приятните.

Ето кои са основните неща, които биха могли да разделят „ние“ на „аз“ и „ти“.

1. Да заспивате скарани

Утрото, разбира се е по-мъдро от вечерта, но неизяснените вечерни обиди го правят тъжно и съвсем не добро. Разбира се, вземането на решение може да се отложи за следващия ден, но освобождаването от отрицателните емоции и обидите, да се помирим и прегърнем един друг – по-добре сега.
Така и сънят ще бъде по-дълбок и спокоен.
Според психолозите обаче спането в едно легло в подобни случаи не е препоръчително и се отразява отрицателно на емоционалното състояние и нервната система.

2. Самостоятелно вземане на важни решения

Независимо дали се касае до възпитанието на децата, разпределението на семейния бюджет или това да си вземете домашен любимец, партньорът ще се почувства обиден, ако не го попитате, дори да е съгласен с вас. Ако пък е на различно от вашето мнение, рисувате да чуете напълно заслужени критики.
Все пак всеки от двамата трябва да има право да взема мълниеносно решение в критични ситуации, когато няма време, а опитите за съвместно обсъждане удрят на камък.

3. Да сравнявате настоящия с бившия

Сашо не пушеше, Тодор печелеше повече, а Стоян правеше страхотни палачинки. Всичко това не ви дава повод да изисквате същото от настоящия ви партньор и да правите паралели.
Всъщност дори бившият да е бил подлец и егоист, също би трябвало да се въздържате от сравнения. Според психолозите всяка съпоставка говори за недовършеност на предишните отношения, а третият в една връзка винаги е излишен, та бил той и виртуален.

4. Вмешателството на трети лица в семейните конфликти

Приятелката ви казва, че подобно поведение е недопустимо, мама ви съветва да сте по-търпелива, а колегите ви смятат, че най-доброто решение на проблема е безобиден флирт.
Психолозите са категорични, че личните проблеми трябва да се решават самостоятелно. Разбира се, че близките ви ще са на ваша страна, но вие сте възрастен човек – наистина ли имате нужда от подкрепление, за да разплетете семейните си проблеми? Освен това не може да разчитате на обективно мнение на роднините си, те винаги ще са на ваша страна, което поставя под въпрос обективността.
Най-добрият вариант за решаване на спорните ситуации е да се посъветвате с психолог – неговото мнение със сигурност ще е безпристрастно.

5. Пренебрежително отношение към близките и приятелите му

Колкото и да са безвкусни манджите на свекървата, тоалетите на сестра му или шегите на най-добрия му приятел, най-добре не ги критикувайте в присъствието на любимия си.
Ако той не е съгласен с вас това ще го разяри, а ако споделя вашето мнение, то едва ли ще му е приятно да си припомни недостатъците на близките си.
Ако все пак неговият кръг ви създава дискомфорт, то може да се разберете с него да не присъствате на сбирките, като, разбира се, не ограничавате неговите контакти.

6. Сравняването на доходите

Финансовият въпрос винаги е бил един от най-спорните в съвместните отношения. Трябва ли мъжът да печели повече? Хубаво е, ако сте на едно мнение по въпроса, но за съжаление невинаги се получава. Във всеки случай насмешките и акцентирането на собственото превъзходство в това отношение няма да спомогнат нито на бюджета, нито на вас самите.

7. Да се подигравате на интересите му

Футбол, хокей, Формула 1, астрология или риболов в зависимост от подхода може да стане препъникамък или още една точка на съприкосновение.
Отнасяйте се към хобито на любимия си с уважение.
Не е нужно да се преструвате и да демонстрирате прекален интерес към нещо, което на вас ви е безразлично, тъй като рано или късно тайното ще стане явно и ще подкопае основите на доверието между вас.

8. Нарушаването на личното пространство

„Ровенето“ в телефона, пощата, подслушването и проверките са нещо недопустимо. Оправдания почти никога не може да има.
Но на война – като на война – в някои критични ситуации в името на истината може да прибегнете до тях. Стига обаче да не ви стане навик.

9. Не забравяйте празниците

Романтиката невинаги присъства, особено в дългогодишните семейни отношения. Малките подаръци и изненади са отлично средство да се внесе цвят в сивото всекидневие и да напомнят, че все още има чувства.
Все пак е хубаво да се помни, че денят на първата ви целувка или Св. Валентин нямат еднаква стойност за представителите на двата пола.

10. Носенето на неугледни домашни дрехи, занемаряването на физическата форма

Не че липсващите копчета или петната по домашните дрехи имат такова значение, но въпросът е дали все още полагате усилия да изглеждате добре и секси за любимия си, както в началото на връзката си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: бракотношенияТабу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
ева преди 12 години
Мъжете, когато искат да се оженят - казват са готови да се ангажират........само че....от личен опит и наблюдения аз пък казвам,че бракът и децата са много,много сериозен ангажимент за жената........а не за мъжът...... Така че, мили дами - внимавайте.....иначе тази статия наистина е написана само за жените, а не за брака по принцип - което не е честно, защото партньорите са двама и кавгата става с двама........
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази статия се отнася само за жените!Вземете да пуснете и една за мъжете с 10 табута в семейния живот, тъй като и при тях има доста трески за дялане!Бракът, колкото и да е трудно за възприемане от "пожертвалите" се и "подлъгани" мъже да се оженят, е много по-ограничаващ, обвързващ и тежък за жените, поне по нашите географски ширини!
46
1
 
9
 
! Отговори
галактика преди 12 години
След 10-те табута поставям изискване номер 1 - хигиена на телата и в душите.
45
6
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Еми скъпа много е просто: Всеки мъж харесва по-млади жени. Всяка жена харесва по-зрели мъже, но не дядовци.Като стане жената на 55-60, ще е привлекателна за някой мъж на 65, но никога няма да му пусне защото никоя жена не харесва мъж с бяла коса и бръчки
44
6
 
5
 
! Отговори
към j преди 12 години
Няма слаб ангел има шентонерки жени! Мъжа си мъж. Докато *** не си врътне опашката кучето не ходи след нея. Говорим за ангажираните мъже и жени. А вече неагажираните жени че се натискат на ангажираните жени това отеделен въпрос постояното себедоказване че са нещо. Изибват комплекси. Аобратния вариант при мъжа е чисто любопитство мъжа си мъж. Но не е задължително че може и да се стресне ангела. :))))
43
1
 
3
 
! Отговори
към №42 преди 12 години
Или той мен? Ха блажени са верващите! Е не си мразя мъжете до толкова че да ги преследвам от злоба и да ги терора? Защото не мога да му простя че е имал друга защото вече интереса към теб му е свършил? Аз ги пускам на свобода моите пилета! По вероятен е обратния вариянт. Така че не ми говори неща от твоя живот има различни жени и те не са като теб! :))))) Мъжете си държат на жените и жените на мъжете ! Какво всичко слагаш под един знаменател? Дерзай скъпа, дерзай! :))))
42
1
 
16
 
! Отговори
м,така си е..... преди 12 години
Свободни и самотни стари моми БОЛ!!! Добре де защо една жена е стара мома след определа възраст а мъжа се води свободен ако не омъжен? Не е стар момък? Ха- ха- ха-ха.... Ерген!
41
2
 
5
 
! Отговори
j преди 12 години
До 38 Да не си го купила. Щом му е слаб ангела и него интересуваш, няма как даго спреш/ А и да чукне нещо странично, ако те иска пак ще е с теб. Дори и дане *** нищо ако нете иска резултата е един и същ. Така , че не се пъни напразно. А това "ще те уморя" е бош лаф , явно си го изтървала. Ами свободни бол, побързай , щото "втората категория" по трудно намират.
40
1
 
3
 
! Отговори
До Нинко Кирилов преди 12 години
Ааа виж тук си абсолютно прав , така е за всеки влак си има пътници :)
39
3
 
3
 
! Отговори
Нинко Кирилов преди 12 години
До Форумец: Ми да де, и аз напълно сериозно си коментирам, споделям мнение и личен житейски опит.Дебелите жени са добри, щото нямат друг избор в тоя живот.
38
3
 
1
 
! Отговори
или така..... преди 12 години
Нещо желаеш да кажеш на жената ли или приятелката ми? Или имаш някакъв проблем?! Или обичаш да си създаваш сам проблемите?
37
6
 
3
 
! Отговори
така де..... преди 12 години
Е как ще ми се занимаваш с мъжа? С прятеля ми? Ще те уморя ще те съсипя. Така става ходи се заглеждай при неангажираните.... парацал..... :)))) Самотни и свободни мъже БОЛ!!!! :)))))
36
4
 
1
 
! Отговори
а това??? преди 12 години
Има ли трети лица във връзката ви това вече е голям проблем! Трябва отстраняване на проблема. А и ако жена требе гилотина! :)))) Предполагам мъжете мислят обратното. :)))))
35
0
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
До 33:Естестенното,е най...естествено и естествено азз предпочитам...естествено,жената да е...непринудена естествено и ако може...загадъчна.
34
2
 
7
 
! Отговори
свободен преди 12 години
съгласен съм с "бракуван" No20Затова съм свободен живеем заедно от 11г. но винаги си нащрек...стараеш се повече не приемаш жената за даденост и не вършиш всичко рутино.
33
5
 
5
 
! Отговори
към №31 преди 12 години
Жена с много грим никога да не можеш да видиш естественото в нея? Това по- добрия вариант ли е? Естественото непринуденето загадъчното е друго нещо.
32
2
 
18
 
! Отговори
Петко 5 преди 12 години
Ако всички имахме еднакъв вкус нямаше да е еинтересно . Колкото и да живее един мъж добре все един ден се жени :) Закономерност. Каквито и да са ..Жени не можем без тях.Те са началото ... :)
31
7
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
До номер 1:Жена безз...гримове,все едно бобб без...чубрица;азз точно такъв го...обичам.
30
2
 
11
 
! Отговори
До 29 преди 12 години
м дааа реалноста е жестока до какво е докаран народа ..... Имам много приятели момчета и момичета който съвсем съзнателно не искат да се обвързват по сериозно ... било то от финансови /най-вече/ и други причини.Как тези млади хора да бъдат мотивирани , питам как. Прав / ва си това е ГЕНОЦИД ....
29
4
 
17
 
! Отговори
до 23 Мъж на място преди 12 години
това не е моята , а НАШАТА реалност. Радвам се че си мъж на място - аз също имам такъв до себе си - но когато се огледам, когато слушам новините, чета пресата и пътувам из страната, виждам до къде е докаран бългаския народ. "Мъж на място" - добре, дай боже всеки му, но когато дават мизерна заплата, когато нямаш работа - в какво се превръща мъжа? политиката която се води е ГЕНОЦИД спрямо българските семейства

Спонсорирани публикации