Зор да си слаба, ама кариерата куца

Грижите по талията могат да докарат проблеми на жените в работата
Обновена: 21 юли 2011 07:18 | 21 юли 2011 07:15,
35
Зор да си слаба, ама кариерата куца
Взирането в кантара може да ви докара неприятност на работното място. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Непрекъснатите грижи по талията могат сериозно да навредят на кариерата на жените, установиха американски учени, цитирани  от в. "Дейли мейл".

Според проучване 16% от анкетираните дами си имали сериозни проблеми в работата от прекомерни страдания по външния си вид.

Близо половината, отговорили на въпросниците, се чувствали непригодни за заемания пост вследствие на притесненията си.

Една пета от 445-те запитани жени признали, че грижата за талията силно повлиява и на всекидневния им живот и то в отрицателен аспект.

Канадско-британската психоложка Линда Пападопулос не е изненадана от получените резултати.

"Когато човек страда от някакви притеснения, те започват да изпълват съзнанието му и той по-трудно се концентрира върху работата и кариерата си", казва тя.

Резултатите от последните проучвания потвърдиха изводите от предишни изследвания, доказващи, че повечето килограми силно се отразяват върху заплатата и нивото на заетост на дамите.

А при мъжете нещата съвсем не стоят по същия начин. Според проф. Едуард Нортън от Мичиганския университет, "масовата нагласа в западните общества е да се наказват жените с наднормено тегло".

Проучване на университета във Флорида пък доказа, че жени с тегло 12 килограма над нормата печелят годишно с 8600 британски лири по-малко, отколкото дамите, които са в средностатистическите параметри.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: кариераталиягрижи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
шеф преди 12 години
Факт е,че повечето шефове са мъже,както и този,че пълните жени по-трудно си намират работа.Не казвам,че е правилно.
34
1
 
2
 
! Отговори
до ikavalov преди 12 години
Да говори, да харчи пари :)
33
1
 
4
 
! Отговори
Маги преди 12 години
Американски учени.... мхмм
32
3
 
11
 
! Отговори
Beti преди 12 години
Не знам какво е по-добре, но от личен опит съм забелязала, че когато съм щастлива съм по - пухкава, а когато уж съм слаба и би трябвало да се чувствам много привлекателна - съм нещастна. Трудно е да балансираш с щастието си когато имаш грешна представа за него....
31
2
 
15
 
! Отговори
ikavalov преди 12 години
днес като карах из града видях жена с гол гръб, добре облечена, но изключително слаба. Може би около 30 килограма.Зададох си въпроса:Какво може да върши?
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе няма значение дали си слаба или дебела, важното е дали се чувстваш добре в кожата си или не. Защото и перфектна да си, ако не се харесваш и нямаш самочувствие, няма начин това да не се отрази и на работата ти.
29
2
 
11
 
! Отговори
..... преди 12 години
Аз вечно имам зор да съм по-слаба, въпреки съвсем нормалното си тегло. Повече се тормозя за това че съм "дебела", отколкото жените с наднормено тегло. Но работата си ми върви, плащат ми по-добре, отколкото на останалите.Но в това изследване прозира друго: дебели (не само в Щатите) са бедните хора. Богатите обикновено са слаби - такива са моите наблюдения. Друг е въпросът дали богатите работят ;)
28
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как се обръщат към дебел мъж БЕЗ пари? - ***!Как се обръщат към дебел мъж С пари? - Мечо...!
27
4
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Съгласен :)) човек трябва първо да гледа собствения си кеф .... да му е добре , готино...работата е за да си изкарваш пари за да си правиш кефа т.е. минава лееко на втори план
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То пък кариерата-голяма работа! Слугуваш на някой си за да преживяваш и на всичко отгоре се вживяваш.Естествено че е по-добре да се грижиш лично за себе си,за да изглеждаш и да се чувстваш добре. Всякакви "кариери" и "израствания в професията" са пълни глупости.
25
2
 
31
 
! Отговори
lili преди 12 години
пълни глупости. аз спадам към категория "дебела" според мен, а си имам супер работа, взимам си добри пари, имам си мъж и всичко ни е наред. не мога да ги разбера тия статии, които постоянно се бълват- те са чисто и просто на базата на "статистики"- да, вярно е, че такива като нас чисто статистически би следвало да имат повече проблеми от всякакво естество, но реално изобщо не е така и живота го доказва.. всички хора имат проблеми, вкл. и слабите :) така че.. живейте си живота и не мразете :))
24
3
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Това всеки мързелив некадърник го разправя!
23
18
 
8
 
! Отговори
асд преди 12 години
Най-големия ми страх, е да стана дебел. Спрях спорта преди 7 години и още съм добре. Ако взема да надебеля кво правим, от къде време за спорт вече, бачкаш на две работи и имаш семейство, кой ще ти даде 2 часа за фитнес.Аз да не мога да сваля някоя мацка или като погледна в огледалото да ми се повръща не мога да си го представя.Пък болни или здрави, рубенсовите мадами никой не ги иска покрай него, пък нека да имат много богата душевност или да са интелигентни.
22
4
 
10
 
! Отговори
venco преди 12 години
ако не си болен, всичко е въпрос на лична воля. Липсата на воля се вижда лесно по това, че човек пуши цигари и е с наднормено тегло
21
1
 
6
 
! Отговори
a преди 12 години
това заглавие няма нищо общо с текста,ако преписвате от други вестници,погрижете се поне да поставяте съответното заглавие правилно
20
1
 
7
 
! Отговори
НЯКОЯ СИ преди 12 години
ДО 17 ИЗЛЕЗ СЕ ПИШЕ С "З", А НЕ СЪС "С" КАЗВА СЕ ИЗЛИЗАНЕ А НЕ ИСЛИЗАНЕ
19
1
 
22
 
! Отговори
StereoTip преди 12 години
незнам Пег, странно е! тризначките спят на едно легло, а *** на три!!!
18
8
 
26
 
! Отговори
Лора преди 12 години
Еми така трябва да е. Трябва да се стремим да имаме нормални тела, вместо да му отпуснем края, както направиха американците и да заприличаме на свинки.
17
7
 
19
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Добре де, ако е болест съм съгласен. Момичето няма избор и сигурно варианта да се пребори с болестта и наднорменото тегло е почти невъзможен.Но излес на улицата и се огледай. едва ли всяка 3-4-та жена е болна от тази болест. По скоро са болни от голям апетит и як мързел.
16
6
 
47
 
! Отговори
Милена преди 12 години
Това,че кг-те на жената нямат значение при избора на работа не е вярно.Може би ако жената е на около 50 години и работи в цех за чорапи да няма значение,но ако става дума за офис,банка или нещо подобно,кг-те се гледат и то много.Другото,което може да се каже по темата е ,че в БГ е лесно простимо да си дебел мъж,но дебела жена-ох мамооо-тя е дебелана,***,прасица и тем подобни.И най-лошото е,че мн често тези обиди се ръсят не само от мъже,но и от слаби жени.Пълната жена в БГ е за окайване.....