Зор да си слаба, ама кариерата куца

Грижите по талията могат да докарат проблеми на жените в работата
Обновена: 21 юли 2011 07:18 | 21 юли 2011 07:15,
35
Зор да си слаба, ама кариерата куца
Взирането в кантара може да ви докара неприятност на работното място. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Непрекъснатите грижи по талията могат сериозно да навредят на кариерата на жените, установиха американски учени, цитирани  от в. "Дейли мейл".

Според проучване 16% от анкетираните дами си имали сериозни проблеми в работата от прекомерни страдания по външния си вид.

Близо половината, отговорили на въпросниците, се чувствали непригодни за заемания пост вследствие на притесненията си.

Една пета от 445-те запитани жени признали, че грижата за талията силно повлиява и на всекидневния им живот и то в отрицателен аспект.

Канадско-британската психоложка Линда Пападопулос не е изненадана от получените резултати.

"Когато човек страда от някакви притеснения, те започват да изпълват съзнанието му и той по-трудно се концентрира върху работата и кариерата си", казва тя.

Резултатите от последните проучвания потвърдиха изводите от предишни изследвания, доказващи, че повечето килограми силно се отразяват върху заплатата и нивото на заетост на дамите.

А при мъжете нещата съвсем не стоят по същия начин. Според проф. Едуард Нортън от Мичиганския университет, "масовата нагласа в западните общества е да се наказват жените с наднормено тегло".

Проучване на университета във Флорида пък доказа, че жени с тегло 12 килограма над нормата печелят годишно с 8600 британски лири по-малко, отколкото дамите, които са в средностатистическите параметри.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: кариераталиягрижи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Diana преди 12 години
@10: xaxaxa!
14
2
 
22
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 12 години
*** ГЛАВА ЗАТРИВАНашият народ го е казал отдавна ама американците сега го разбраха,
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Резултатите от последните проучвания потвърдиха изводите от предишни изследвания, доказващи, че повечето килограми силно се отразяват върху заплатата и нивото на заетост на дамите."Цветелина Бориславова и Петя Славова сигурно живи да ги ожалиш тези вейки...
12
11
 
54
 
! Отговори
:) преди 12 години
Трябва да знаете една много проста истина: На работодателите в България изобщо не им дреме за външния вид на служителите им! Ама никак! Има няколко много важни критерия, по които служителите 'израстват' в кариерата (дори и финансово) или не. Те са:1. Чий *** целуваш. (разбирай - кой стои зад теб)2. Склонен ли си да снасяш 'информация' на шеф си.3. Колко приказваш и си търсиш правата.4. За жените - склонна ли си 'доработваш' в извън работно време.Ако не съм прав - заклеймете ме с '-'
11
4
 
8
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
Значи хамериканките, колкото повече се разплуват, толкова повече им върви в кариерата... а според мен отрицателното влияние от опитите за отслабване са продиктувани от всъщност безволевите им опити и нещастието което носят от липсата на резултат :)
10
2
 
36
 
! Отговори
до Днес.бг преди 12 години
Предлагам да Ви измислям заглавията на статиите. Безплатно! И анкетите! В последно време заглавията Ви звучат като теми на разговор в селска кръчма.
9
21
 
9
 
! Отговори
* преди 12 години
По мое наблюдения, няма никакво знаения Буля колко килограма е. Щем прави хубави св**и и има големи цици - всичко е ОК. Да обобщим: Големи цици + декар *** = успешна кариера в България.
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 6. В статията се говори за нормални условия. Не за заболявания.
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И последно кое е по-добре? Че пак нищо не разбрах от превода на днес.бг. Ако си слаба и това ти струва усилия-лошо, ако си дебела получаваш по-малка заплата и пак лошо. Е? Ако по рождение не си с перфектни форми трябва да забравиш за успешна кариера? Това ли е изводът? Моля, някой да ми обясни дали съм разбрала правилно, че поне да си знам имам ли шанс или не.
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4 многознайнико , а ако има ендокринно заболяване , кво правимм ? Пак ли ставаме 1 час по-рано и сичко ни е тип-топ?Ей ама начи . Значи да си *** с *** е ок , ама да си тлъста лелка не е .
5
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I pri nas e taka!!Stom vidiat debelak .... AAAAA Tozi sigurno e MUTRA!!!Daj mu visoka zaplata!!Ima i neshto drugo: Debelite jeni sa marzelivi v legloto i s tiah sexat e otvratitelen!!!Da ne govorim 4e smardiat na pot i RIBA!
4
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това го е писала някаква безволева дебелана. Не е нужно да си 75 - 80 килограмова буца за да носиш ръководна позиция. Ако една жена иска тя може в рамките на няколко месеца да влезне в идеална форма. Просто ще става 1 час по-рано сутрин. Кариерата и далеч няма да пострада!
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Da ..a neka myjete sa loeni topki nali niama problemi
2
14
 
25
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Главата на...жената е гъба,напоена с...предразсъдъци. - Лагранж
1
7
 
5
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
синове, деца..забрави за тия тъпизми.