Разкриха хормонален заговор срещу Хитлер

Шпиони искали да го превърнат в крехка жена
15 авг 2011 13:00,
90
Разкриха хормонален заговор срещу Хитлер
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Агенти на британското разузнаване са искали Адолф Хитлер да стане по-малко агресивен, като за целта му дават таблетки, съдържащи женски полови хормони, разкри в. "Дейли телеграф". Сътрудници на специалните служби на Великобритания планирали да добавят естрогени в храната на нацисткия лидер, за да стане той също толкова "мил и послушен като неговата по-малка сестра Паула", твърди британски историк.

"Английските шпиони са имали достъп до кухнята на Хитлер, а естрогенът избрали, защото той няма вкус, тоест би останал незабелязан, когато се опитва храната на фюрера", твърди Брайън Форд, професор от университета в Кардиф.

Той е описал "хормоналния заговор" в книгата си "Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II".

Това е бил напълно осъществим план, а освен това един от най-безопасните за заговорниците.

"Не е било възможно да бъде отровен Хитлер – биха умрели дегустаторите", твърди ученият. Проф. Брайън Форд обаче не уточнява дали планът за превръщането на Хитлер в крехка и добра жена е бил приведен в действие.

Според изследователя "хормоналният заговор" е бил само един от многото опити да бъде извадена от стоя "адската немска машина" и по-бързо да бъде сложен край на войната.

"Разработвана е била възможността от въздуха върху фашистите да бъде изсипвано лепило, за да бъдат залепени за земята; да им се хвърлят кутии с отровни змии, а също да се маскират бомби в плодови консерви, внасяни в Германия" – разказва британският историк Брайън Форд. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
11
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Хитлер беше завладял Европа, без Англия. СССР заема гигантска територия в Азия и част от Европа. Ако Хитлер не беше направил глупоста да воюва с Англия и Русия, той вече беше победил. Англия и САЩ са му предлагали да признаят завоюваните от германице територии, ако той спре войната срещу Англия. Уви не спира навреме и това изяжда главата на Германия, че и на България.
66
2
 
5
 
! Отговори
до ЕЛФ и леле леле преди 12 години
Пилетата са пълни с мъжки, а не с женски хормони ;) . А вие освен, че не е сигурно дали не сте изпедерастели то със сигурност не сте мръднали в умственото си развитие от 2-3-ти калс :D .
65
1
 
3
 
! Отговори
Стига глупости! преди 12 години
Би било много глупаво да вярвате на тази и подобни статии. Разберете, истината е скрита! Или викате стига с тези конспирации. XAXA! Промити плъхове!
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първият опит фактически е на Наполеон Бонапарт,а не на Хитлер. Планът на Хитлер нямаше да успее,защото по това време в Америка тече заключителният стадий по проекта "Манхатън" за създаване на атомна бомба. Тя беше взривена над Япония,но можеше да бъде хвърлена и над Берлин,ако Германия не беше капитулирала.Хитлер няма петрол за танковете и самолетите си.Внася румънски от Плоещ. И добива синтетичен бензин от каменни въглища,каквито в Райха има в изобилие. Войната му е била обречена още в самото н
63
4
 
4
 
! Отговори
леле леле преди 12 години
Всички ядете пилета.Те са пълни с женски полови хормони.Затова сте покорни и с мислене на жени.Пълни ***.--Те затова не ям пилета! Сега ми стана ясно защо не съм се изпедерастил като 90 % от мъжете.
62
1
 
9
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Всъщност Хитлер е направил първия опит да създаде ЕС. Неуспешен. Грешката му е била, че е искал да включи СССР и Англия. Ако беше успял, сега райхсмарката щеше да е световната валута, не доларът. Америка също нямаше да стане световен жандарм. Интересно, при такава ситуация дали английският език щеше да стане световен?
61
0
 
5
 
! Отговори
сельо преди 12 години
А какво даваха на Томи Блер за войната в Ирац?
60
3
 
4
 
! Отговори
ЕЛФ преди 12 години
Всички ядете пилета.Те са пълни с женски полови хормони.Затова сте покорни и с мислене на жени.Пълни ***.За това не е необходима конспирация.Ммммм.....печено пиле!?Много вкусно.....Това казва дефицита на *** у вас.
59
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом е започнал една обречена война значи е бил луд. Германците са нямали необходимите суровини и военни ресурси да да воюват. Това ги проваля. Те ни връщат Добруджа,обаче след Втората световна можеше да ни бъде отнета от съюзниците.Сталин и Чърчил са на мнение да остане наша и остава.А остава наша и заради румънските войски в Русия. Ако и ние бяхме пратили войски, щяхме да загубим Добруджа.Щеше да остане румънска.
58
0
 
2
 
! Отговори
Исторически факт преди 12 години
"Разработвана е била възможността от въздуха върху фашистите да бъде изсипвано лепило, за да бъдат залепени за земята; да им се хвърлят кутии с отровни змии, а също да се маскират бомби в плодови консерви, внасяни в Германия" разказва британският историк Брайън Форд. Тоя Брайън Форд е известен историк, професор по история в Универистета в Стивънидж. Той о-рано тази година откри и плана на Айзенхауер да завладее Марспреди руснаците, като прати обучени маймуни.
57
1
 
5
 
! Отговори
Естрогени преди 12 години
Ами да, а пък руските са работили по превръщането на Хитлер в болонка или пинчер.
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Разработвана е била възможността от въздуха върху фашистите да бъде изсипвано лепило, за да бъдат залепени за земята; да им се хвърлят кутии с отровни змии, а също да се маскират бомби в плодови консерви, внасяни в Германия" разказва британският историк Брайън Форд. Английски лудории! Всички англичани ли са толкова смахнати?
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе луд,луд,колко да е луд?! Щом 6 години целият свят воюва срещу Германия и работата е била "на кантар" не ще да чак толкова луд! В крайна сметка количеството побеждава качеството. За наше съжаление...Македония,Западните покрайнини,Беломорието-всичко ни е дал този "луд"! Добре поне,че част от Добруджа ни остана за спомен от Райха.
54
2
 
12
 
! Отговори
жив е той, жив е преди 12 години
Фюрерът е жив. Видели са го в Аржентина. Заедно с Елвис, Джими Хендрикс и Мерилин Монро!
53
4
 
10
 
! Отговори
Балтазар преди 12 години
Стига дивотии. Хитлер не е бил луд. Изключително интелигентен човек, смел, патриот. Гений. Но зъл гений.
52
0
 
0
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Драги, не разбра ли, че т.нар. дегустатори (или beefeaters) са му пробвали храната и с отрова е нямало как да го уморят, а това, че хормоните нямат мирис е способствало възможността да го натъпчат с хормони - то или него или дегустатора де :)
51
1
 
2
 
! Отговори
Казасов преди 12 години
Безспорният победител е СССР,и съюзниците,разбира се,но англичаните са разбили кода на германците,Енигма.Разведките са били активни тогава,ама и Канарис не е бил за подценяване.
50
2
 
17
 
! Отговори
marek преди 12 години
*** статия в *** вестник.това е.от днес,бг изпочупиха всички тъпомери
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...да бъде изсипвано лепило, за да бъдат залепени за земята..." - е сега вече ми стана ясно защо Хитлер успява да завладее така лесно европейските държави...
48
1
 
2
 
! Отговори
sany преди 12 години
fallen angel...... da vdignem tost za 4i4o ADI