Всяка трета жена се омъжва за неправилния... и го знае

Причините: възрастта и отчаянието, че няма да намери по-добър мъж
Обновена: 16 авг 2011 07:24 | 16 авг 2011 07:24,
226
Всяка трета жена се омъжва за неправилния... и го знае
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Всяка трета жена се омъжва за неподходящия партньор, при това прави този избор съвсем осъзнато, твърди американският семеен терапевт Дженифър Гаувейн.

Изводът е направен въз основа на анкета, направена сред близо 1000 разведени жени, съобщи aif.ru.

Дженифър Гаувейн извежда три основни причини, поради които жените съзнателно се решават на грешната стъпка.

Най-разпространената от тях е възрастта. Жената се омъжва, тъй като се страхува да не стане „стара мома“, особено ако повечето й приятелки вече са създали семейство.

Освен това жените се надяват, че с времето ще обикнат избраника си.

Много от дамите се омъжват по простата причина, че до момента не са срещнали достойна алтернатива и се страхуват, че нищо по-добро няма да срещнат.

Според психолозите жените не трябва да бързат със сватбата, ако не са уверени в избора си. Така те ще предпазят себе си и избраника си от по-голяма психическа травма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: бракразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
6
 
20
 
! Отговори
Препатил преди 12 години
Имал съм 15-тина гаджета и съм се женил 2 пъти... Мога да кажа, че само сегашната ми жена знае какво иска и не е куха лейка...
134
5
 
12
 
! Отговори
лошоТията преди 12 години
Хах, няма да забравя, бях си направил регистрация в гепиме и, нали има видео чат... пускаш си камерата и който иска те гледа и си драскаш с много хора едновременно. Та... гледам аз неква какичка на около 30... така по разголила се малко с грим... некви там се счупват да й пишат, а отзад... двете й дечица миличките си играят... Нема такава картинка!!! Тааа.... кой не иска да бъде харесван и да си вдига самочувствието...
133
2
 
13
 
! Отговори
134 права си преди 12 години
Щом не си допадате ,не се жени ! А пък ние с моя страшно си допадаме ,дори след 15г. брак пак сме като гаджета ! Обичаме секса и лудориите , обичаме да лудуваме с приятели ,т.е. с др. семейства , абе допадаме си ,животът ни е рай !
132
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Към ТОМАС - 134Ау, тва много страховито прозвуча. Световната конспирация.Ама като се замисли човек, май е самата истина.
131
7
 
9
 
! Отговори
$ преди 12 години
Ами мнението на женените американци? Те казват:Жените и торнадото си приличат по това, че и двете пристигат с духане, пък после отнасят къщата!
130
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 134Ако това, което казваш е истина - БРАВО !!! Моите поздравления !!! Достойно поведение на достоен човек !
129
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък съм една щастливо НЕомъжена жена. Грижа се сама за детето си - не се оплаквам, супер сме. По-добре сама, отколкото с неподходяща компания ! Няколко мъже са ми предлагали брак - не съм се съгласявала,защото съм виждала че или те са неподходящи за мен, или пък аз - за тях. Едно е някой да ти е гадже, да ходите насам-натам, танци, секс. Семейството и децата са съвсем друго нещо - за това е нужно да притежаваш малко по-други качества. Защо да се измъчваме двама, само заради хорското мнение...
128
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е - след като сме общество на клишетата: "стара мома", "стар ерген". След това съпрузите се търпят, лишават се от щастие, защото: какво ще кажат хората... А животът си минава.
127
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много са прости тия американци.Роботи.
126
0
 
6
 
! Отговори
поздравления 72 преди 12 години
Много вярно написано !
125
3
 
6
 
! Отговори
125 и 42 преди 12 години
Са един и същи човек ! 125 нарочно след толкова много коментари уж поздравява 42 ,за да накара онези ,които не са чели този коментар ,да го прочетат ,белким някой сложи още плюсове ! И аз ще започна да правя така !
124
1
 
13
 
! Отговори
до 125 от гурбетчия преди 12 години
42 е може би нещастен мъж ,който не може да се ожени или който е бил женен ,но жена му го е напуснала ! Затова пише повърхностни работи относно жените ! Дано да има късмет човека ,да срещне любовта си ! За всеки има място под слънцето !
123
7
 
17
 
! Отговори
Анонимна преди 12 години
Като хвърлих едно око на коментарите, пак ми стана ясно, че във форумите висят само мъже, онези - работливите, дето жените им са виновни за всичко.Фактите говорят сами.
122
2
 
54
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Всячески се работи хората да бъдат опростачени и да деградират. Отвсякъде ни заливат с гнусни чалги, още по-гнусни сапунки, още по-гнусни вулгарни предавания тип биг брадър. Всячески се работи ценностите и моралът да изчезват - хората да са егоисти. Отвсякъде ни заливат алкохол, цигари, наркотици - много от хората по цели нощи киснат по заведения - какво очаквате - да са грижовни и да мислят за семейството си ли - за жената/мъжа - децата си??? Развратът от содом и преди потопа отново се възцарява по земята, точно както е писано в Библията, че ще се случи в последните дни на земята. Така, че не се чудете, че много от жените са сметкаджийки и *** а много от мъжете пияници и ***. Това е целта семейството да бъде разбито, хората да са само бройка роби в новия световен ред. По възможност наркомани, пияници или болни от нелечима полово предавана болест каква съпротива ще окаже един такъв човек?
121
0
 
9
 
! Отговори
до 124 преди 12 години
Хайде стига не дърпай дявола за опашката ,сега ще се домъкне ;)
120
0
 
6
 
! Отговори
Поздравления,№42 преди 12 години
Твоят коментар е изчерпал темата! Болезнено точен!
119
0
 
14
 
! Отговори
Х преди 12 години
Абе къде е Марио? Той ги разбира тея неща, верно че е отпускарско време, ама той има държава да ръководи!
118
6
 
6
 
! Отговори
до 122 преди 12 години
Ти пък много присърце го взе, откъде знаеш ,че това което пише е вярно.......А дали не е обратното???????
117
3
 
8
 
! Отговори
galya преди 12 години
до 120, Пич, тая твойта Жена, честно е ... гадна (моля, не се обиждай) Това, че ти се включваш в дом. работа би трябвало единствено и само да я радва ..., а относно кг и, всеки сам си решава колко и кога да яде .... така,че да не ти дреме, тя прости си търси причина за теглото си .... Браво на теб, кефиш ме!
116
1
 
9
 
! Отговори
до 120 преди 12 години
На хубавите неща , лесно се свиква:)