Всяка трета жена се омъжва за неправилния... и го знае

Причините: възрастта и отчаянието, че няма да намери по-добър мъж
Обновена: 16 авг 2011 07:24 | 16 авг 2011 07:24,
226
Всяка трета жена се омъжва за неправилния... и го знае
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Всяка трета жена се омъжва за неподходящия партньор, при това прави този избор съвсем осъзнато, твърди американският семеен терапевт Дженифър Гаувейн.

Изводът е направен въз основа на анкета, направена сред близо 1000 разведени жени, съобщи aif.ru.

Дженифър Гаувейн извежда три основни причини, поради които жените съзнателно се решават на грешната стъпка.

Най-разпространената от тях е възрастта. Жената се омъжва, тъй като се страхува да не стане „стара мома“, особено ако повечето й приятелки вече са създали семейство.

Освен това жените се надяват, че с времето ще обикнат избраника си.

Много от дамите се омъжват по простата причина, че до момента не са срещнали достойна алтернатива и се страхуват, че нищо по-добро няма да срещнат.

Според психолозите жените не трябва да бързат със сватбата, ако не са уверени в избора си. Така те ще предпазят себе си и избраника си от по-голяма психическа травма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: бракразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
11
 
18
 
! Отговори
Life is good преди 12 години
Пука ми за жените, които са се прецакали като са отблъснали свестния кандидат,а са взели дебел и ***. Явно са *** и кьорави. Да си носят последствията. Тези жени са имали поне 2-3 кандидати свестни мъже в живота, на които са се подиграли най-надменноСега нека са си нещастни Да не са се надували толкова когато са били на върхаАман от бивши величияХубаста им отминава, остава само простотията ими злобните им разсъжденияИ дебелите им лоени фигури щях да забравя
154
7
 
6
 
! Отговори
INTELIGENTEN MAJ преди 12 години
PROCHETET KOMENTAR N127 NA TOMAS...MNOGO PRAVILNO E NAPISAN..OTVORETE SI OCHITE..NE VIDJATE LI CHE IMA NAMESA NA VLASTNI KRUGOVE - MASONI...OT USA I NAI-GOLEMITE IZMETI..CELTA I DA SE NAPRAVI NOV RED...PLANA AN RUT...VZEMETE SE VAV RUCE...STIGA STE SLUSHALI TAZI DOLNOPROBNA MUZIKA FOLK,,VSICHKO E CELENASOCHENO DA IMA ANARXIQ I DA SE UPRAVLQVA MASATA...
153
8
 
3
 
! Отговори
elvira koleva преди 12 години
imah samo tri kreteria kato go izbirah...da ima mnogo silen biznes,da ne drebnav,i da moga da go manipuliram...sega sled pet godini uspeshen brak bih dobavila i oshte ,da e kurav v legloto.
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се карайтеВижте 96
151
2
 
14
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Не всяка трета, а авсяка втора и това е защото свестните типове сме малко! Ама и те са си много глупави де сядам на кафе с едно хубаво момиче, еми то освен за грим и за някакви *** филми за друго не мжое да се говори, представям си как ще си възпита децата! :(
150
0
 
17
 
! Отговори
Цецо-до 134/151 преди 12 години
Поздравления, аз също съм за радикален подход, когато липсват нормални семейни отношения! А те са нормални, когато са налице уважение и взаимни компромиси. Разбира се, компромисите също си имат някакъв праг, някаква мярка, отвъд която вече се обезсмислят. Колкото до статията... всеки си е роден с късмета /или без него/, подобни статистики са безсмислени, според мен.
149
0
 
5
 
! Отговори
FR преди 12 години
Помни ги, но не го осъзнава. Те ще оказват най-голямо влияние в живота му. Това е кофти истината.
148
3
 
13
 
! Отговори
Оптимист преди 12 години
Браво - много добър коментар. Или казано иначе - по логиката всичко или нищо - щом не можем да имаме мечтания мъж - да останем сами, щом не можем да учим в мечтаното училище - да останем без образование, щом не можем да имаме идеалното жилище - да живеем на улицата, щом не можем да имаме исканата кола - да ходим пеша!
147
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за жените подходящ мъж е тоя с многото париобаче покрай кризата доста багаташи фалираха и станаха неподходящи,в това е цялата работа.
146
3
 
31
 
! Отговори
от № 134 преди 12 години
Голяма дискусия по повод моето мнение! Да отбележа, че понякога се случва жената да забременее въпреки предпазните средства. Опитах да живея с бащата на сина си, но наистина не се получи - и избягах. И сега наистина съм ЩАСТЛИВА и аз, и детето ми. Така синът ми вижда най-доброто и от мен и от баща си. По-добре така, отколкото да расте в атмосфера на открита и скрита нетърпимост и враждебност. Добре че милия не помни първите 2 години от живота си... Животът е шарен, и не можеш да предвидиш всичко
145
1
 
23
 
! Отговори
Оптимист преди 12 години
ехооо - никой ли не вижда най - същественото в статията - 2/3 от жените срещат мъжа на живота си и се омъжват за него - на останалата 1/3 можем само да пожелаем късмет :)))
144
1
 
39
 
! Отговори
Ния преди 12 години
Семпличка статия за компромисите в живота. Ако съпругът, който избираме не е точно този, който бихме искали - я си помислете дали сте си купили жилище - точно такова, каквото искате или каквото ви подхожда? Дали сте учили точно това, което сте искали и което най-много ви допада? Дали работите това, което искате и което смятате за подходящо? Дали колата ви е точно тази, която най-много ви подхожда? И стигнете до дребничките неща - дали купувате не много скъпите обувки вместо елегантните
143
10
 
7
 
! Отговори
Мъж на място преди 12 години
ДО 134Гледам, че много ги разбираш нещата от живота. Всичко щеше да е идеално, ако беше осъзнала нещата, които пишеш преди да забременееш. Тогава явно си мислела не с главата си, а с друг орган и сред приоритетите ти не бил този да създадеш нормално семейство и детето ти да има баща.
142
1
 
12
 
! Отговори
Гали преди 12 години
Ей,Томас ти женен ли си? Най-вероятно,да те такива като теб са раждани през комунизма..........няма ги вече:)
141
3
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Галиблагодаря
140
3
 
13
 
! Отговори
Томас преди 12 години
137Това си е самата истина - която обаче всячески се заглушава от чалги, сапунки, клюки и всевъзможни гадости.
139
4
 
10
 
! Отговори
Гали преди 12 години
Браво,Томас най-добрите изказвания по въпроса.
138
15
 
37
 
! Отговори
Томас преди 12 години
134Щастливо неомъжена си - ама друг път - тия ги разправяй на някой друг - много по-лесно е когато двама човека създават семейство - и за един и за двама се пазарува, готви, пере, чисти и т.н. - детето има нужда от баща и майка. Ти и всяка, която мисли като тебе е добре да запомни това от мен - аз тго помня от моята майка - сама ръка и в дунава не може да се измие - сам човек е за никаде. Така, че жени, които не искат да правят компромисли - защото една връзка е взаимни компромиси и твърдят колко щастливи били сами лъжат. Един ден ще разбереш.
137
7
 
2
 
! Отговори
do Galya преди 12 години
Aide be gal4e da se vzimame...ama i az imam iziskvane..trqbva da te vidq kolko stavash inache nqma kak!!
136
5
 
3
 
! Отговори
пол преди 12 години
Мъжът требва да е с авторитет, а жената с афинитет! Ако не ме харесва 150 кила, няма да ме харесва и на 50 кила. Здравето зависи от двигателната култура. Тоест, ако един 1000 кила мъж по цял ден работи и се труди то ще е по-здрав от мен,у дето ям по кило пържени картофи и стоя на компа. Трудът е здраве, а килата са от последици. От глад се умира, доказали са го милиони каторжници и други. Има хора малко ядат има и не ядат но те са в специални ситуации - не работят, не правят нищо и не разходват.