38 г. – пикът на щастието

След 30-те притесненията падат
Обновена: 28 окт 2011 21:11 | 28 окт 2011 21:11,
56
38 г. – пикът на щастието
Снимка: Reuters

Животът е сладък, когато човек е прехвърлил 30-те, но пикът на щастието е на 38-годишна възраст, съобщи в. "Дейли експрес".

За десетилетието между 30 и 40 години са характерни добрият баланс между личен и професионален живот, сексуалната самоувереност и лекотата в общуването в различни социални ситуации. Това прави хората от тази възрастова група особено доволни от живота.

Данните от проучването, обхванало 2000 души, показват, че на 30-годишна възраст хората не изпитват притеснения за това как изглеждат, а на 31-годишна възраст са най-уверени в секса. 35-годишните участници в допитването са доволни от баланса между личния си живот и кариерата и общуват най-спокойно с околните в различни социални ситуации.

С тези данни обаче едва ли са съгласни хората от възрастовата група над 55 години, които твърдят, че животът започва на 41 години, а истинското задоволство от него се усеща на 48 години. Сексуалният пик според тази възрастова група се достига на 35-годишна възраст, а увереността в общуването с околните се постига на 43 години.

Анкетата показва още, че съвременният начин на живот е най-труден за младите хора на възраст между 18 и 24 години. Около 20% от тях споделят, че искат да са на мястото на друг човек. За сравнение – едва 10% от хората над 55-годишна възраст имат подобно желание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: щастие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Това е така защото я няма държавата зад гърба ни.Само ни настройват един срещу друг,патриоти срещу непатриоти,сини срещу червени,българи срещу турци.А целта е истинските проблеми да останат в сянка,и успяват
51
0
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Навремето грънджовете бяха изгубеното поколение.Преди тях пънкарите и хипитата.Това какво ти говори.Няма изгубени поколения.И аз се чувствам лузър,но осъзнавам че това са само оправдания.
50
2
 
20
 
! Отговори
пълни глупости! преди 12 години
пълни глупости! аз съм на 31 и още нямам свястна работа, въпреки че имам висше образование, което се уверих, че няма никакво значение, живея с родителите си, защото нямам стабилен доход да плащам наем, семейство нямам, нито деца, искам деца, но нямам нито пари да раждам, нито да се издържам по време на бременност и след това, осигуровки нямам, работодателите ми не са ме осигурявали никога..... въобще чувствам се тотално изгубена, а и има много други като мен - ние сме изгубеното поколение...
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
при мен от 33 до 43....
48
1
 
10
 
! Отговори
до г-жа Чешмеджиева преди 12 години
>> Много негръмотници пишат по форомите...Без коментар, иронията е просто смазваща.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе някои явно си нямат какво да правят и си броят ли броят бройките!
46
1
 
7
 
! Отговори
Нямам думи преди 12 години
Госпожо Чешмеджиева,истинска мама Божка сте.До кой клас стигнахте?Огромно самочувствие без покритие.Тежък случай и от граматически грешки...
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен най-щастливите години ми бяха между 18 и 27-учех,бачках насам натам ,пътувах имах свободно време и много приятели.Всичко изглеждаше наред.Сега уви не е тъка-криза,кофти работа,абе всичко е мега гадно и бъдещето не изглежда розово.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4eшмеджиева ти си много умна,като с витамини.
43
1
 
3
 
! Отговори
реалистка преди 12 години
стига сте се занимавали с дамата под номер 23.За нея така стоят нещата,това е нейното виждане за живота,така си го живее.Защо злобеете умници такива?Ами правете секс като за последно.отдайте се на емоцията,кво сте седнали да обсъждате кой бил за околовръстното и кой не.То бива завист и злоа,бива но.......прекалявате.
42
12
 
3
 
! Отговори
г-жа Чешмеджиева преди 12 години
Много негръмотници пишат по форомите и много разпасани момиченца за които живота е прескок от цвят на цвят ,парцали,прфюми,фризйори и кафета.По-долу някаква моя наборка ме апострофирала че дъщяря й ходела по чуждо.Ей заради такива майки и щерки синовете ни патят.Изучени изгледи бългърски юнаци да се превиват от рога вметсо да пъчат гърди и да върявят със самочуствие по улиците.И после момчетата ни били виновни.Не ви ли е исрам госпожо?? Не се учудвайте ако някой набие щерка ви и ви я върне у вас
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Важното е човек да е жив и здрав.
40
0
 
9
 
! Отговори
aq преди 12 години
до 23Прати я на околовръстното, там празно няма да има. За да изпиташ истинско удоволствие от секса, трябва да има и малко чувства. Тръпката не винаги я има.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 30 съм и като се замисля най-щастливите ми години бяха в университета. Еххх! Много приятели, много смях, толкова много мечти и планове за бъдещето... и после живота ни зашлеви и ни показа грозното си лице. :-((
38
3
 
9
 
! Отговори
до кралица №3 преди 12 години
На 20-35 г. човек учи доходи ниски, не се е устроил каквато и работа да започне поне 10 г са му необходими, че даже и много повече, докато името започне да работи за него, докато си изгради име и авторитет, докато стане финансово независим и има добри доходи, става на 40 г. Ако има шанса да се реализира. Това, което учи, след това работи и работата му бъде хоби. Това е истината. Много важно е човек да бъде здрав и работата му да бъде удоволствие. Кола, жилище, семейство,.... абе много неща...
37
8
 
4
 
! Отговори
НА 38 преди 12 години
СЛЕД 2 ДЕНА СТАВАМ НА 38,ЯМ,ПИЯ И ***,ВЕРНО СЪМ НА ПИКА НА ЩАСТИЕТО.
36
3
 
5
 
! Отговори
:) преди 12 години
По-скоро между 24-28
35
1
 
8
 
! Отговори
abe neznam преди 12 години
по-стари, по-млади, зрели, неопитни... живота ни понатисна всички, тъй че трудно е да се каже кога си най-щастлив. все нещо не е наред. А секса си е много важен...човек или му идва "от вътре" или си е пълно дърво, ако си женен от години нормално е да си поомръзнете, особено ако някой от партньорите е "по-скован", тогава и се оглеждаш за нещо чуждо. може да е невероятно, вълнуващо, спиращо дъха и дори да помогне да осъзнаеш, че е до време и да се върнеш където трябва, а може и да ти взриви живота
34
1
 
11
 
! Отговори
до тая22 преди 12 години
На тази мъжа и е 4ехльо,и мастията го разиграва както си иска,да се моли да не попадне на некой луд любовник,да и с4упи зъбите.
33
0
 
15
 
! Отговори
на 44 г преди 12 години
Животът е хубав стига човек да умее да го изживее. Човек да бъде здрав, той и близките му, да има късмета да работи и работа да му носи удоволствие, да му бъде хоби, да има доходи за да живее като бял човек, да има свободата и правото на избор, жилище, кола, семейство, приятели, да се чуства добре и да бъде щастлив. След 40 г. гледа на всичко по друг начин. Дали е на 25 или 55 няма значение.