38 г. – пикът на щастието

След 30-те притесненията падат
Обновена: 28 окт 2011 21:11 | 28 окт 2011 21:11,
56
38 г. – пикът на щастието
Снимка: Reuters

Животът е сладък, когато човек е прехвърлил 30-те, но пикът на щастието е на 38-годишна възраст, съобщи в. "Дейли експрес".

За десетилетието между 30 и 40 години са характерни добрият баланс между личен и професионален живот, сексуалната самоувереност и лекотата в общуването в различни социални ситуации. Това прави хората от тази възрастова група особено доволни от живота.

Данните от проучването, обхванало 2000 души, показват, че на 30-годишна възраст хората не изпитват притеснения за това как изглеждат, а на 31-годишна възраст са най-уверени в секса. 35-годишните участници в допитването са доволни от баланса между личния си живот и кариерата и общуват най-спокойно с околните в различни социални ситуации.

С тези данни обаче едва ли са съгласни хората от възрастовата група над 55 години, които твърдят, че животът започва на 41 години, а истинското задоволство от него се усеща на 48 години. Сексуалният пик според тази възрастова група се достига на 35-годишна възраст, а увереността в общуването с околните се постига на 43 години.

Анкетата показва още, че съвременният начин на живот е най-труден за младите хора на възраст между 18 и 24 години. Около 20% от тях споделят, че искат да са на мястото на друг човек. За сравнение – едва 10% от хората над 55-годишна възраст имат подобно желание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: щастие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано е вярно! Значи все още имам надежда някой ден да съм щастлива, зашото след месец ставам на 30 и се чувствам като в дупка. Скучна работа не отговаряща на образованието ми, нещастен брак, невъзможност да имам деца по мед. причини... и толкова много самота, направо вече не ми се живее, обаче имало надежда, че след 8 години отново съм щяла да съм щастлива. Дано! Сега остава да намеря сили да ги преживея тия 8 години... моля, стискайте ми палци до тогава да не съм рухнала психически.
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По една случайност и при мен пикът на щастието дойде, когато бях на 38.Тогава родих детето си.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обичайте и ценете жените,приятелките си и не им изневерявайте.Не се подавайте на глупости.
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 50 години съм, за мен най-щастливите са годините между 35-45 години, въпреки огромните трудности от финансов характер, които имах. Това бяха най-щастливите години от семейния ми живот, не съм разведена и със съпруга ми все още се разбираме чудесно. А относно броя на мъжете, и ние сме имали свобода, но считам, че многото мъже, респ. жени са по-скоро забавление и емоции., а истинското щастие се постига само между двама, без значение в брак или не.
28
3
 
14
 
! Отговори
Живот над 40 преди 12 години
Събудиш ли се сутрин в леглото и нищо не те боли .... значи си починал...
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не я знам номер 22 кво прави на мъжа си но има разлика от жена до жена и от секс до секс.някои лежат и гледат умно умно,стон не издават да се чудиш гот ли им е или си мисли за листопад,тай че номер 26 не си права.не всички жени го можете,както и не всички мъже го могат.то секс всеки прави *** въпроса е как го прави.
26
1
 
15
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Снощи по БНТ гледах *Фатално привличане* ..... Та във връзка със заглавието - годините нямат значение нито за пика на щастието, за нещастието. Тези пикове са възможни по всяко време. Скоро имаше една статия, че мъжете предпочитали повече *кучките*. Дай боже по-малко ***** и повече разумни мъже!
25
2
 
16
 
! Отговори
жена на 30г преди 12 години
до 22,Ей какво ли му правиш толкова на твоя ,което ние не можем....
24
3
 
14
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Какво жалко същество си. В секса няма как да притежаваш нещо супер различно от останалите. По твоите думи излиза, че най-върховни са тези от околовръстното, но пък обществото ги отритва,явно само това не стига.
23
27
 
8
 
! Отговори
наборка на Чешмеджие преди 12 години
Госпожо,вие не се развивате правилно.Какви са тези глупости,които пишете.Аз също съм майка само,че на дъщеря.Никога не сеъм я възпитавала да бъде вярна на мъжа си,а напшротив.Давала съм и съвети да използва всеки момент да си го слага,да не се въздържа.Прелалено кратък е животът,за да го хаби в чакане.Ето и сега,зет ми е в командировка и тя за днес има уговорена среща с един младеж от чата.Не я спирам,нека да отиде,да се срещнат,да си го сложат,няма да са вечно млади я.
22
33
 
8
 
! Отговори
Жена29г. преди 12 години
Абе не пиша по принцип по форумите ама номер 7 ме издразни много и затова се обръщам към нея.Преди да се омъжа преди 4 год.се смазвах да правя секс когато и с който си поискам.Мога да кажа че съм много знаеща и научена жена в това отношение.И когато се запознах с мъжа ми,така му скрих топката в леглото,че и до сега ме гледа в очичките.Откажа ли му креватни ласки и светът му се срива.Така че за жена на 25,най-нормалното нещо е да е имала поне 20-30 партньора.Аман от консервативни крави.
21
0
 
12
 
! Отговори
(- _- ) преди 12 години
Не е важно как изглеждаш, а как се чувстваш :)
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки от камбанарията си.За едни 35,за други 43 за трети над 60.Много си зависи как е живял човек,в каква държава,какво е работил.В България на 30 вече се чувстваш стар,а на 40 си мислиш,че вече ще станеш дядо или баба.Секса почва да пречи на пиенето и се спира почти над 40.Започват ''охчета'' при ставане при сядане. В скандинавските страни обаче тези неща се случват над 53.А и друго е да няма преходи,да не е имало социализъм,да я няма дежурната завист.Иначе казват,е всяка възраст е хубава.
19
2
 
10
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Пише се "винТчета" и "боЙ", макар че не е изключено някой да ти изсипе една кофа боя на главата...тогава със сигурност няма да си щастлив.А иначе тия изследвания са пълна боза. Как някой ще ми каже кога трябва да съм щастлив? Аз бях най-щастлив между 19 и 26, след това - нанадолнище...
18
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав си, Георги, но така е устроен живота. Всички сме винчета в голямата машина на капитализма, собственост на евреите.Хората, които са извън системата са ДВА типа - или изпаднали клошари (някои от тях много интелигентни) или пък - шефовете на системата - банкери, политици, олигарси.Всички останали, които са вътре във системата приличат на онези хамстери които въртят едно колело в клетка. Пътищата и правилата са строго регламентирани и които хамстер се отклонява - бои по главата.
17
1
 
64
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Най-голямата пречка да се радваш на живота е да се сравняваш с другите и да си мислиш "трябва ми и еди какво си и вече ще съм супер" :). Човек е истински щастлив, когато се научи да се радва и на това което има :). И също трябва да си непукист и да не ти пука, кой какво си мисли. Колкото и да си добър винаги има хора, които те харесват и такива които не те харесват :). Ако обкръжението ти не те харесва и те подтиска, просто го сменяш
16
1
 
34
 
! Отговори
Георги преди 12 години
До 15. Не обвързвайте всичко с парите :-). Понякога парите и желанието за повече пари е бреме, което е много тежко. Не искам да се хваля, не печеля кой знае колко пари. Но имам пари, кола и жилище според които много хора биха се чувствали щастливи ако ги имат. Трябва да ви кажа, че нито колата си, нито жилището си мога да оценя и да му се радвам. Не ми остава и време да почивам, защото с толкова "благинки" разходите са големи за подръжка и не ти остава време да се отпускаш. Не е само пари живота
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяка възраст е добра възраст- стига да имаш пари за да живееш нормално и да се кефиш на живота с благинките му.
14
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Познавам хора, които искаха да живеят и такива, които не искаха да живеят ... и това няма нищо общо с възрастта.Едно е ясно - смъртта е сигурна, живота не е.
13
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяка възраст е прекрасна щом е жив и здрав човек. И на 100 и повече години ще ви се живее и го пожелавам на всички.