Вече има и SMS-сомнамбулизъм

Поради повишения стрес хората пращат текстови съобщения, докато спят
23 ное 2011 23:30, Елка Василева
4
Вече има и SMS-сомнамбулизъм
Снимка: Reuters

Австралийски учени предупреждават, че поради повишения стрес много хора могат да се разболеят от SMS-сомнамбулизъм и да започнат да изпращат текстови съобщения по време на сън, пише в. "Дейли мейл".

Специалистите от Центъра за лечение на разстройствата на съня в Мелбърн, водени от д-р Дейвид Кънингтън, съобщиха за зачестили случаи на използването на джиесема в сънно състояние.

Пациентите изпращали безразборни SMS-и на приятели и членове на семействата си, след което нямали никакъв спомен за случилото се.

Д-р Кънингтън съветва, ако близките ви започнат да правят подобно нещо, непременно да започнат да оставят мобилните си телефони извън спалнята.

Първите случаи на изпращане на SMS-и в състояние на сомнамбулизъм били регистрирани още през 2008 година. Учени от университета в Толедо започнали сериозно да изучават явлението и се натъкнали на 44-годишна жена, която не спирала да изпраща текстови съобщения, докато спяла.

Според специалистите подобно поведение се дължи на прекалено напрегнатия начин на живот, който водим.

Д-р Кънингтън е на мнение, че повечето от офис служителите са претоварени от задачите си на работното място и се чувстват задължени да останат "на повикване", дори когато си почиват.

"Тъй като текстовите съобщения са неизменна част от нашето всекидневие, за мнозина става все по-трудно да правят разликата кога са в будно и кога в сънно състояние. Бих препоръчал на всички повече да уважаваме съня си и преди лягане "да изключим шалтера" от всички проблеми!", съветва Кънингтън.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: SMS
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ми преди 12 години
Само флашки за честачки ли имат вашите компютри?
3
2
 
4
 
! Отговори
Оп крачола преди 12 години
Направо се съсипвам от местене по крачолите :)
2
0
 
7
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
1добавен от: Анонимен Или да си сменят дилъра на наркотици !?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Австралийски учени предупреждават, че поради повишения стрес много хора могат да се разболеят от SMS-сомнамбулизъм и да започнат да изпращат текстови съобщения по време на сън......................особено когато са употребявали алкохол...

Спонсорирани публикации