Църква сложи тест за бременност в ръцете на Дева Мария

Постерът със скандалното изображение е поставен пред храма
Обновена: 16 дек 2011 16:03 | 16 дек 2011 16:03, Елка Василева
78
Църква сложи тест за бременност в ръцете на Дева Мария
Снимка: Сайтът на църквата "Свети Матей" в Оукланд

Църквата „Свети Матей“ в новозеландския град Оукланд направи коледен рекламен постер, на който Дева Мария държи тест за бременност в ръка, се съобщава на сайта на църквата.

На постера бъдещата майка на Исус Христос държи в ръка положителен тест за бременност, а с другата си е покрила устата.

В изявлението на църквата се съобщава, че целта на рекламната кампания била да се избегнат „сантименталността и баналностите“ и хората да бъдат провокирани да размишляват и да обсъждат въпроса.

С тази рекламна кампания църквата искала да покаже реалността на празничните събития: „Рождеството е реално. То е за истинската бременност, истинската майка и истинското дете. То е за истинските вълнения, мъжеството и надеждата“.

Църквата обяснява още, че това, което се е случило с Дева Мария, се е случило и на много жени.

„Мария не е била омъжена, била е млада и бедна. Бременността е трябвало да промени целия й живот. Естествено, тя не е била първата и не е последната жена, оказала се в подобна ситуация“.

На сайта на църквата потребителите се разминават в оценките си за рекламната кампания. Едни пишат, че рекламата е кощунствена и преминава всякакви граници, а други обясняват, че трябва да се научим да приемаме подобни неща с хумор.

Постерът не само е публикуван на сайта, но е изложен и пред самата църква и ще стои там до Коледа.

През 2009 г. църквата „Свети Матей“ в Оукланд вече направи провокативна коледна реклама, пише Lenta.ru.

На постера бяха изобразени Дева Мария и Йосиф, които лежат в леглото, а текстът гласеше: „Бедният Йосиф, не е лесно да си следващият след Бог“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Дева МарияОукланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кощунство! Този/ тези, които са направили това отваратително и кощунствено нещо - ще си платят! Няма да останат без наказание!Бог, Пресвета Богородица и Дева Мария и светиите поругани НЕ биват!
74
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно сградата с кръста отгоре е Църква. Една институция нищо повече, религия, подчиняваща хората. Ритуали са правели и маите. Идеите и ценностите са присъщи на вярата. Църквата сама по себе си не значи нищо.
73
0
 
2
 
! Отговори
бивш даскал преди 12 години
Това въобще църква ли е? Църквата почива на идея, ритуали, има ценностна система. Сграда скръст отгоре и едно дървено разпятие вътре не е църква.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво като комисията не е от Източно-православна страна? В Холандия са протестанти, които са още по-големи врагове на католиците. 99% от случаите са пълни глупости, имаше обвинения към свещеници, че събличали деца, за ги кръщават.
71
1
 
1
 
! Отговори
Марк до 76 преди 12 години
Аз не знам нито един случай , но ак прочетеш коментар 70 /копипейст на друг материял в сайта/ ще разберещ, че независима комисия не от Източноправославна страна, а в Холандия е стигнала до подобни изводи!Впрочем и самият Папа се извини на паството си за педофилията, която се шири в Римокатолическата църква!В Православието е задължително свещенниците да са семейни, докато в католицизма точно обратното е задължително да не са женени! Вероьятно това оказва влияние върху проблема!
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма нито един доказан случай на изнасилване от католически свещеник. Ако знаете такъв, дайте някаква информация.
69
1
 
11
 
! Отговори
. преди 12 години
Значи католическата църква е свърталище на педофили ! Десетки хиляди за 60 години , тва е ужасно много и си траят, а ? А за прикриване на престъпленията на кого ще се потърси сметка ? Защото явно са забулвали истината. Като погледнеш и кървавата история на Инквизицията пак дело на тия *** ...
68
1
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Десетки хиляди деца са станали жертва на сексуални посегателства от страна на служители на Римокатолическата църква в Холандия от 1945 г. почти до наши дни, предаде Ройтерс.Тези изводи бяха съобщени днес от независима комисия, разследвала проблема. Тя разкритикува Църквата, че е прикривала и мълчала за това явление.Според комисията между десет и двайсет хиляди малолетни са били подлагани на сексуален тормоз, когато са пребивавали в ръководени от Католическата църква институции като сиропиталища, училища с пансион, семинарии. Става дума за периода между 1945 г. и 1981 г.Посегателствата варират от сравнително по-леки като опипване до много сериозни, включително изнасилване. След 1981 г. остават много малко подобни институции, ръководени от Църквата.Според комисията от края на Втората световна война до 2010 г. няколко десетки хиляди малолетни са били подложени на "леки, сериозни и много сериозни форми на неподходящо сексуално поведение от страна на Римокатолическата църква".Констатира се обаче, че подобно поведение в католическите институции не е билопо-силно изразено в сравнение с институциите, ръководени от други вероизповедания.Подобни скандали с Католическата църква имаше и в САЩ и в Ирландия. Изглежда, че в Холандия картината е била още по-тревожна, отбелязва Ройтерс.Разследването бе поръчано през 2010 г. от Конференцията на епископите и от Холандската религиозна конференция, след като в Холандия, Белгия, Ирландия, Германия, Австрия, Канада и САЩ свещеници бяха арестувани за педофилия.Скандалът се разрасна и папа Бенедикт XVI се извини на жертвите на сексуално насилие, пострадали от свещеници, припомня БТА.
67
2
 
6
 
! Отговори
:-) преди 12 години
Дева Мария не е руса като на снимката, тя е била тъмна Палестинка.
66
3
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Франция и Великобритания до 50 г. ще са мюсулмански страни!Въпроса е само коя ще е първа!
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
64, по-добре евреи отколкото разни индийци и непалци!
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дайте да облепим чифутския храм със свастики да видим дали ще приемат шегата с чуство за хумор.
63
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Църква в Америка = Еврейски цирк и гаври с християнството.
62
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИСТИНАТА Е В БУДИЗМЪТ,КАКВИ СА ТЕЗИ ДЕВИ МАРИЙ,ИСУСОВЦИ И ВСЯКВИ ПОДОБНИ ЕВРЕИ?
61
15
 
1
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Господ казал на Адам и *** да не ядат плода от това дърво, защото ще умрат идва Луцифер и казва яжте от това дърво и ща познавате доброто и злото е Луцифер не е излъгал !!! Оттам насетне значи за да е имало зло Луцифер би трябвало да прогонен от рая и така нататък най голямата лъжа на масоните господ не е сътворил нищо Луцифер е истинскят господ.
60
3
 
9
 
! Отговори
н преди 12 години
Католическата църква е превзета вече от евреите.
59
5
 
4
 
! Отговори
щирлиц преди 12 години
За едно съм благодарен на турците след 500г гнет и тормоз-опазили са ни от тези "пазители"на Християнската вяра.(Никога не съм наричал себе си вярващ!Това всеки ще разбере когато му дойде времето!)
58
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... и свети го духа! Амин!
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да го духа Дявола и слуги те му.
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали ангелът й е казал,че ще роди! За какво й е този тест?