Църква сложи тест за бременност в ръцете на Дева Мария

Постерът със скандалното изображение е поставен пред храма
Обновена: 16 дек 2011 16:03 | 16 дек 2011 16:03, Елка Василева
78
Църква сложи тест за бременност в ръцете на Дева Мария
Снимка: Сайтът на църквата "Свети Матей" в Оукланд

Църквата „Свети Матей“ в новозеландския град Оукланд направи коледен рекламен постер, на който Дева Мария държи тест за бременност в ръка, се съобщава на сайта на църквата.

На постера бъдещата майка на Исус Христос държи в ръка положителен тест за бременност, а с другата си е покрила устата.

В изявлението на църквата се съобщава, че целта на рекламната кампания била да се избегнат „сантименталността и баналностите“ и хората да бъдат провокирани да размишляват и да обсъждат въпроса.

С тази рекламна кампания църквата искала да покаже реалността на празничните събития: „Рождеството е реално. То е за истинската бременност, истинската майка и истинското дете. То е за истинските вълнения, мъжеството и надеждата“.

Църквата обяснява още, че това, което се е случило с Дева Мария, се е случило и на много жени.

„Мария не е била омъжена, била е млада и бедна. Бременността е трябвало да промени целия й живот. Естествено, тя не е била първата и не е последната жена, оказала се в подобна ситуация“.

На сайта на църквата потребителите се разминават в оценките си за рекламната кампания. Едни пишат, че рекламата е кощунствена и преминава всякакви граници, а други обясняват, че трябва да се научим да приемаме подобни неща с хумор.

Постерът не само е публикуван на сайта, но е изложен и пред самата църква и ще стои там до Коледа.

През 2009 г. църквата „Свети Матей“ в Оукланд вече направи провокативна коледна реклама, пише Lenta.ru.

На постера бяха изобразени Дева Мария и Йосиф, които лежат в леглото, а текстът гласеше: „Бедният Йосиф, не е лесно да си следващият след Бог“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Дева МарияОукланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
14
 
7
 
! Отговори
до номер 2 преди 12 години
"От момента на Схизмата, католическата църква върви по наклонената плоскост!От нея непрекъснато са се отделяли и продължават да се отделят протестанти, англиканци, баптисти, различни секти и , мормони, какви ли не! ... Ето и тук нагледен примар за падението на т.н."католици християни"!зАТОВА И КАТОЛИЦИТЕ ПАДАТ КАТО ЗРЕЛИ КРУШИ В ЛАПИТЕ НА ИСЛЯМА! "Споменатата църква "Свети Матей" няма нищо общо с християнската църква това коети си написал е лъжа и клевета. И не е вярно, че християните попадат в лапите на исляма - истината е, че повече мюсюлмани се конвертират в християнство отколкото християни в ислям. Християнската църква никога не е вървяла по наклонена плоскост. През 10 век християнската църквата отлъчва православните сектанти които не искат да признаят божествената природа на Христос в сътворението. В момента християнската църква е най-голямата църква и печели все повече и повече последователи за разлика от православната секта. Броя на християаните на планета е 1.2 миларда. След това са протестантите които също базират свояте религия на Библията, те са около 450 милиона. Има около 250 милиона други църкви също базирани на Библията и едва на послено място по последователи е православната секта - 200 милиона в целия свят (повече от два пъти по малко дори от протестантите). Като цяло православната секта е най-малката секта базирана на учението на Христос - около 1/10 от всички последователи на Христос и предимно в най-изостаналите страни, но се тези 200 милона сектанти се прокламират за единствената вярна христвова църква а другите 2 милиарда които са различни от тях според православните са невежи ***.
14
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Навремето са му казвали "непорочно зачатие".Сега се нарича "изнасилване под наркоза".Нищо чудно, че извършителят не се е вясвал оттогава - нали ще го съдят.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следващата реклама: св. Петър в Линкълн.
12
8
 
8
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
KAKA MARIQ V SCHOK....DVE CHERTICHKI....
11
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен е страхотна идея!На един велик празник като Коледа, когато трябва да даряваме любов, разбиране и топлота, това е едно много добро послание към хилядите млади момичета, които отиват и правят незаконни аборти, а после последиците са кошмари. Ако спрем да слагаме пиадестали на това или онова, а започнем да се приемаме и подкрепяме, каквато е и истинският смисъл на вярата, светът би бил едно много по-хубаво място.Замислете се за това, псевдохристияни такива, които съдите, а не приемате
10
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В следващ плакат трябва да я покажат пред клиниката за аборти.
9
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хи-хи-хи! Тези определено имат чувство за хумор! Лошо няма! По-добре така, отколкото да са като нашите попове, които заклеймиха Мадона, че заради нейното неморално поведение Бог бил наказал човечеството с природни бедствия или нещо такова, а в същото време се возят на свръх луксозни коли и носят маркови дрехи. С две думи лицемери на лицемерите!
8
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прекрасна съвременна интерпретация. Изключително добре изпълнено и много интелигентно, чудесно аргументирано. Това именно е функцията на църквата. Да просветлява, ограмотява, разтоварва от бремето, тушира неволите и изобщо да внася смисъл и радост в човешкия живот. Крайно религиозните хора от коя и да е религия са белязани от едно и също - нисък интелект и безкритично мислене. Те приемат светите книги като "Мемоарите на Господ" и изобщо не проумяват истинската им морална стойност.
7
7
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
това е цоностната система не на днешните хора, а на хората от Европейския Запад.
6
15
 
16
 
! Отговори
християнка преди 12 години
Рекламата е кощунствена!!!Но Бог поруган не бива!
5
16
 
22
 
! Отговори
... преди 12 години
Пошло...Да сведеш въплъщението на Бог до двете чертички на теста за бременност е само поредното доказателство за качеството на ценностната система на нас, днешните хора...Страшно е
4
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Za dostatachno para i gospod kak go gazqt she slojat na kartina. Takiva sa tiq *** mrasni, deto samo se vazpolzvat ot slepcite.
3
17
 
8
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
Това който го ............... е изчадие адово - *** с кози топки
2
18
 
16
 
! Отговори
Марк преди 12 години
От момента на Схизмата, католическата църква върви по наклонената плоскост!От нея непрекъснато са се отделяли и продължават да се отделят протестанти, англиканци, баптисти, различни секти и , мормони, какви ли не!В католическите катедрали се организират изложби, дискотеки, концерти и т.н.Това не са божии домове , а някакви читалища!Ето и тук нагледен примар за падението на т.н."католици християни"!зАТОВА И КАТОЛИЦИТЕ ПАДАТ КАТО ЗРЕЛИ КРУШИ В ЛАПИТЕ НА ИСЛЯМА!
1
18
 
34
 
! Отговори
Бог е в нас ... преди 12 години
Църквата е една голяма ЛЪЖА.