Ето ги най-големите молове в света

Най-грандиозните търговски комплекси далеч не са американски
10 фев 2012 11:54,
25
Ето ги най-големите молове в света
Един от най-големите молове в Дубай. Снимка: Ройтерс

Америка с безкрайните и постоянно разрастващи се предградия безспорно е държавата на моловете.

Въпреки любовта на американците към търговските центрове обаче най-големите търговски комплекси в света далеч не са американски, съобщава Investor.bg, позовавайки се на BusinessInsider.

Според данните на консултантската компания Emporis, 9 от 10-не най-големи търговски центрове в света се намират в Азия, а първенецът е в Китай.

Размерът на моловете обаче в никакъв случай не е пропорционален на оживлението в тях.

Най-големият търговски център в света - New South Mall в Китай, беше определен като "мъртъв мол", след като наемателите в него бяха принудени да си тръгнат заради ниските търговски обороти.

За разлика от първите молове, съвременните търговски центрове са по-скоро „лайфстайл центрове“ и предлагат на посетителите си различни развлекателни и културни събития.

И така - ето ги най-големите молове в света
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако в моловете отворят само магазини за лев и евтини парцали ще е фрашкано с народ
23
1
 
2
 
! Отговори
ч преди 12 години
МОЛ - овете трябва да са с огромно количество стока за да има оборот и да се понижат цените, а нашите са празни и стоките - скъпи. Българска работа !!!!!!!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахх и китайците ги удари кризата. Сауф чайна малл бил празен ,защото никой не купувал...
21
1
 
3
 
! Отговори
пазаруваща преди 12 години
и кое му е топлото на моловете през зимата? може би това, че е горе долу със затворени прозорци, макар не и врати и не е точно минусови температури, това не означава, че е топло. през зимата в нашите молове особено някои е просто неприятно да се влиза. само през лятото ги охлаждат и тогава е ок. да не говорим, че в празен мол също е неприятно да се влиза.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то поне да имаше някви молове за нормални цени у нас, да ходиш и да си напазаруваш като хората и да знаеш, че го има твоя номер, а не че са им свършили единичните бройки дето ги имат
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей, писнА ми от молове вече
18
2
 
11
 
! Отговори
Молец преди 12 години
В Бг - цените на дрехите са високи, независимо в мола или извън него. Препоръчвам английските и кипърските молове за поголовно пазаруване. А нашите само за релакс и срещи с приятели, както писах по-долу.Тука се продават и по-старите колекции. Неща, които видях в Кипър, тука дойдоха следващия сезон. Защото тук нямаме директно представителство на марките , а франчайзъри (бг частници), които купуват евтино след минаването на сезона.
17
3
 
15
 
! Отговори
Молец преди 12 години
През студената зима и горещото лято - в мола може да се разхождаш и да си пиеш кафето спокойно. За зимата - вътре топло, а през лятото - добре климатизирано. Случвало ми се е да намирам спасение от голяма жега в мола. Иначе има кафета, забави за децата, хранителни магазини с големи намаления. Има книжарници, кина - въобще приятно изкарване поне за 3-4 часа.
16
3
 
8
 
! Отговори
просто мария преди 12 години
Всичките са много грозни.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък съм бил в #5,#3 и#2 от Класацията. И цените там са си съвсем нормални. А и хубавото е че там можеш да се пазариш за цената и винаги ти дават някакъв подарък към покупката
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хиляди пъти по-приятно би ми било да се разходя сред красивата природа, а не да си губя времето в тези прехвалени МОЛ-ове, в които не виждам нищо привлекателно, интересно и забавно.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На моловете предимство е, че когато пазаруваш зимата липсва моментът с преминаване от топло (магазин) на студено (между него и следващия магазин). Като цяло предпочитам да пазарувам от търговски улици като Витошка, но е факт, че там трудно можеш да напазаруваш за цял сезон - магазините са малко и изборът съответно е стеснен, за нещо конкретно по - става. Та още един плюс за моловете, но до там.
12
8
 
6
 
! Отговори
ВВС преди 12 години
Аз съм ходил в Джевахир в Истанбул просто е невероятен молл и пълен с хора а тук нашите за жалост са празни!!!
11
1
 
14
 
! Отговори
Б преди 12 години
Така неречените "Молове" са много модерна и сложна схема на "перална машина" за пари (инвестиции)!Това е като "с чужда пита помен правиш" - олигарха пострил гоолям магазин, добавил малко развлеченя, и просто събира париците на тъпите, които са арендовали площи."Мола" в частост е просто един съвременен пазар (да не кажа силно - битак), където стоката е както на всякъде (по качество), но цените са както "у мола"!!!Пред търговските комплекси в Русия и Украйна, нашите са просто битаци!
10
4
 
10
 
! Отговори
дс преди 12 години
Който няма много акъл, има много обувки. :)
9
1
 
7
 
! Отговори
йк преди 12 години
На всичките са снимани само коридорите. Защо? Дайте да видим с какво наистина са по-различни от нашите. Само един имаше ледена пързалка, аквариум и хубави фонтани, но и на него сте му снимали само *** коридори с плочки. Другото е все магазини, в които я пазарува някой, я не.
8
2
 
22
 
! Отговори
eko72 преди 12 години
За най-големите не знам, но в Бг са най-празните.
7
6
 
13
 
! Отговори
ес преди 12 години
Моловете са по-излишни и от чалгата.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е *** в тази класация?
5
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 4около тебе ли се върти света, че сички требва да живееме според твоите потребности, селчо? на Грую от Волуяк например летище не му требва, щото си бръмчи само от Волуяк до Костинброд - дай да срутиме летищата...

Спонсорирани публикации