Сексът полезен за жените и като тема на разговор

Споделянето между приятелки стимулира физическата активност
2 апр 2012 21:23, Елка Василева
26
Сексът полезен за жените и като тема на разговор
Споделянето между приятелки стимулира физическата активност. Снимка: архив, Reuters

Разговорите за секс между приятелки са обичайна практика, въпреки че темата често се смята за табу от обществото. Данните от проучване на специалисти от Харвардския университет обаче показва, че подобни раздумки са от полза за добрата кондиция на дамите, пише в. "Сън".

Жените и особено по-младите не се притесняват да говорят открито помежду си и да обсъждат различни аспекти на сексуалния си живот. Според авторите на проучването дамите си споделят абсолютно всичко, свързано със секса, и не се свенят да обсъждат дали получават оргазъм или не, броя на партньорите си, размерите на половите органи на мъжете, новите си преживявания, еротичните си фантазии.

Специалистите обясняват, че има редица ползи от разговорите за секс между жените. Споделянето с доверена приятелка стимулира физическата активност и жизнеността на дамите. Откровенията на толкова лична тематика освен това помагат за освобождаване от стреса.

Авторите на проучването отбелязват, че е важно с кого дамите споделят подобна информация. Според тях всяка жена първо трябва да се увери, че довереницата й е способна да пази тайна. Дамите освен това трябва да са наясно дали приятелките им желаят да разговарят за секс. Някои жени, дори най-близки приятелки, не са склонни да обсъждат подобни теми. Не на последно място представителките на нежния пол трябва да споделят информацията за сексуалния си живот само с доверени лица, които ги предразполагат и не ги съдят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: секс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пожелавам на всеки бг мъж и жена да отиде до дания, швеция, финландия, ще им се отрази много позитивно на родово -общинното,комерсиално сексуално мислене
3
1
 
8
 
! Отговори
VASILISQNISGERMANI преди 12 години
SBARKAN SVQT....SEKSDAT POLEZEN I UVELICHAVA JIVOTA NA JENITE....A NA MAJETE OBRATNOTO...GONEIKI JENITE ZA SEX...SAMI SE PRIBLIJAVAME KAM KRAQ....
2
17
 
17
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
И споделят опит. Да, *** са.
1
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи ако не правят секс, жените мислят за него? Да, всичките са ***.