Яркочервено червило носи по-големи бакшиши

Русата коса също карала мъжете да дават по-големи суми на сервитьорките
Обновена: 13 май 2012 13:10 | 13 май 2012 13:10,
12
Яркочервено червило носи по-големи бакшиши
Снимка: Reuters
Сервитьорки с ярко червено червило получават по-големи бакшиши, когато обслужват клиенти от мъжки пол, установи френско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл". 
 
Изследването било проведено от психолози от университета "Бретан сюд", които проследили допълнителните възнаграждения на 7 келнерки в продължение на два месеца. Оказало се, че тези суми силно се влияят от цвета на червилото им.
 
Когато заложат на яркочервения цвят в 50 на сто от случаите получават бакшиш и той по правило е по-голям. Когато били с розово, с кафяво или без никакво червило, при 450 поръчки, те получили възнаграждения от клиентите от силния пол само в 30 на сто от случаите. 
 
Друго проучване от 2009 година показало, че бакшишите са обратно пропорционални на телосложението на келнерките. Когато те били едри и с повечко килограми, печелели по-малко от снажните си колежки. Но това правило не важало, когато сервитьорките били едри в областта на бюста. 
 
Френските социолози препоръчват на всички жени, които работят в заведения с мъжка клиентела, да ползват яркочервено червило, което веднага ще повиши доходите им. Ако са брюнетки, хубаво е да се изрусят. Перхидролът действа по същия начин върху мъжката психика, като червеното червило. 
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 11 години
от утре съм с червено червило но и дума да не става да се изруся ще приличам на макак дупето :D :D :D
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дрън-дрън!
7
0
 
2
 
! Отговори
:D преди 11 години
ей сега ще се изруся, направо...
6
2
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Ти добре си направи извода и си каза гледната точка, но реши да не кажеш и другата истина - ако така наречените от теб "скромни и срамежливи девойки" не бяха такива резачки и допускаха мъжете по-често до себе си едва ли ние (мъжете) щяхме да ходим по така наречените от теб к/рви. Обаче нали трябва да се правите на недостъпни. Ходили сме били по к/рви. Ми добре. Е кво на сухо ли да седим??? За това че имате някаква мания да се правите на трудни. Не си права че само ние диктуваме. И вие имате вина
5
6
 
9
 
! Отговори
Основният извод преди 11 години
Много мъже реват срещу момичетата, които подражават на "чалга к/вите" и срещу всяка глупачка, която си мисли, че като се изруси, ще хване Бога за шлифера /заради такива се множат вицовете за блондинките/.Само че, ако мъжете масово тичаха след скромни и срамежливи девойки и предпочитаха тези, които не подправят дадената им от природата външност, щяхме ли тогава да виждаме ежедневно по улиците хиляди гъски, дегизирани "като Преслава","като Мара Отварачката" и т.н. Вие диктувате, г-да мъже!
4
1
 
8
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
Ама че *** статия! Явно я написахте да си запълните мястото на страницата
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ако за десерт врътнат по една *** под масата ще си увеличат шансовете за по-голям бакшиш с около 1000% , айде стига сте писали тъпотии ако обичате. Очаквам следваща статия - мускулестите майстори , които работят голи до кръста получават по-голям бакшиш ако са наети от жени.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червени устни на моя друсни
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо сериозно хора, британци...