Кой от звездния елит подкрепя легализация на марихуаната

Повечето звезди упорито отричат, че консумират канабис
26 юни 2012 07:35,
45
Кой от звездния елит подкрепя легализация на марихуаната
Аланис често признава, че консумира трева. Снимка: Reuters

През 2011 год. за пръв път поддръжниците на легализацията на марихуаната в САЩ са били повече от опонентите и – 51%, в сравнение с 46% през 2010 г. – според социологическо проучване, което се провежда ежегодно от 1982 год. насам.

Според последните проучвания от юни месец 2012 г., тези проценти продължават да нарастват – 52% „за" срещу 46% „против". По настоящем тревата в САЩ е позволена в 16 щата , но само за хора с лекарско предписание и медицински проблеми, а иначе остава незаконна според федералното законодателство.

Една от най-големите инициативи в наши дни за легализирането на канабиса тръгна от един от щата Калифорния, където пред 2010 год. се проведе референдум за или против легализацията на марихуаната и свободната продажба, притежание и употреба на марихуана от лица, навършили 21 години.

Калифорнийците трябваше да се произнесат върху предложението за разрешаване на притежаването на канабис до 28 грама за лична употреба. Според поддръжниците на идеята легализацията нямаше да увеличи сериозно броя на почитателите на джойнта (Калифорния е щата с най-много магазини и законни павилиони за продажба на трева с медицинско предназначение), но ще удари сериозно по наркодилърите и картелите, които печелят милиарди. Експерти оценяват пазара на канабис в Калифорния на около 15 млрд. долара годишно и идеята на поддръжниците на легализацията щеше да вкара в изтънелия щатски бюджет допълнителни 1 милиард долара.

Предложението щеше да разреши отглеждането, употребата и облагането с данъци на наркотика в Калифорния, ако бе прието.

Тази година, по примера на западния океански щат, подобни референдуми ще се проведат през ноември в Колорадо и Вашингтон, а в Мичиган, Монтана, Небраска и Орегон все още събират подписи с петиции за набиране на подкрепа за инициативата.

А ето и някои от по-известните имена, подкрепящи легализацията на марихуаната:

Аланис Морисет

Сред морето от мъжки знаменитости в подкрепа на закона, тя е една от малкото дами. Носителката на „Грами" певица и текстописец Морисет признава, че от време на време се отпуска с марихуана с медицинска цел, но не е от най-активно действащите про-марихуана дейци.

Джак Блек

Да си адвокат на нещо толкова противоречиво не е лесна работа, но комедийният актьор и музикант е приел каузата присърце и доста публично защитава убежденията си. Той дори е член на консултативния съвет на проекта Политика на марихуаната (Marijuana Policy Project - MPP).

Уди Харелсън

Актьорът Уди Харелсън е сред най-активните защитници на легализирането на марихуаната. През 90-те дори е бил арестуван в родния си щат Кентъки за извършването на незаконен политически акт, засаждайки 4 семена хашиш, а от 2003 е почетен член на Националната организация за реформи за марихуаната (NORML) и често се появява като лице на множество кампании и изяви в подкрепа на каузата.

Останалите вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
0
 
! Отговори
catenaccio преди 11 години
39 е платен драскач на наркобосовете и не разбира нищо. НЕ му вярвайте!
37
1
 
2
 
! Отговори
Доктор преди 11 години
"4 семена хашиш"...!? хашиша не се сади приятели... това е дериват на Канабиса... :D Аз съм за легализацията!
36
0
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Големи думи от поредния всезнайко!Първо - тревата не понася на всекиВторо - става въпрос за личен избор!Аз например си пафкам редовно и проблеми нямам :)Не съм затъпял, нито съм , нито пък имам проблем да не пуша, когато преценя, че би могло да ми бъде в ущърб...А че има много "хипари" и ***, които се напушват цял ден, то това е напълно вярно! Вероятно и твоите приятели пафкатори са били подобни *** и затова си се отвратил така, разбираемо :)Важното е, че се чувстваш по-добре!
35
5
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Светът върви на зле ,легализация на дрога ,гей паради ,лесбийски паради !
34
0
 
7
 
! Отговори
тнт преди 11 години
Едва ли ще легализират някога марихуаната - твърде много пари ще се загубят.А относно твърдението на някои, че била наркотик и който употребява марихуана, неминуемо ще премине на твърди наркотици, това са направо смешки! Все едно, който обича бира, непременно ще започне да консумира и твърди питиета и ще стане алкохолик!
33
0
 
11
 
! Отговори
бат' Митко преди 11 години
хахахахаха! Ще ме уморите от смях! Е как може да сте такива невежи?!?!? 4 СЕМЕНА ХАШИШ?!?!? мухахахахаха
32
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тука мирише на не прани чорапи ( специфичен мирис на тревомани ) :))
31
1
 
6
 
! Отговори
Ицо преди 11 години
Цитат от друга статия и друг форум :практически И теоретически НЯМА епоха от историята на човека, когато употребата ан психотропни вещества да не е била част от човешката култура. Историята на т. нр. "проблемна употреба" започва от момента на първите ЗАБРАНИ върху свободното разпространение на въпросните вещества. Нито християнските, нито които и да е други свети писания НЕ осъждат употребата на психотропни вещества. Кирил Цанев
30
0
 
9
 
! Отговори
нз преди 11 години
Кънтри певецът Уили Нелсън също е голям фен на марихуаната
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
semena ot hashish hahahahaha ebati glamovete ste...
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страдам от тежко заболяване,за което е доказан медицински факт,че марихуаната забавя развитието му.Преди няколко години няколко щата легализираха марихуаната за медицински цели и хора с моето заболяване могат съвсем легално да употребяват марихуана.Тук у нас,ако ме хванат с трева,ще ме осъдят и ще ме тикнат в затвора.Искам да попитам,какво лошо има в това,че просто искам да живея по-дълго?
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срещу марихуаната има заговор още от 30-те години на 20.ти в., когато концернът на Дж. П. Морган започва кампания срещу нея, налагайки собствения си продукт за направа на пластмаса - нефта. По времето на соца у нас има програма за държавно отглеждане на коноп(див), годен за производство на пластмаса, дрехи, въжета, масло и прочее. А канабиса с THC помага срещу глаукома, алцхаймер, склероза, депресия, лош апетит, и още много, много болести. Изключително препоръчителен е за възрастни хора.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първия автомобил на Форд се е движил с гориво от индийски коноп, до преди втората световна война в определени щати в САЩ е имало квота за производството на коноп. Корабни въжета, хартия, платове за дрехи и платна,гориво,лекарства, чай и т.н.Тази билка вирее съвсем естествено на много места по света, някой считат, че тя не е със земен произход заради ясно изразената й двуполовост. Като въздействие самата билка отпуска нервната система, добра е при високо кръвно, глаукома и т.н.Не поражда агресия.
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще засади семена хашиш бе, ***! Образовайте се малко, преди да пишете!
24
0
 
16
 
! Отговори
Има я! преди 11 години
Тази билка расте в цяла България! Карате си колата, слизате да пишкате и оглеждате зад храстите. До 20-тия опит сте намерили (есента!). Ако не сте намерили там, се разходете около нивите - особенно тези със слънчоглед и царевица! Гарантирано ще намерите.Защо ви го казвам? Искам всички да се информирате за лечебните свойства на билката (особенно ако сте болно от тежка болест или имате близък!). Не говоря за пушене, но и това помага!Искам ви всички здрави до зимата :-*Фармацията ще го изду..а
23
0
 
9
 
! Отговори
Ицо преди 11 години
По- рано писах /цитирах/, че Херодот в 440-480-година пише, че траки и скитиотглеждат коноп за производство на дрехи и въжета, и само специалист биразличил лелени от конопени дрехи, носени от тези племена.Използвали са го още и при ритуалите си като погребения и веселби в нещо като парни бани, тъй че по нашите земи, конопа е традиция, Още по селата може да се видятваните в които е киснат конопа, преди да се даде за обработка в големите цехове.
22
0
 
4
 
! Отговори
Ицо преди 11 години
Т.е. получава се сегрегацияи диктат от страна на закона върху първата група от населението и облагодетелстванена прослойката на престъпниците , че могат да се облагодетелстват от търговиятасъс забраненото вещество, независимо от това, че е предвидена санкция.Явно си заслужава риска да прекараш 3-5 години в кауша за разпространение.По- рано писах /цитирах/, че Херодот в 440-48-година пише, че траки и скитиотглеждат коноп за производство на дрехи и въжета, и само специалист биразличил ленен
21
0
 
9
 
! Отговори
Ицо преди 11 години
Това със забраните е феномен на модерните времена. Визи, които могат да бъдат отказани, /но не и на терористи примерно/забрана да пушиш тютюн или коноп на обществени местаЗабрани за сумати глупотевини, с които се постига възпитателен ефект върху населението, което е твърде заето да си изхранва прехраната.Върху останалата част от това население което не желае да спазва тези норми тези забрани по принцип нямат ефект. Т.е. получава се сегрегацияи диктат от страна на закона върху първата груп
20
0
 
15
 
! Отговори
Лични наблюдения... преди 11 години
Аз пък не съм садил хашиш, но пък знам, че има много хора, които са се излекували с тази БИЛКА!Много я мразят фармацевтичните компании!Много я мразех заради пропагандата. После прогледнах, като видях как човек с масло от канабис се излекува от рак. Има много инфо в нет-а за тази билка.Прабългарите са я наричали "божидар" - защо ли?Има изказване на американски президент (мисля, че е от 1936г.) в което заявява на американския народ да садят и пазят разстението, щото определени интереси...
19
1
 
16
 
! Отговори
hou преди 11 години
Големи капацитети тука,както и "журналиста" превел статията , мале мале , а по въпроса мнението ми е ,че всеки който иска трябва да ползва без да бъде преследван от закона. Защо,защото марихуаната е растение от което береш и пушиш,докато вс. останали наркотици се добиват чрез обработка. Да се забрани шофирането под нейното въздействие и ей такива ограничения,да можеш като се прибереш вечер ,да си запалиш цигарата ,да си изгледаш филма и да си лягаш.Тук в БГ дават година-2 за притежание,смях.