Кой от звездния елит подкрепя легализация на марихуаната

Повечето звезди упорито отричат, че консумират канабис
26 юни 2012 07:35,
45
Кой от звездния елит подкрепя легализация на марихуаната
Аланис често признава, че консумира трева. Снимка: Reuters

През 2011 год. за пръв път поддръжниците на легализацията на марихуаната в САЩ са били повече от опонентите и – 51%, в сравнение с 46% през 2010 г. – според социологическо проучване, което се провежда ежегодно от 1982 год. насам.

Според последните проучвания от юни месец 2012 г., тези проценти продължават да нарастват – 52% „за" срещу 46% „против". По настоящем тревата в САЩ е позволена в 16 щата , но само за хора с лекарско предписание и медицински проблеми, а иначе остава незаконна според федералното законодателство.

Една от най-големите инициативи в наши дни за легализирането на канабиса тръгна от един от щата Калифорния, където пред 2010 год. се проведе референдум за или против легализацията на марихуаната и свободната продажба, притежание и употреба на марихуана от лица, навършили 21 години.

Калифорнийците трябваше да се произнесат върху предложението за разрешаване на притежаването на канабис до 28 грама за лична употреба. Според поддръжниците на идеята легализацията нямаше да увеличи сериозно броя на почитателите на джойнта (Калифорния е щата с най-много магазини и законни павилиони за продажба на трева с медицинско предназначение), но ще удари сериозно по наркодилърите и картелите, които печелят милиарди. Експерти оценяват пазара на канабис в Калифорния на около 15 млрд. долара годишно и идеята на поддръжниците на легализацията щеше да вкара в изтънелия щатски бюджет допълнителни 1 милиард долара.

Предложението щеше да разреши отглеждането, употребата и облагането с данъци на наркотика в Калифорния, ако бе прието.

Тази година, по примера на западния океански щат, подобни референдуми ще се проведат през ноември в Колорадо и Вашингтон, а в Мичиган, Монтана, Небраска и Орегон все още събират подписи с петиции за набиране на подкрепа за инициативата.

А ето и някои от по-известните имена, подкрепящи легализацията на марихуаната:

Аланис Морисет

Сред морето от мъжки знаменитости в подкрепа на закона, тя е една от малкото дами. Носителката на „Грами" певица и текстописец Морисет признава, че от време на време се отпуска с марихуана с медицинска цел, но не е от най-активно действащите про-марихуана дейци.

Джак Блек

Да си адвокат на нещо толкова противоречиво не е лесна работа, но комедийният актьор и музикант е приел каузата присърце и доста публично защитава убежденията си. Той дори е член на консултативния съвет на проекта Политика на марихуаната (Marijuana Policy Project - MPP).

Уди Харелсън

Актьорът Уди Харелсън е сред най-активните защитници на легализирането на марихуаната. През 90-те дори е бил арестуван в родния си щат Кентъки за извършването на незаконен политически акт, засаждайки 4 семена хашиш, а от 2003 е почетен член на Националната организация за реформи за марихуаната (NORML) и често се появява като лице на множество кампании и изяви в подкрепа на каузата.

Останалите вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 11 години
просто е ако посееш семена ще изникне растение ,а самия хашиш се добива или по скоро се прави и затова той е по-мазен и по силен
17
0
 
11
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
"Хашиша са семената на растението, така че нормално е, ако посееш семена, да поникне растение. "Ми то е нормално като посееш семена да поникне растение, но не е нормално семената да наричаш "хашиш".Изхвърли си учебника по който си учил.
16
1
 
2
 
! Отговори
мак преди 11 години
днес е ден без наркотички ,а ако тихата стъпка почерпи
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българските депутати са много прости. По света се борят за легализация на марихуаната, а тук правят всичко възможно да забранят тютюна.А по въпроса с марихуаната, мисля че трябва да бъде легализирана, но да има някакъв контрол и стандарт и да не се продава такава с други смесици в нея, а само чиста от допълнително добавени "медикаменти".
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам каква трева консумира, ама с тия цици....малиииии :-)
13
0
 
5
 
! Отговори
MarianHuanitov преди 11 години
i dnes bg pak se nasraxa..,polu4ava se ako zasudite svit joint 6te porasne ha6i6 !?! :D
12
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, скапани американци!!!
11
18
 
2
 
! Отговори
Учил преди 11 години
Хашиша са семената на растението, така че нормално е, ако посееш семена, да поникне растение.
10
3
 
26
 
! Отговори
пак до 3 преди 11 години
много си зле честно бас ловя че пушиш цигари от който е по вероятно да ти се случи нещо ,защото са далеч по вредни от марихуаната,не случайно заболяванията от рак са вследствие на цигарите а вследствие на марихуаната единствено ти става отпускащо приятно след тежкия изпълнен с *** ден
9
2
 
11
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Ами аз отдавна Ви говоря това, изостанали аборигени! Не е лесно да си посланник на САЩ в изостанала балканска държавица!
8
0
 
19
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
преди да пишеш глупости по форумите вземи се ограмоти и образовай по подробно относно марихуаната
7
0
 
15
 
! Отговори
Марто преди 11 години
На снимката:Аланис често признава, че консумира трева... По-скоро Аланис признава, че често консумира трева... :D знам ли вече, те днес-а пишат колкото да има нещо.
6
0
 
24
 
! Отговори
перчепа преди 11 години
и после как няма да е най-страшния наркотик на земята като пишат и говорат такива "компетентни" хора.чувал съм даже човек да пита друг човек да ли шмърка марихуана..а от тази статия разбирам и че хашиш може да се сади....
5
0
 
18
 
! Отговори
Zeitgeist преди 11 години
Те тия са на лепило и бронз, остави ги. Журналистчето, не е като да преписваш с хендсфрито на изпита по политически науки. Винаги се разбира как точно си "завършил".
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на тая на снимката определено й личи, че консумира
3
0
 
54
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Брей и аз не знаех, че ако засееш хашиш ще изникне растение, трябва да пробвам. А ако засея борова смола ще поникне ли борче? :)
2
22
 
5
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Я! Кой ще намерим удавен във ваната днес?
1
1
 
40
 
! Отговори
ined преди 11 години
Много от звездите консумират марихуана, а някои дори я пушат.