Мотаем се 3 г. от живота си в отлагане на неприятни задачи

Хората предпочитат да умуват как да направят нещо, вместо да действат
Обновена: 3 юли 2012 12:30 | 3 юли 2012 12:30, Елка Василева
8
Мотаем се 3 г. от живота си в отлагане на неприятни задачи
Повечето хора губят средно по 69 минути на ден в нежеланието си да се занимават с неприятни дейности. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Отлагането на неприятни задачи отнема на хората 69 минути дневно, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания от търсачката Bing Uk.

Изгубеното в размотаване време се равнява на три години от живота.

Данните от допитването показват, че повечето хора губят средно по 69 минути на ден в нежеланието си да се занимават с неприятни дейности. Един на всеки петима обаче губи над два часа.

Жените по-често от мъжете /59 срещу 50 процента/ избягват да вършат неща, които не са им по сърце.

Навикът да се отлагат неприятните задачи се овладява с напредването на възрастта. Докато 65 процента от анкетираните на възраст между 18 и 24 години признават, че се "помайват" поне веднъж на ден, само 51 процента от хората над 55 години отлагат неприятните задължения.

Когато става въпрос за романтика, 54 процента от анкетираните признават, че са събирали кураж да поканят някого на среща два дни. Един на всеки петима души споделя, че решението да се раздели с партньор му е струвало цели два месеца.

"Изчистването на списъка с неща, които трябва да се свършат, ни помага да се съсредоточим по-внимателно върху целите си. Изглежда обаче повечето хора предпочитат да умуват как да направят нещо, вместо да пристъпят към действие", казва психологът Хъни Ланкастър, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Бо преди 11 години
И аз още мисля как да сменя жената с по-нов модел и още не съм го измислил!
4
0
 
5
 
! Отговори
Ирландски учен преди 11 години
Защо духовете и привиденията носят дрехи?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един човек понеже не можеше да умувасамо действаше, свърши толкова работа колкото целия китайски народинвестираше в една мома -използвачка много годининакрая остана затънал със загубеното време и инвестиции по неяаз понеже мога да умувам и за малко време разбрах как стоят нещата
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"повечето хора предпочитат да умуват как да направят нещо, вместо да пристъпят към действие" Само истински слабоумник може да действа без да мисли , или някой на когото дадено действие му е рутина , в противен случай рискува грандиозно да се издъни .
1
0
 
12
 
! Отговори
BG преди 11 години
Само като поледнах заглавието, се сетих, че такова епохално изследване може да е само на британските учени! Винаги след прочитането на такива материали си чувствам три педи над земята: как винаги намират отговор на въпросите, които ме тревожат? Сега се чудя, колко години човек прекарва сам с ръката интимно, колко километра екскременти оставя след себе си, или колко често мисли да опъне съседката...