Куче срещу ушни инфекции по бебетата

Финландците правят за децата си по 6 часа терапия с Шаро
10 юли 2012 07:15,
68
Куче срещу ушни инфекции по бебетата
Снимка: Reuters

Финландците масово използват кучетата, за да спестят на бебетата си ушна инфекция.

Тази тенденция се засилила, след като проучване доказало, че децата, които често контактуват с шаровци, по-рядко страдат от подобен здравословен проблем в сравнение с тези, в чиито домове не се отглеждат животни.

Резултатите от изследването бяха публикувани в специализираното списание „Педиатрикс“ и цитирани от Франс прес.

Проучването не обяснява защо животът в компанията на куче усилва имунната система на бебето през първата година от живота му.

Котките изглежда също осигуряват известен защитен ефект на бебетата, макар той да е по-слаб в сравнение с този от кучетата.

Изследването обхванало 397 финландски деца, чиито родители ежедневно давали информация за здравословното им състояние през първата година от живота им, от 9-ата до 52-рата седмица.

Оказало се, че бебетата, в чиито домове живеят котки и кучета, имат с 30 на сто по-малко симптоми на дихателни инфекции - кашлица, ринит, и на треска, и с около 50 на сто по-малко симптоми на ушни инфекции.

Ако край тях има куче или котка, децата са в по-добро здраве, увериха експерти от университетската болница в Куопио, Финландия.

Защитата е по-ефикасна при децата, които 6 часа дневно са в компанията на куче у дома, в сравнение с връстниците им, които не притежават куче или чиито кучета непрестанно са навън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак се открива топлата вода. Доказано е, че в домове където има домашен любимец, хората не боледуват и са с по-силен имунитет.
22
3
 
10
 
! Отговори
До 38 преди 11 години
Не катастрофирах с кола, а с туристически автобус. И съответно имаше доста пожарникари, полицаи и кучета, освен това не беше в България, а в чужбина кучетата често се използват при спасителни операциис доста пострадали.
21
1
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Акъл не се взема, а се гради, на базата на знания и трупане на опит.Това с фунията е мит, както дядо Коледа!!!Само да не се разплачеш сега, само ти обяснявам. За вичко се полага труд!!!! Нищо не идва наготово!
20
1
 
4
 
! Отговори
как го мислихме, то преди 11 години
заради коментари като на 35 все повече се обеждавам, че ни трябват много спешни реформи в началното образование смЕтам
19
0
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Милото то, жал ми е за теб. Не знаеш какво изпускаш...
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някога като дете ме беше страх от кучетата, докато едно куче не спаси живота ми! Претърпях катастрофа и полицейското куче помогна на спасителите. От тогава много уважавам тези животни и знам, че каквото и да говорите те са наистина умни! Помислете си само за служебните кучета, за кучетата спасители и за водачите на слепи хора!
17
1
 
5
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
даааааа а жирофите абортирали китове, я мисли с тая глава , не е само за хранене и псуване!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
2
 
6
 
! Отговори
кифлааа преди 11 години
То ако си си *** по природа, с или без кучо при някои е все таяИ стига с тая кучешка тения, много повече има заболели от свинска тения. Някой да спрял да гнете /гнусна думичка/ свинско, или да спре да го коли в дворо на село .... тази тения идв от мно` кофти хигиена и кучетата нямат нищо общо
15
1
 
4
 
! Отговори
за 28 преди 11 години
"чифтето и да насолиш"Похвално за речника ти. Моя *** грешка да мисля, че във форум може да има нещо интелигентно , което да си защити позициято по умен и обосновон начин. Хайде хващай чиф.... ,както там си го написал, и се спасявай.Лек ден
14
2
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
"... домашно животно, чието място е на двора да пази вързано на верига! " И как по-точно ще те пази на верига?С бейбифон ли?
13
2
 
11
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
5 килограмов пудел? Интересно как ще ме изяде?! И не, определено не беше моя робиня. Имало е моменти в които си е покозвала зъбките, особенно когато стана стара, но и двете си се обичахме и си се уважавахме. Смело мога да кажа, че гледах на нея като на по-малката си сестра, защото порастнахме заедно. Когато ми я подариха, тя беше на 1 месец, аз- на 13 години и тя ме научи да съм отговорна, да се грижа за някой друг освен за себе си и в замяна имах най-вярната подкрепа! До сълзи ме е разсмивала!
12
10
 
8
 
! Отговори
Пич преди 11 години
"Хора, явно не сте гледали куче и за това говорите глупости. Ако полагате грижи за кучето си, водите го на ветеринар 2 пъти годишно за ваксина, давате "Напротив, гледали сме кучета. Колкото и да си го обезпаразитявал това куче, когато донесе от улицата една бълха, която се е назобила с яйца от кучешка тения, и тази бълха попадне в детето, нали знаеш какво се случва? Да, вероятността не е голяма, но е по-голяма отколкото ако го няма кучето. Отново ще го кажа - гледането на животни в апартаменти е мъка и за хората и за животните. Гледал съм голямо куче 13 години и повече никога няма да си взема куче. Кучето трябва да бъде гледано в двор, да може да се движи когато поиска, да е свободно. А пък комбинацията с малки деца ... това вече е мърлява история. Кокото и да чистиш, навсякъде има косми, които влизат в устата на детето и т.н., и т.н. Изобщо не ми обяснявайте как ако се поддържала една добра хигиена това не било така, и други подобни. Малки деца в коминация с куче, е мърлява история от страна на родителите.
11
3
 
10
 
! Отговори
продължение на 15 преди 11 години
В замяна на грижите получаваш нещо уникално. Някой, който наистина те обича с цялото си сърце! Ще кажете мъжът ми/жена ми/детето ме обичат, разбира се, но не по този начин! Кучето буквално е готово да си даде живота за вас! Само като се прибереш от работа и видиш как миличкото ще се пребие от радст защото си се прибрал и в мигом забравяш за всичките си проблеми. В такъв момент нито разходките ти тежат, нито другите грижи за него. Просто е уникално! Освен това учи тийнеджърите на отговорност!
10
4
 
5
 
! Отговори
за 16 преди 11 години
Много заблудена овца/овен си...
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, явно не сте гледали куче и за това говорите глупости. Ако полагате грижи за кучето си, водите го на ветеринар 2 пъти годишно за ваксина, давате му таблетка против *** на 6 месеца и т.н. няма никаква опасност от тении и други болести, но разбира се си трябват грижи. Моята и се миеха лапичките след всяко излизане, къпеше се с шампоан веднъж на 2 седмици и мога да ви гарантирам, че за 16 години нито аз нито тя е изала проблем с ***, тении и т.н. Но трябва да сте отговорни!
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всичките противници на кучета, говорещи за хигиена и прочее - вие за обезпаразитяване и къпане не сте ли чували? Или още живеете в Каменната ера? И двете ми деца са израстнали с кучета, при това по времето на соца - когато беше много по-трудно да се намират читави препарати за обезпаразитяване. И не е имало проблеми с тях. Внуците ми също растат в момента, в компанията на кучета. Най-малкото една животинка възпитава у детето чувство за отговорност и обич към животните, а не неоправдан страх..
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ама хората живеят в къщи не в панелки.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им дадем мако кучета от нашите
5
11
 
7
 
! Отговори
Пич преди 11 години
"Imam I dete, I kuche. Deteto mi e na 2 godini, ne e boleduvalo, a nai-dobriqt mu priqtel e kucheto."Ами чукай на дърво и се радвай, че детето е с добра имунна система и не е предразположено към алергии. За мен е пълно безумие да се гледа малко дете и куче, още повече ако един от родителите страда от алергии. Изобщо не говорим за хигиена, всякакви болести разнасяни от животните и т.н. И само да кажа, че съм гледал куче 13 години и обичам животните. Гледането на куче в апартамент в градски условия е един огромен компромис и с хигиената в жилището, и със здравето на децата, и не на последно място и със здравето на кучето и неговия относително щастлив живот.
4
3
 
11
 
! Отговори
уъ преди 11 години
Откритиеееее!!! Чак и проучвания правили!!!! Ест., че е по здравословно да играеш с животно отколкото на пилещи комп.игри или да гледат тъпо анимация със залепен *** за стола.