За невежите мъже: Дамската чанта е жизнено важна за жената

Британска съдийка разясни, че кражбата й не е маловажно престъпление
Обновена: 29 авг 2012 18:39 | 29 авг 2012 18:39, Елка Василева
20
За невежите мъже: Дамската чанта е жизнено важна за жената
Дамската чанта е жизнено важна за безопасността на жената. Снимка: архив, Reuters

Британска съдийка постанови, че дамската чанта е жизнено важна за чувството за безопасност и сигурност на жените и кражбата й е нещо повече от причинено неудобство, съобщи в. "Дейли телеграф".

Съдия Зоуи Смит е направила този коментар по повод на изказване на адвокат, опитващ се да предизвика снизходителност. Той казал, че става дума за престъпление, причиняващо само "неудобство".

Съдийката не го приела и разяснила, че жертвата често остава стресирана и изпитва безпокойство и страх, защото в чантата са документите и ключовете й. Затова престъплението не трябва да бъде омаловажавано.

Така британската съдийка разясни на всички невежи мъже, които си мислят, че дамската чанта съдържа само ненужни неща, как кражбата й дори застрашава живота на собственичката.

В делото 34-годишният Камран Латиф признал за серия от кражби, сред които и две дамски чанти. Една от потърпевшите посочила всички трудности, които преживяла заради кражбата, например тя изгубила телефона си, който трябвало да продължи да
изплаща.

Произнасянето на присъдата съдия Смит е отложила за средата на декември. Дотогава подсъдимият е пуснат под гаранция с изискването да си намери работа, за да може да компенсира жертвите си, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз се чудя от къде накъде се казва "дамска", при условие, че жени - много, дами малко?!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще е маловажно? Нали вътре освен всичките там червилца и подобни са и половината ти документи? А това да ти откраднат личната карта, шофьорската книжка, кредитната карта и т.н. определено си е проблем! Който не е писал обясненя в районото само той смята, че това е дребна работа!
15
1
 
6
 
! Отговори
Нджонго преди 11 години
''Така британската съдийка разясни на всички невежи мъже..." ей човек цял живот се учи бре...
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Псевдо драскачи, знаете ли какво означава ЖИЗНЕНО ВАЖНО ?Само питам и отговор не очаквам, защото знам, че е доста сложно за вас.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги съм се чудел защо носят чантите на лакътната сгъвка. Въпрос с повишена трудност към дамите
12
4
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
РЕД няма в дамските чанти:):):)
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЪПРОС:Какво няма в една дамска чанта?Ха познайте.
10
8
 
10
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Британската съдийка май не е наясно, че в дамската чанта само мен ме няма. Изпразнете съдържанието на чантата на гаджето или жената и ще намерите неща, които тя е смятала за изгубени преди месеци.
9
1
 
5
 
! Отговори
До №4 преди 11 години
Изобщо не е правилно да пускат крадците "да си намерят работа" щом са направили няколко престъпления. Тука е същата боза -висящо дело или каквото там беше и бандита си действа под крилото на кривозащитната система.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ама ако му гепят портфейла ще ореве света нали?Според мен такива същества с по няколко престъпления трябва да се осъждат на затвор сумиран от годините от всичките им престъпления.15 кражби по 2-3 години всяка= половин век.Карат го на някой атол дето преди години са гърмяли атомни бомби и го зарязват да се живурка там.Малък военен кораб ще се грижи маймуните да не избегат като острова се понапълни.И така.
7
3
 
44
 
! Отговори
семейна преди 11 години
Британките може да носят само документи и ключове но в нашите чанти има още хляб,две кисели млека,парче салам,бутилка бира и 10 кюфтета за вечеря,така че след кражбата оставамеосвен стресирани и гладни.
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mestq go .vav momenta
5
9
 
4
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
е па да си държат чантите, където им е мястото. аз подобен *** не ползвам
4
2
 
28
 
! Отговори
Правилно! преди 11 години
Не е никакъв тъпизъм. Дори ми направи впечатление следното изречение:"...Дотогава подсъдимият е пуснат под гаранция с изискването да си намери работа, за да може да компенсира жертвите си..." - Вие сами си правете изводите за държавата. Тук като те оберат обикновено пиеш една студена вода, но явно този крадец ще работи и ще изплаща на жертвите, което е за предпочитане отколкото да го хранят в някой затвор.
3
15
 
6
 
! Отговори
Скалата преди 11 години
аз с момичетата с който съм излизал ,винаги са казвали че предпочитат да ходят без чанта , и не са се чуствали застрашени за живота си ,и на въпросът ми Как се оправят без да носят нищо ,ми казват ,че в чантите им просто гъмжи от безполезност
2
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се направи специална секция в сайта за "Британски бисери и тъпизми"! Може да го сложите в раздела "Ако щете вярвайте"
1
7
 
12
 
! Отговори
И дим да ме няма преди 11 години
Внимание местиииииим......