Детските градини в Китай - фабрика за шамари

Детска учителка възпитава децата с малтретиране
30 окт 2012 21:12,
66
Детските градини в Китай - фабрика за шамари
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Китайска възпитателка в детска градина малтретира 4-годишно момиче до безсъзнание. Това показват записите от охранителните камери в детска градина в града Гуандонг, Южен Китай.  Възпитателката си позволила да удря малко момиче до такава степен, че то остава инвалид.

От кадрите на охранителната камера полицаи виждат ясно как възпитателката използва съвсем брутални методи за обучение на децата – тя удря неколкократно почти всички от тях, бута ги, дърпа ги със сила. Когато жената се опитва да накара 4-годишното момиче да седне на детското столче, момичето не се подчинява и се дърпа. Тогава възпитателката си изпуска нервите и бута детето на пода и го рита неколкократно заради неподчинението. В един момент момичето изпада в безсъзнание и остава с мозъчни травми.

Въпреки намесата на двама хирурзи детето говори трудно и едва се движи, съобщават китайски медии, цитирани от немския всекидневник Die Welt.  Възпитателката е арестувана и вече има отправено обвинение срещу нея.

Зверските методи на обучение

Този случай разтърсва Китай, най-вече защото това е поредният подобен случай. От няколко месеца насам в страната се дискутират жестоките методи на възпитание в образователните институции.

В града Жейянг децата от детска градина също са били открито малтретирани – известен случай в страната е как 20-годишната Йан Йанхонг вдига във въздуха малко момче, държейки го само за ушите, и то само за забавление, както самата тя се опитала да се оправдае по-късно пред журналисти. Докато детето крещяло от ужас, младото момиче се забавлявало и се смеело в камерата. А малтретирането имало само един смисъл според 20-годишната жена: да направи смешна снимка и да я прати на приятелката си по интернет.

Родителите на детето и голяма част от интернет потребителите били потресени, когато видели публикуваната снимка в китайската версия на Twitter – Weibo. Намесили се и властите.

При разследването на детската учителка полицията открила повече от 700 шокиращи снимки, някои от които показват дори дечица със залепени с тиксо устни. Други от жестоките снимки показват деца, които са се пъхнали в кофите за боклук, позират със свалени панталони или пък стоят с кофи на главите в ъгъла на стаята.

Възпитателката е разпитана от полицията  и тя отговоря без чувство за вина: „Аз смятам, че снимките са весели и никога не съм си представяла, че хората могат да реагират толкова критично“, съобщава и вестникът China Daily.

70 удара в рамките на 10 минути

В страната, която е известна със строгите си методи на възпитание, хората бавно осъзнават, че насилието над деца е ежедневие. А междувременно все повече семейства, чиито деца са били малтретирани, се оплакват и подават жалби, за да запознаят обществеността с проблема.

По същия начин е заснето и видео от детска градина в провинцията Шанси, което показва как учителката удря малко момиче в предучилищна възраст. Ударите са в лицето и са 70 на брой в рамките на само 10 минути. Причината била, че детето се затруднявало да реши задача по математика.

Заради подобни случаи управлението на Китай се е заело да постави строги мерки върху забраната за насилие върху деца в държавните институции, пише още Die Welt.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
9
 
! Отговори
пост-соц. преди 11 години
В моята градина на по-буйните (хулиганите) им запушваха устата с тиксо, а шамарите си бяха нещо обичайно, на което не се обръщаше внимание. И това не беше през "комунизма", а години след него.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Maleyy, nqkoq daskalka taka da udrq sina mi, se i otreja vednaga racete s bradva.
27
3
 
14
 
! Отговори
. преди 11 години
комунизма изкривява човешките същества, прави ги емоционални инвалиди
26
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая ако я набарам ще я увися за *** гнусната гад
25
7
 
28
 
! Отговори
аз преди 11 години
ся феновете на БСП , Асад , комунизма, исляма и всичко диктаторско ще кажат : нека ги възпитават , да не станат чалгари , нека им чупат каските :D
24
6
 
19
 
! Отговори
2 преди 11 години
Всеки път като пиша в такива форуми се очаивам какви хора пишат тук......Защо цъкате минуси бе,кефите се на такива неща ли ,какво? Кеф ви е като набият някое дете на 3-4 години сякаш,то разбира нещо.......Нормално е да го плеснеш по дупето като не слуша или най много да му биеш някой шамар,ама как може такова нещо....Баща ми,ми е удрял един шамар като бях малък щото се бях разревал за един сладолед.......
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Teacher slapped 5 yo girl 70 times in face for doing math wrong -------------- Така се става световен шампион по математика.
22
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички тези, дето се възхищават на китайското икономическо "чудо" (обикновено робовладелство) и на китайската "култура", като Китай стане първа сила, децата си да дадат в китайски децки градини. Да заякват ушите на малките левосектантчета.
21
4
 
27
 
! Отговори
фф преди 11 години
Ударите са в лицето и са 70 на брой в рамките на само 10 минути.Добре една минута има 60 секунди.....Разделяме 70 на 600 и се получава ,че на всеки 11 секунди го е удряла.....Това си е чисто пребиване,още повече ако става дума за детенце.......*** комплексарите,колко злоба сабрали в себе си,да тормозят така деца......Как може да мислиш ,че ше възпиташ някой по тоя начин....Ти му увреждаш психиката от най ранна детска възраст,това дете ше стане социопат като порасне,нищо друго..
20
2
 
12
 
! Отговори
2 преди 11 години
Не ги знам под небесна империлия са кво са ......Каква империя е това,дето учителите дето трябва да са ядрото на едно общество,и който трябва да възпитават децата ги бият ,и то не просто един шамар за възпитание а системен тормоз ,че дори и осъкатяване??Или дето имаше една компания Foxxcon мисля ,че ше казваше бяха сложили специални мрежи, над първия етаж на сградата щото работниците се самоубивали.....Е колко и да ми ги хвалят тия,никога няма да ги призная за хора
19
2
 
21
 
! Отговори
Silvi преди 11 години
Има Господ - не знам как ще отговарят пред него за изродските си постъпки!
18
5
 
36
 
! Отговори
2 преди 11 години
Боже как могат да бият така деца е? Бати хората.....ако няква ***-даскалица ми осакати детето ,парче по парче ше я нарежа......Това ако е в нормална държава,тая ще бъде съдена и доживот няма да има право да работи като учител..........
17
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Taка от най-ранна детска възраст малките китайчета се възпитават в страх,покорство и послушание пред верните партийни другари от Китайската Компартия,Вождовете към светло комуно-капиталистическо бъдеще!Мълчанието на агнетата.
16
4
 
22
 
! Отговори
психарка преди 11 години
В Китай страхопочитанието се чете в очите на всички хора по улиците. Бедни и страхливипсихарка да я вкарат в затвора
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Клипа е брутален,*** как млати децата тая овца!
14
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наречете ме *** но помня уроците на баща ми до ден днешен ако са били включени и шамари! Радко са ме шамарили но за разлика от други моменти тези истории ги помня до последната подробност! Иначе в случая е зверство да биеш дете докато припадне
13
12
 
17
 
! Отговори
Макаренко преди 11 години
Боят не оправя, но помага...
12
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей до къде стигна БХК!? Писна им да се занимават с глупости в БГ и се превърнаха в КХК! Разликата ще се види след години! Там "малтретираното" дете ще уважава а тук ще убива и няма да има съвест! И преди да цъкате минуси се надявам да сте гледали интервюто с детето-убиец днес в съда - "От 3 бири вие може ли да се напиете!? Нито аз нито братовчед ми сме виновни а 3ти човек"Децата ни се превръщат в идиотчета и винаги ще се намери някой да те учи как точно да ги възпиташ да станат такива! Китайците са готови за самоубийство за семейната чест а тук?
11
7
 
3
 
! Отговори
АУДИ преди 11 години
Teacher slapped 5 yo girl 70 times in face for doing math wrong напишете го в гугъл и вижте клипчето...... ужаст как ги млати
10
7
 
22
 
! Отговори
rainbou1 преди 11 години
Че боя възпитава, и че от време на време е нужно някой шамар, ама видя ли някой да удря безпричинно детето ми, или дете на някой от близките ми, направо да си пише завещанието