Прозрачни стени преструктурират пространството

Елегантно решение за малките жилища
3 ное 2012 10:10,
14
Прозрачни стени преструктурират пространството
Снимка: jogjahunian.com

Ако искате да разделите едно голямо помещение на две или няколко по-малки, то стъклените стени и прегради са едни от най-подходящите за това. С тях ще постигнете целта си без много усилия, без мръсна работа и зидария, а и с по-малко пари.

Проблемът на големите стаи е, че понякога не предлагат достатъчна неприкосновеност на личния живот и никога в тях не може да се използва цялото пространство по оптимален начин.

Затова едно голямото помещение може да бъде разделено на минимум две и така ще се увеличи полезността му. Освен това стъклената стена увеличава естетическата стойност на стаята и като цяло ѝ внася нотка екзотика/

Стъклената преграда/ стена може да бъде най-приемливият вариант във вашия случай, тъй като не отнема от светлината на помещението, а освен това стои ефирно, елегантно и много съвременно.

Има огромно разнообразие от подобни стъклени стени, които могат да бъдат съчетани с алуминиева или дървена рамка, могат да бъдат от матово или прозрачно стъкло, могат да бъдат плъзгащите се или статични, могат да бъдат изработени и в различни стилове.

Освен това, ако в бъдеще ви се наложи отново да разширявате помещението към първоначалния му размер, можете просто да демонтирате стъкления разделител бързо и лесно, което го прави още по-практичен.

Елегантните и в същото време практични стъклени стени и разделители можете да видите в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
kris преди 11 години
Много добра идея.Зависи кои икак ще изпълни и с какви материали.Днес се строят цели здания от стъкло.Знам един апартамент ж кооперазиа на 2 калкана с дълаг,огромен хол осветен само от един прозорез. Като поставиха стаклени врати и остъклиха дъното към двора стана истинска резидензия. \така че зависи,, каде, как и кои...
13
1
 
3
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Не е препоръчително за дом, защото е красиво, но създава неуют - освен това то не се чупи, но човек може да си счупи в него главата.Японците с малките си леки къщички са го измислили отдавна и днес големите им архитекти го прилагат и в апартаментите.Известният архитект и професор Кикутаке ми разказваше, че в неговите сгради, строени на платформи в морето, има възмможност за преместване чрез плъзгане и разгъване на леки стени на релси в апртаментите. нов нобственик, ново вътрешно разпределение.
12
0
 
7
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Наистина ли има хора, които вярват, че това стъкло се чупи, ако се заблееш и се блъснеш в него? :DDD Вратата на дневната ми е стъклена и е изпробвана :DЗамислям се за стъклена преграда в банята вместо душкабина, но цената ме спира. Иначе и в жилищните помещения биха могли да имат приложение, определено разчупват интериора, но в конкретната статия журналистите и/или преводачите не са прозрели нещата... зае***и...
11
2
 
18
 
! Отговори
Дизайнер преди 11 години
Това с тези стени е пълна порнография. Първо са непрактични, второ трудно се поддържат, трето някой като се заблее и може да мине през тях. Имаше една снимка кадето стъклената преграда ей така си виси по средата на дневната отделяйки масата за хранене??? Уат Дъ Фак? И като гледам колко са малките апартаменти тя на единия банята беше поне 20 квадрата...Редакторите я вземете я изтриите тази статия преди някои да направи белята. Каква отговорност носите за такъв смотан материал!!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
hahah gleda6 sam nalazil jenata i decata ni gledat prez stenata
9
1
 
21
 
! Отговори
големи идеи баце преди 11 години
Значи излиза скъпо , никаква неприкосновеност не осигурява освен ако не сте ексхибиционист .Отеделно може да се заколите ако случайно се блъснете в "стената" и тя се счупи .И за капак как се чистят тия стъклени витрини а ? А си пипнал с пръст , а е останал мазен отпечатък . Това 10 хигиенистки да си наемеш , цял ден да ти бършат стъклените стени , пак ще останат на пръстови отпечатъци и прахоляк .
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А напишете нещо за нашия живот стига преписване на списанията от САЩ и Великобритания!!
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ние така искахме да си разделим "големият" офис от 65 квадрата на няколко стай и се оказа, че стъклените витрини са около три пъти по скъпи от гипсокартона и обеикновенната дограма.-А тая статиика и снимки ми прилича на една книга озаглавена "малки апратаменти", където най-малкия беше нещо от сорта на 100 кв.м.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Проблемът на големите стаи е, че понякога не предлагат достатъчна неприкосновеност на личния живот..."===И как точно стъклените стени ще ми осигурят неприкосновеност на личния живот, след като са прозрачни, по дяволите???
5
0
 
43
 
! Отговори
Архитект Гениален преди 11 години
Тия са аматьори ! Аз отдавна минах на следващото ниво - стени от найлон!
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прозрачните стени преструктурирали пространството...............Ми и прозрачните *** пак така правят..:)
3
0
 
27
 
! Отговори
Христо Михайлов преди 11 години
Как така големи стаи и малки жилища ????Нещо автора ни лъже ама яко
2
4
 
16
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Имам един...авер,кийто от 45 кв.жилище,направи тристаен апартамент.Направи го като дебелите неносещи стени ги...премахна и отля на тяхно...място бетонни стени 5 см.Е вярно,не са...прозрачни,но ако прочете тази статия,може да разшири апартамента си с още...една стая.
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой задава ли си въпроса колко струва едно стъкло тип витрина? Някалко хиляди. И какво му евтиното на това.