Американците ще изхвърлят пуйки за $282 милиона

За Деня на благодарността ще купят много повече месо от необходимото
Обновена: 19 ное 2012 14:20 | 19 ное 2012 14:20,
50
Американците ще изхвърлят пуйки за $282 милиона
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Шокираща статистика в САЩ: 282 милиона долара ще бъдат изхвърлени на боклука заради неизядени пуйки след Деня на благодарността.  Tова сочат данните на Националния съвет за защита на ресурсите, пише американският сайт Businessinsider.

„Американците ще закупят около 334 милиона килограма пуешко месо, от които само около 263,5 милиона килограма ще бъдат изядени. Останалото ще попадне в кофата за боклук“, пише Дана Гундер от Националния съвет за защита на ресурсите.

Министерството на земеделието е установило, че около 35% от закупеното пуешко месо за Деня на благодарността въобще не се изяжда и след това се хвърля на боклука.

Интересен факт е, че американците изхвърлят много по-малко пилешко месо – само около 15%. „Причината може би се крие в това, че пуешко месо се яде най-вече по празници, а тогава хората са по-склонни да изхвърлят храна“, смятат от американското земеделско министерство.

Освен че се дават много пари за закупуване на месото, се изразходват и много ресурси за произвеждането му – около 105 милиарда галона вода (достатъчно вода за цял Ню Йорк в продължение на 100 дни) и голямо количество емисии на парниковите газове, които се равняват на 800 хиляди пътувания от Ню Йорк до Сан Франциско.

Според данни на Националния съвет за защита на ресурсите всяка година американците дават цели $165 милиарда долара за храна, която после хвърлят на боклука. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
plamen преди 11 години
ne e vqrno, ako stava vapros za hrana nesa toleranti vub6te, jiveq v USA ot 5 godini i moga da ti kaja 4e sa super NEtolerantni kum hranata.
47
0
 
6
 
! Отговори
. преди 11 години
Всичкото им такова на тия бастуни.. Същата работа като с огромните 5000 кубикови двигатели, които са има няма 180-200 коня. Всичкото им е такова , пилеят ресурси всякакви.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера какво е това свинство - да се фукаме с шкембе чорба, която на всичко отгоре е турско ядене. Не че не ям шкембе, ям го даже отровно люто...ама да отидеш в Щатите и да им направиш шкембе е дивотия. А американеца за да се покаже учтив на гости и *** ще яде, това им е в културата. От малки ги учат да са толерантни с чуждите култури.
45
0
 
7
 
! Отговори
RCI преди 11 години
44,Напълно съм съгласен.По-долното беше поглед от друга страна.Нищо плод на човешкия труд не трябва да се унищожава.А да се хвърля храна е грях.И това по някакъв начин трябва да се съвмести с водовъртежа на потреблението.Приятна вечер ти желая!
44
2
 
7
 
! Отговори
Пепе преди 11 години
Поканиха ме американци на пуйка за деня на блягодарността. Сервираха я ягодов jam и аз за първи път ядох такова нещо. Изфукаха се, че този jam e най-истинския, не като ментетата. Дамакинът след като отряза с голям нож от бутовете и отстрани бялото месо на пуйката, останалото, без да го разфасова го сложи в чувал за ***. На мен ми стана лошо - щях да изкарам заедно със съквартиранта една седмица с останалото месо. Ама не се издадох...Аз пък ги черпих шкембе чорба. Облизаха чиниите.
43
0
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 11 години
На всеки му е ясно, че трябва да се движи икономиката. Но това не е нужно да става с такава загуба на природни ресурси. Безвъзвратна загуба! Защото накрая просто няма да има какво да се яде, нито къде да никне.Нека да се въртят пари. Нека да се развиват услугите. Има безброй сфери, които биха могли да донесат огромни приходи без разхищение на природни ресурси. Вижте какво стана с появата на Фейсбук. Бъдещето е в услуги от подобен тип, не в плюскане и вманиачен шопинг, който отива на ***.
42
0
 
2
 
! Отговори
RCI преди 11 години
Изненадвам се как някой текезесар още не е припомнил онзи разказ на О`Хенри!
41
0
 
2
 
! Отговори
Джорето преди 11 години
Все пак някои пуйки ги амнистират,помилват и т.н....Ни е тук на нищо не прощаваме...
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Решили са да отслабват!Което е все пак добро дело!
39
2
 
3
 
! Отговори
RCI преди 11 години
След като излезе от фурната пуйката си е свършила работата за икономиката на страната:фуражи,животно,транспорт,търговия,подправки, енергия за печенето.... така че дали ще се хвърли няма значение.А ако някой гладен остане-още по-добре-и друго ще купи.
38
1
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Много тъпо написано. На колко години си умнико ? Кой ти каза ,че като приготвяме повече храна ,ще хвърлиме това което остане ?! Колкото до индианците, пак не си в час , ама не ми се занимава с на глупави хора.
37
2
 
3
 
! Отговори
Ганю преди 11 години
Всичко. така или иначе отива в ***...останалото нали ще го изс*рат.
36
1
 
5
 
! Отговори
RCI преди 11 години
16,нещата не са толкова плоски,колкото изглеждат.Коледа(30-40дни)правят 40% от оборота в търговията.При тази страна става въпрос за билиони!Това потребление завърта икономиката на високи обороти.Представяш ли си колко сектори са ангажирани?На практика,всички.Тези огромни обеми работят.Те доходи носят,данъци и държавата обогатяват.И тази богата държава има средства да покрива 50% от всички помощи за изхранване давани от ООН.Целогодишно,а не еднократно по една пуика.А да се изхвърля храна е грозно
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък обичам боб!
34
1
 
12
 
! Отговори
ПИЛЕТО преди 11 години
САМО ДА НЕ СТАНЕ ТАКА ЕДИН ДЕН ДА ТЪРСЯТ КЪДЕ АКАТ ГЛАДНИТЕ ,ИНЪЧЕ НЯЯМ НИЩО ПРОТИВ ДА ХВЪРЛЯТ
33
1
 
20
 
! Отговори
dragko преди 11 години
Нормално!След като цяла година са бачкали по 12 часа,плюскали са химизирани сандвичи в почивката,а вечерта са пърдяли пред телевизора с пакет пуканки в ръка,е редно на Коледа да се порадват на някаква "пластмасова"пуйка.И от следващия ден-отново.....доооо другата Коледа.Пфу.......
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе то шъ доди Видовден, нема начин! Ураганчета, бури, земетресения и вулканчета за подсещане, и после - ФРАС!Най-големато наказание за гладния ще бъдат спомените за бастисаната в годините на големото плюскане храна!
31
3
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
такива новини вбесяват зелените кратуни и радетелите за справедливост, затова ме кефят.
30
1
 
14
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
"...вие като каните гости не приготвяте ли храна на принципа - за да стигне , трябва да остане? ..."Естествено, но като остане храна я доизяждаме, преди жената да сготви нещо друго. А не да изядеш половин пуйка от 4-5 кила и да хвърлиш 2 кила месо после. Сега сигурно ще се намерят да ми опонират сноби, които два пъти поред не ядат една и съща манджа...
29
0
 
7
 
! Отговори
пупуи преди 11 години
Важно е оборот да има и да върви далаверата