Американците ще изхвърлят пуйки за $282 милиона

За Деня на благодарността ще купят много повече месо от необходимото
Обновена: 19 ное 2012 14:20 | 19 ное 2012 14:20,
50
Американците ще изхвърлят пуйки за $282 милиона
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Шокираща статистика в САЩ: 282 милиона долара ще бъдат изхвърлени на боклука заради неизядени пуйки след Деня на благодарността.  Tова сочат данните на Националния съвет за защита на ресурсите, пише американският сайт Businessinsider.

„Американците ще закупят около 334 милиона килограма пуешко месо, от които само около 263,5 милиона килограма ще бъдат изядени. Останалото ще попадне в кофата за боклук“, пише Дана Гундер от Националния съвет за защита на ресурсите.

Министерството на земеделието е установило, че около 35% от закупеното пуешко месо за Деня на благодарността въобще не се изяжда и след това се хвърля на боклука.

Интересен факт е, че американците изхвърлят много по-малко пилешко месо – само около 15%. „Причината може би се крие в това, че пуешко месо се яде най-вече по празници, а тогава хората са по-склонни да изхвърлят храна“, смятат от американското земеделско министерство.

Освен че се дават много пари за закупуване на месото, се изразходват и много ресурси за произвеждането му – около 105 милиарда галона вода (достатъчно вода за цял Ню Йорк в продължение на 100 дни) и голямо количество емисии на парниковите газове, които се равняват на 800 хиляди пътувания от Ню Йорк до Сан Франциско.

Според данни на Националния съвет за защита на ресурсите всяка година американците дават цели $165 милиарда долара за храна, която после хвърлят на боклука. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
10
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Някой си е изсмукал тази статия от пръстите - нищо не изхвърлят,а си правят сандвичи през следващата седмица-две !!!
27
5
 
13
 
! Отговори
До макето преди 11 години
Какво например - как да живеят мизерния живот на хора от каменната ера? Стига с тези индианци, защото те са най-компенсираната за сраданията си раса в цялата история на човечеството. Можете само да им завиждатте за привилигиите , които имат сега в САЩ и Канада и трявба да ви кажа , че изобщо нямат вид на хора, които имат мярка в яденето и пиенето. Колкото да пуйките , защо се правите на такива моралисти, вие като каните гости не приготвяте ли храна на принципа - за да стигне , трябва да остане?
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Столипиново и ФакултетО,......слюнки текат!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пуйките ,...жени ли са ?
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 20Правят ми, за да има какво да ядат
23
1
 
13
 
! Отговори
I преди 11 години
Да му мислят в Сомалия, ама че кретения, едни хвърлят, други гладуват...
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
pile6koto meso e mnogo po-evtino ot dr. mesa zatova go iadyt, a dr. e nepravilna kaklulacia.
21
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** скапани янки. Няма аз да си направя печено младо 25 кг яре бутнато в пеща с фолио за 2 часа, ами ще ям скапани пуйки. *** какво се чудя....торбите с ла.на си имат скапани традиции...пуйка трябвало да се яде.
20
4
 
13
 
! Отговори
макето преди 11 години
Тия америнанци да беха научили нещо от индианците
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Африка-хем гладни,хем правят по много деца!
18
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато тези *** изхвърлят толкова много храна,на другия край на света в Африка,хората умират от глад,ако всичката храна вместо да я изхвърлят,се пакетираше и се насочваше към Африка,гладни намаше да има.
17
2
 
9
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
До 6 "...Вместо някой да се замисли как да се реши проблема със свръхпренаселването на планетата от хомосапиенс, само ни ограничават..."Измисли го ти, ***. Хубаво е, че с това "някой" автоматично се изключваш от категорията на мислещите, но лошо е, че пишеш с такъв изискващ и сърдит тон. Иска му се да не го ограничават, ама някой друг да му измисли, произведе, опакова и достави благинките.
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова са си навили на масрафа- тоест толкова са се разплули от охолие хамериканците, че в Ню Йорк има магазин колкото ЦУМ голям в който се продават само дрешки за плюшени играчки.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZLOSHASTNIZI NEKA ZAKASAT A KOLKO DE4IZA I HORIZA MRAT PO SA6TOTO VREME OT GLAD PREDIMNO V AZIQ I AFRIKA,KAKTO I NAVSQKADE PO SVETA.vmesto da hvarlqt tezi plonderi da vzemat da nahranqt edna dushiza......
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изумително е, как много хора виждат решението в намаляване на населението, болести, държане на милиарди хора на ръба на бедността, само и само една група богати да могат да плюскат, да свръхпотребяват и да изхвърлят до безкрайност.Все едно имат някакъв чип в мозъците, който им казва да се тъпчат, тъпчат, тъпчат... Всичко, което не може да се изяде да се изхвърля, само и само да се употреби, да се бастиса. А злите еколози само се опитват да ограничават и да спират мисията на усто-гъзите!
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 9Даже и *** не са,а фитки!
12
3
 
15
 
! Отговори
Наречете ме... преди 11 години
...любител на конспирациите,ама хамериканците изразходват в пъти повече ресурси от всякакъв тип от всички останали държави на тази планета
11
8
 
19
 
! Отговори
ПЕНА преди 11 години
Тия пъ как не се наядоха, уееее, баси и грозните янки, бройлери с бройлерите!!!!!!!! Аман от досадното им присъствие, пфууууууууу!!!!!!!
10
9
 
19
 
! Отговори
Дордата преди 11 години
Голяма работа! Имат пари -купуват
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ са най-затлъстялата нация заедно с Гърция и Великобритания.