Панда пътува в бизнес класа от Китай за Америка? Да бе, да!

Китайските авиолинии пуснаха измамно съобщение
Обновена: 10 дек 2012 19:22 | 10 дек 2012 19:21,
14
Панда пътува в бизнес класа от Китай за Америка? Да бе, да!
Снимка: Jalopnik.com

Шокираща снимка на панда, която лети в бизнес класа в самолет на Китайските авиолинии, е споделена онлайн от хиляди заблудени интернет потребители.

По-голямата част от тях въобще не са осъзнали, че пандата не е истинска, пише английският сайт "Дейли мейл". 

„Когато погледнете тази снимка, виждате мъж, който седи до голяма плюшена панда. Но познайте. Това не е играчка. Това е истинска жива панда и тя ще лети в първа класа.“, пише в уебсайта Geyser of Awesome, който разпространил снимката.

"Китайските авиолинии са горд корпоративен спонсор на резервата за панди в Ченгду и са щастливи да пренесат една млада панда до зоологическата градина в Съединените щати“. Това е част от съобщението-измама на Китайските авиолинии, което циркулира из китайската преса.

„След обширна консултация с екипа на резервата се стигна до заключението, че мечето няма да лети в багажното отделение на самолета, тъй като нуждите му там трудно ще бъдат удовлетворени. Ето защо Китайските линии се съгласиха да предоставят място на пандата Скуий Скуий в бизнес класата заедно с придружителя си“, пише още във фалшивото съобщение.

Повечето сайтове са избрали да публикуват само тази част от прессъобщението и по този начин да заблудят читателите си. Но третата и последна точка на съобщението добавя най-изненадващия си и важен детайл към цялата информация, който поставя под съмнение цялото прессъобщение.

„Скуий Скуий носеше памперс по време на полета, за да избегнем някои проблеми с нуждите и хигиената на мечето. Ние сме щастливи да ви съобщим, че пандата пристигна отпочинала след 14-часов полет и сега се настанява в новия си дом. По време на полета пандата не можа да гледа филми, тъй като не успяхме да намерим достатъчно големи слушалки за нея. От менюто тя си поръча бамбук с гарнитура от бамбук, а за десерт – мус от бамбук“, е последният параграф на прессъобщението.

Повечето коментари под снимката са свързани с това колко сладка е пандата, докато някои забелязват друга странна информация в прессъобщението: китайските линии имат ли бизнес класа?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: полетпандасамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност седалките на снимката НЕ са седалки за бизнес класа.
11
0
 
1
 
! Отговори
С.М. преди 11 години
Журналисти да искат да заблудят читателите си със "шокиращи" статии? НЕВЪЗМОЖНО!!!! Е това не го вярвам!!! Много ясно, че всичко каквото пишат медиите, е 100% истина; и никога ама никога не се пишат смешни измислици и лъжи!! Даммм....
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Утре ако "Дейли мейл" публикува статия, че в космоса изпращат слон с американска совалка, но пък никой не забелязал, че слона е по-голям от совалката - и нея ли ще препишете дословно и някой неграмотен журналист ще я преведе с гъгул-а??? :) Добре, че е "Дейлито" да си пълните сайта с безсмислени статии :)
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То си личи, че това е или играчка, или джудже в костюм на панда.
8
2
 
7
 
! Отговори
Do 8 преди 11 години
Az moga da pisha, no niama nikakvo znachenie na dolnoproben site kato dnes.bg dali pisha na kiriliza ili ne. :)
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Za da si pomislish che tova e istinska panda triabva ili da si pian ili nikoga da ne si vijdal dori snimka na panda. :)
6
2
 
23
 
! Отговори
Иво преди 11 години
в крайна сметка нищо не разбрах, фалшива ли е истинска ли е, журналистче с google translate ли преведе всичко?
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди доста време един вестник е написал "Дайте по няколко долара и ще ви осигурим няколко стотици хиляди километра пътуване". Прибрали са кинтите и са пуснали статия"Земята се върти с еди колко си и го пропатувахте"
4
0
 
21
 
! Отговори
Коментатор преди 11 години
Това не изглежда бизнес класа.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е сладка пандичката, но за съжаление се вижда че е пухена играчка
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А вино или уиски са и сервирали стюардесите!!!
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На този свят явно е по добре да се родиш панда