Младите българки предпочитат хубавия секс пред верността

Сексуалният живот на българина е доста интензивен, сочи ново проучване
Обновена: 13 дек 2012 15:09 | 13 дек 2012 14:58,
181
Младите българки предпочитат хубавия секс пред верността
Италианската журналистка и писателка на тема "секс" Нина Палмиери. Снимка: Fox Life

Младите български жени предпочитат добрия секс пред верността, сочи онлайн социологическо проучване на "Gemius".

"Жените залагат на качеството, не толкова на верността. Ако някой някъде другаде предлага по-високо качество, защо да не се възползват?", коментира сексологът Румен Бостанджиев. Той допълни още, че мъжете предпочитат да се придържат към сигурността, която верността им дава, заради по традиционното си мислене.

Проучването е направено в интернет сред 600 души, паралелно в България и в Сърбия.

Като цяло за българина честността и откритостта в отношенията са по-важни от секса. Изключително любопитна е обаче разликата в отговорите на младите български мъже и жени - между 18 и 34 години. Докато при мъжете верността е по-важна от секса, жените далеч не са на такова мнение. 51% от тях сочат плътските удоволствия на първо място, а едва 39% посочват верността.

Младите (18 - 24 г.) се информират за секса основно чрез Интернет (73%), докато хората над петдесет години четат предимно специализирана литература по въпроса.

Според проучването обаче нашенци говорят доста по-освободено от сърбите за секс. 44% от българските мъже и 30% от българките говорят освободено, без задръжки за сексуалните си приключения, докато при явно по-свенливите ни западни съседи този процент е едва 25%. 

Повечето от половината българи правят секс ежеседмично, което означава, че сексуалният живот на нацията е доста интензивен. Според изследването мъжете правели малко повече секс от жените, но социолозите са склонни да си обяснят това с присъщата на мъжете склонност да преувеличават сексуалните си преживелици.

4% от мъжете са посочили, че най-вълнуващото им сексуално изживяване е с проститутка. Нито една от нашенките пък не е посочила платена услуга, което явно значи, че сексуслугите никак не са популярни сред българките. Мнозинството от българите  са изпитали най-вълнуващите си сексуални преживявания със своите постоянни партньори. А колкото по-възрастен е анкетираният, толкова по-голяма е вероятността най-хубаво да си е прекарал в обятията на любовник или любовница.

Кризата пък не е засегнала сексуалните навици на повече от половината българи. Интересно обаче, че всеки трети на възраст между 45-54 години посочва, че заради икономическата рецесия прави по-малко секс. Социолозите подозират, че това може да се дължи в някаква степен и на възрастта. 

Анализирайки данните от изследването, Румен Бостанджиев посочи, че сексът не е само теория, той изпълва ежедневието ни, той е отношение и комуникация между хората. Също така сексологът обърна внимание и на факта, че сексът е навсякъде около нас, дори в езика ни - "В нашия език всичко опира до секс, все се "таковаме". Търсим навсякъде сексуалната метафора", посочи той.

Мъжете гледат значително повече порно от жените, сочи изследването. Бостанджиев обаче посочи, че хората гледат порно и търсят модели, а това не винаги е най-правилното. По-добре било откритото говорене по темата.

За секса трябва да се говори свободно, така както се говори за готварски рецепти, смята италианската и писателка и водеща на телевизионно шоу за сексуално образование Нина Палмиери. Тя е освободена от табутата за секса и не се свени да разкаже пред журналисти пикантни интимности от сексуалния си живот.

Италианката сподели, че хората доста се притесняват да говорят за секс пред телевизионна камера. За сметка на това задръжките им падали в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо не пишете колко много повече има свестни? Защо винаги се набутват на преден план статии колко бил мързелив българинът, колко се оплаквал, сега пък жените какви били? Има милиони хора които се трудят, живеят си, гледат си децата. Но винаги на преден план трябва да се изкара мръсотията и развалата! Чалгата и Азис! Оня гнусният от шоуто на Слави. Ку*вите от Пайнер. Тъпите *** тризначки и развратната Златка. Това било ВИП. Гадостите като Биг Брадър са важни! Обратни, травестити и всякакви!
64
1
 
39
 
! Отговори
секс срещу заплащане преди 11 години
Младите българки предпочитат хубавия секс срещу заплащане, пред верността
63
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мъже и жени, споделяйте вашите фантазии на половинките си ! Изпълнявайте нейните/неговите желания с много любов и мисъл за другия. Ако сте доволни, значи сте стигнали до нови висини в интимния си живот, ако по някаква причина не ви харесва, споделете го нежно и внимателно и предложете нещо друго, което ви е по - на сърце!Аз вече достигнах до кулминация в интимните отношенията с моята половинка. Единствено мога да съжалявам, че не се престрашихме по-рано да споделим своите фантазии и желания!
62
0
 
6
 
! Отговори
от 62 преди 11 години
Не е вярно, банкнотите от 500 евро са 16 см. И само една банкнота не е достатъчна.
61
8
 
2
 
! Отговори
uihhkl преди 11 години
xo xo,4e to tva si e ve4e demode e kva revnost da ne sme prez komunima kogato se razvejdaxa 4e maja namignal na kolejkata si sega pravqt troiki ,4etvorki,to semeistvoto se krepi na xubaviq sex,i raznoobrazie,zatova mnogo mladi semeistva ve4e go tarsqt
60
7
 
26
 
! Отговори
g преди 11 години
Пичове едно знам аз за тоя живот тука в БГ и то е имаш ли пари нема жена дето да не ти пусне!
59
7
 
34
 
! Отговори
Ани преди 11 години
А пък младите българи обичат да лъскат пред компа, като гледам.
58
7
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
От статията си вадим един *** извод - младите българки са к*рви, че даже и безплатни! :)да фанеш едната, да отрепеш другата :D
57
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Т.е. българките са к...и. Ние това си го знаехме и без проучване.
56
0
 
23
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
18 см пачка банкноти?
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами така е. Много ясно, че жената би избрала по-красив мъж, който е.е по-добре. Само се заблуждаваме с приказки за верност.
54
4
 
8
 
! Отговори
Турчин с фес преди 11 години
При нас има хора дето не са чували думата клитор, ама имат по 7 деца. Мисля че нямате с какво да си осмислите живота, затова само секс ви е в главата
53
3
 
6
 
! Отговори
дрън дрън преди 11 години
Тази анкета си противоречи - уж честността и откритостта в отношенията били по - важни от секса, а в същото време българките предпочитали хубавия секс пред верността/т.е.честността и откритостта/. Подобни анкети са глупави и безсмислени. Аз лично попълвах тази и писах вътре пълни глупости, защото въпросите бяха непълно и некоректно зададени.
52
0
 
15
 
! Отговори
DA BE преди 11 години
Стига с тия анкети и обобщения!.Дайте имена и телефони на тези " българки предпочитат хубавия секс " !.Ама да не искат пари! Все едно среща в събота на билярд, ама креватен.
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По брой на аборти България е първа в ЕС и населението се топи.
50
1
 
21
 
! Отговори
Диоген преди 11 години
А истината в случая (и не само този) е следната - каквто и да ти говорят знай, че става въпрос за пари!!!
49
18
 
30
 
! Отговори
123 преди 11 години
както се казва "Каквото повикало, такова се обадило"; плачете сега за верността, познавам една камара готини жени, които си гледат сами децата, работят, изглеждат добре, но всяка прецакана от "прекрасен" бг мъж, е дойде време жените да се държат като мъжете - ще избират и ще си гледат кефа, не знам защо не ви харесва, нали и вие така правите; а, да - и сме много толерантни, защото, ако трябва да сме искрени - пълна нула сте в леглото, само на приказки го докарвате, айде плачете си със здраве
48
6
 
28
 
! Отговори
Дрът пиеница преди 11 години
К*рвиии, върнете ми парите, аз ще ви върна е*ането.
47
1
 
16
 
! Отговори
колега преди 11 години
Бостанджиев е толкова зле милия.....как не му омръзна да ръси инфантилни глупости толкова години наред..?!
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Модераторитеееее...***....на българсктите жени дето викат *** по коментарите не ги триете, а моя дето викам на тая *** го изтрихте... Хвала вам.Може да ме баннете. То и без друго вестника вече въобще не чини и 5 пари