Най-яката студентска квартира

Тя е с формата на торта
Обновена: 15 дек 2012 16:27 | 15 дек 2012 16:27,
24
Най-яката студентска квартира
Снимка: inhabitat.com

Да наречеш тази красота „общежитие" е почти обидно. Но в действителност кръглата сграда е точно това! Тя е дом на студенти в района Орестад, Копенхаген (Дания).

Внушителното кръгло здание е построено през 2006 г. и разполага с 360 стаи. Те са разположени на седем етажа. Сградата заема площ от 26 800 кв. м., а кръглата ѝ форма символизира равенство и единство.

Във вътрешния двор на общежитието може да се видят хол и кухня, които сякаш висят във въздуха. Като цяло кухните играят важно място в тази студентска обител. Общо в блока те са 30 – по една на всеки 12 стаи. В тях има печки и всякакви уреди... въобще всичко необходимо за готвене. А за настроение, столовете в там са цветни.

Всяка една студентска стая се простира на около 25-32 кв.м. Има 30 стаи със спални за двойки, които са големи по 45 кв.м. Формата на стаята е като парче торта, в което най-широката стена е външната.

Всички помещения разполагат със секция, голям прозорец, който води към балкона, самостоятелна баня и подово отопление.

Мястото е получило куп награди за своята архитектура и практичност, включително и за най-добро студентско общежитие.

Хвърлете един поглед на това невероятно място в галерията наTialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
5
 
! Отговори
Спиро преди 11 години
Тук в същата по площ стая, в която белите хора живеят и учат самостоятелно са нагъчкани по 3-*** човека. Няма дори перални, а за какви домакински уреди въобще да говорим. Всяка учебна година гледката е една и съща- от москивичи, трабанти и 20 годишни опели се товарят и разтоварват печки "Раховец", хладилници "Мраз", телевизори "Нео", духалки,тостери... Интернет в общежитията няма, прекарва се допълнително. Депозитите, които се взимат всеки семестър НЕ СЕ ВРЪЩАТ ! (къде отиват парите от депозити?)
21
1
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 11 години
Хахаха сам ли си даде ,,like" ?! :D
20
1
 
2
 
! Отговори
Pf преди 11 години
Нормални общежития в нормални страни. Ако беше в Ст.Град, вече нямаше да има врати, пералните да са ги краднали и поне 25-30 наръгани, изнасилени или обезобразени.
19
1
 
6
 
! Отговори
ДО 17 преди 11 години
Обучението на много места дори и в Гърция е безплатно разликата е че просто трябва да се учи А ако питаш защо идват да учат в България идват защото в България няма квоти или в Гърция ако приемат 1000 доктора за година кандидатстват 50 000 за това и учат на вън
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еее къде са тези години мамка му стара,алкохолни запой,трева гарнирани със мноого с*кс и ласки.
17
1
 
11
 
! Отговори
Alex преди 11 години
Скъпи 17, обучението в Дания наистина е безплатно за всички граждани на ЕС.Казвам ти го от позицията на човек, завършил в Дания....пък за работата по строежите - няма да коментирам :))
16
1
 
5
 
! Отговори
математик преди 11 години
Що ни лъжете бре? Външната стена е дълга около 2.5-3 метра(прозорците са квадратни). При площ от 30м2 на стая няма как това да е най-дългата стена!
15
2
 
11
 
! Отговори
До 12 преди 11 години
КАКВА ЦЕНА, БРАТ!? В ДАНИЯ ОБРАЗОВАНИЕТО Е БЕЗПЛАТНО! ТУК АКО СИ СИРАК МОЖЕШ САМО ДА МЕЧТАЕШ ДА ВЗЕМЕШ ВИСШЕ АКО ЩЕ И С 200 IQ ДА СЕ РОДИШ (ИРОНИЯ В НАЙ-ДОбАТА И' СВЕТЛИНА- ТОВА Е ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ)
14
2
 
7
 
! Отговори
tajno преди 11 години
Lelee kolko zavist i zloba ima v tazi darjava, ne e istina! Grozdeto e kiselo a vas vi e iad che dori studentite jiveiat po-luxosno i chisto ot vas, 40 godishnite balkanzi sas semeistvata deto edva edna miserna panelka im osiguriavate.
13
1
 
7
 
! Отговори
Боди преди 11 години
Това нещо "Тиалото бг" е неспасяемо!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ценатаааа, ценатаааа!
11
3
 
3
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
///Най-яката студентска квартираТя е с формата на торта.........//..............и от нея излиза изненада.......сещате се каква нали
10
15
 
5
 
! Отговори
asd преди 11 години
И какъв е смисълът, че са я направили да изглежда така? Като както казаха надолу сигурно вътре е адската мизерия..Да не говорим, че това може би е една от най-скучните, сиви и подтискащи страни в Света..Не че ние сме цъфнали и вързали, ама и те колкото и пари да имат, никога няма да се научат на някои неща, а такива избивания на комплексите, че не могат да се забавляват и да живеят пълноценно, не вървят..
9
10
 
6
 
! Отговори
123 преди 11 години
А от вътре е доста грозничко и подтискащо - с толкова бетон и имитация на дърво. Модерно и депресиращо общежитие! И как така една кухня на 12 стаи? Но какво се учудвам-те едва ли готвят...
8
2
 
13
 
! Отговори
Ханко преди 11 години
Обичам чалгаджийки. Няма други толкова развратни,меркантилни и наивни като тях.
7
7
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Имам много добър приятел студент в Дания и относно квартирите ........ 1 към 1 с пост номер 6.Така че не мислете, че все сме най-зле.
6
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха.... Изобщо не се връзвайте на тея картинки. Аз такива мизерни общежития, каквито в Дания съм виждала, и в България няма. Една баня и тоалетна за 8 стаи и обща кухня за 16 стаи. И наем от 300 евро за стая два на два. Може и да има 2-3 читави, ама повечето са невероятна мизерия. Да не говорим въобще, че са супер малко и е почти невъзможно да се доредиш...
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изглежда като далечна мечта, защото първо трябва да минеш през огромната локва пред него.
4
2
 
3
 
! Отговори
Алов преди 11 години
А вградени барчета в стените има ли?
3
1
 
5
 
! Отговори
IVo_1 преди 11 години
тази статия я бяха пуснали преди 2 месеца отново....... нищо интересно. Толкова ли ви свършиха новините ?