10 л кока кола на ден – експерт твърди, че води до смърт

Пристрастена към напитката новозеландка починала на 30 г.
Обновена: 12 фев 2013 16:56 | 12 фев 2013 16:56,
65
10 л кока кола на ден – експерт твърди, че води до смърт
Снимка: архив, Reuters

Навикът да пие по 10 литра кока кола на ден е основен фактор за смъртта на 30-годишна жена от Нова Зеландия. Това съобщи патоанатом, като призова гиганта за безалкохолни напитки да постави предупреждения за здравето на етикетите на своите кофеинови продукти, пише Raw story.

Наташа Харис пила огромни количества от газираната напитка в продължение на години, преди да почине през февруари 2010 година.

Според експерта Дейвид Крийрър тя страдала от редица здравословни проблеми, които са последствие от екстремните количества кока кола, които е пила – напитката е причинила сърдечна аритмия, която по-късно я убила.

С пиенето на толкова много литри кола на ден означава, че младата жена приемала 2 пъти повече кофеин и 11 пъти повече захар от допустимите количества.

„Пиенето на толкова много кока кола е съществен фактор за развитието на метаболитните дисбаланси, които са довели до аритмия. Нейното семейство се оплака, че тя страдала от сърцебиене и била пристрастена към напитката“, споделя Дейвид Крирър.

Патоанатом констатирал увеличение на черния дроб заради мастни отлагания, които са причинени от прекомерната консумация на захар и същевременно ниското ниво на калий в кръвта, което от своя страна довело до проблеми при функционирането на сърцето.

Семейството на Харис обаче не смятало, че напитката е опасна, тъй като на етикета нямало никакви предупреждения за здравето.

Според следователя Дейвид Крирър трябва да се понижи нивото на кофеин в безалкохолната напитка.

„Но все пак компанията "Кока Кола" не може да бъде отговорна за здравето на потребителите, които пият нездравословни количества от напитката“, смята още следователят.

В официално съобщение от "Кока Кола "в Океания се казва, че компанията не е съгласна с посочената причина, която довела до смъртта на 30-годишната жена.

„Ние сме много разочаровани, че патоанатомът е избрал да се фокусира върху комбинацията от прекомерната консумация на кока кола и други фактори за здравето и начина на живот като вероятната причина за смъртта“, се казва още в официалното изявление на фирмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 11 години
Къде ги побра тези 10 литра течност дневно, бе. Егати търбуха. Нещо пак ни гъбаркат.
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това Американци, Германци ,Новозеланци и др.нямат мярка за хранене и пиене.Ядат по 2-3 кг месо на ден/с такова количество могат да се нахранят 2 африкански,пък и български семейства/,но не им идва на ум .Ейййййй,какво нещо е да си ***,ограничен и с много пари- всичко в тоалетната да изпратиш!!?!!
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки носи отговорност за постъпките си! Щом е пила до толкова литри ,нормално е да реагира организма и. С всяко нещо е така! Ако прекалиш ти се отразява. Затова хората казват : "Дръж златната среда" !
55
1
 
3
 
! Отговори
битурбогъзар преди 11 години
гъзирана вода пият саму гъзарите!
54
0
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 11 години
Коя е естествено газираната вода? Ако говориш за Михалково, отдавна е догазират, а вносните са малко скъпи ако не знаеш. А ако някой пие по 10 кафета на ден трябва ли да напишем, че кафето е опасно и опасно над колко мл. на ден(така е с почти всички напитки-изключвам водата, силно минерализираните мин.води също не са подходящи за всекидневна употреба). Това са субективни показатели спрямо здравето на човек и начина му на живот.
53
1
 
8
 
! Отговори
колю касапа преди 11 години
а па язе и баце ване кат седнахме по коледа та до сега 500 кила ракия отиде....та кат смятам така, по 10 литра на ден се пада...на мен нищо ми няма само на баце ване му се зачерви малко носа и очите...
52
0
 
3
 
! Отговори
Inna преди 11 години
Ocvetitelite na kolata sa kancerogenni !!!
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само *** пият безалкохолни, които са пълни с оцветители, овкусители и консерванти! Ако толкова ви се пие газирано, вземете си естествено газирана вода!
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в наше време не колата а гладът убива българите
49
0
 
17
 
! Отговори
бай Шано преди 11 години
20л са 10 бутилки което са около 20-25 лв/ден или 700лв мнозинството от българите немогат да си позволят и да се самоубият хахаха
48
1
 
11
 
! Отговори
бай Шано преди 11 години
последния дето се опита да изпие язовира на село също умря......
47
3
 
13
 
! Отговори
Коментирай с мекота преди 11 години
Сигурен съм че при 10л ЛИМОНАДА на ден, резултатът ще е същият.
46
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kolata e nai prodavanatanapitka na planetata zemia i mai ot dosta vreme se opitvat kakvo line da izmisliat no katoidae vsi4ko v goliami koli4estva pre4i ili vredi obiknovennite bezalkoholni danebi da sa polezni osobeno balgarskite danegovorim aide po6ivo po zdravo
45
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от кока колата получавам такива газове,че последният път евакуираха махалата
44
6
 
31
 
! Отговори
chicago преди 11 години
И липов цвят да пиеш по 10 литра пак ще се гътнеш.Убива дозата.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наташа Харис пила огромни количества от газираната напитка в продължение на години, преди да почине през февруари 2010 година...........................И защо ни го съобщавате сега?След три години?Не,че и тогава щеше да стане нещо!
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е едно от силните оръжия, на шепа хора управляващи света.
41
0
 
2
 
! Отговори
do vagner 36 преди 11 години
samo da dopalnia i rabotni mesta bez SLAN4EVA SVETLINA
40
2
 
5
 
! Отговори
dada преди 11 години
*** !
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази между другото е била майка на 8 деца......