Секси с танци на пилон

Te не са просто еротични движения, a истинско изкуство
Обновена: 11 апр 2013 16:12 | 11 апр 2013 16:12,
8
Секси с танци на пилон
Снимка: sonyapolestudio.bg

Какво си мислите, когато видите един пилон? Вероятно асоциацията в главата ви е „стриптийз"! Но пилонът е нещо много повече от грациозното събличане с цел съблазняване. Танците на пилон са изкуство и спорт, който вече се практикува в десетки държави. Има федерация, в която членуват клубове и дори се организират състезания. И изненадващо там момичетата не се събличат!

У нас нещата се случват малко по-бавно, отколкото в западните държави, но и тук вече танците на пилон излязоха извън заведенията. Няколко клуба се занимават професионално с обучаването на желаещите да се преборят с гравитацията и да почувстват силата на своето тяло и дух.

Вероятно сте чували, че при танците на пилон се свалят бързо килограми и мускулите се стягат по-добре, отколкото с часове наред упражнения във фитнеса. И това не е никаква лъжа!

Един от първите клубове у нас се появява през 2009 г. Негова създателка е Соня Куртева. И това, което тази дама предлага на дошлите да тренират, е много повече от стегнато тяло.

Кое е толкова специалното в танците на пилон и защо те печелят все повече привърженици не само по света, а и у нас, научете от самата нея!

Вие сте първият клуб по танци на пилон, откъде дойде идеята за откриването му?

Общо сме три клуба в цялата страна, като два са в София и един в Бургас. Това дали си пръв, или не, общо взето няма значение. Идеята не дойде изведнъж. Аз вече по един или друг начин се занимавах с подобни неща. Работила съм повече от година с Анелия Монова, която беше главен хореограф на националния ни отбор по акробатика и това, което представяме тук като методиката на тренировките, е съгласуванo с нея.

Какво е необходимо на един човек, когато за пръв път идва на урок по танци на пилон?

Като цяло е препоръчително да има повече гола площ, защото тя помага за задържане на пилона. Не само ръцете и краката се докосват до него, а и кръстът, коремът, подбедрицата и т.н. Ние тренираме боси в залата, така че не са необходими маратонки или други специални обувки. Един стегнат, къс потник или дори спортен сутиен и къси гащета са достатъчни.

За разтягането накрая е хубаво да има човек и някаква по-топла дреха, тъй като тялото е загряло и не трябва да изстива. Да не забравяме и едно памучно парцалче за пилона, защото при потенето може да стане хлъзгав. Ползваме и талк, но е по-добре да се свиква без него.

Често този спорт е асоцииран със стриптийз. Има ли разлика между танца на пилон, който стриптийзьорките изпълняват в клубовете, и това, което вие преподавате тук?

Ние не се събличаме и според мен дори събличането на пилона е по-трудно, отколкото това, което правим. Самият пилон позволява много. На него може и да не танцуваш еротично. Може да си обуеш едни маратонки и да подскачаш, като си помагаш за различните движения на тялото.

Тук нямаме ограничения нито в музиката, нито в дрехите, нито в стила. Идеята е да е забавно, да е красиво, да е секси и най-вече приятно за нас самите. Нямаме цел да научим момичетата конкретно да съблазняват.

Какво представлява един урок?

Започва се с половин час загрявка, около един час пилони и после разтягане също около половин час. Общо взето, една тренировка трае около два часа.

Има ли специфични загрявки и разтягания или са сходни като при други спортове?

Упражненията са различни и не са иновативни. Трябва да се загрее много добре, защото се работи с всяка част от тялото.

Колко урока най-малко трябва да вземе един човек, за да може да се задържи на пилона изцяло във въздуха?

При всеки е различно и зависи до голяма степен от двигателната култура на човека. При танците на пилон има голямо натоварване върху краката. Често те задържат тялото във въздуха, а не само ръцете. Обикновено след първия месец ръцете са достатъчно заякнали, за да издържат тежестта на тялото. За по-сложните движения вече трябват няколко месеца.

Има ли някакви специални имена на фигурите на пилон, както например в други спортове като гимнастиката?

О, има и по цял свят са различни и настава една веселба, когато търсиш нещо конкретно за някое движение. Разлика в терминологията може да има и от клуб до клуб в един град. Може и сам да си измислиш някакво име.

При тези танци няма някакви строго-определени правила, още не са вкарани в конкретни рамки, така че има място за импровизации от всякакъв вид. Няма задължителни елементи и като цяло свободата е много голяма. Дори като отвориш речника – да, има речници за танците на пилон – там под едно движение може да има десет наименования.

Цялото интервю и снимки можете да намерите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: пилонтанцисексапил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ДО-1 преди 11 години
Мисля че ще останеш без жена.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярвам в това.Имам спомен от една новогодишна циркова програма с невероятно силово изпълнение, много елегантно на една канадска двойка.Лошото е, че не може да се упражнява в къщи.
5
0
 
6
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Хубава статия, поздрави за нея.
4
1
 
6
 
! Отговори
Гошо-чука лошо преди 11 години
Малии,сцепих и ябълката..
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ме учудва, че тази статия идва от тИАлото.
2
2
 
9
 
! Отговори
фен преди 11 години
супер
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Записвам веднага жената. И "екип" ще и купя.