Носорог отказва уговорка с две женски

Шива явно предпочита ергенското си уединение
Обновена: 15 авг 2013 18:06 | 15 авг 2013 18:06,
7
Носорог отказва уговорка с две женски
Снимка: архив, Reuters

Шива - еднорогият индийски носорог и звезда на зоопарка в Мумбай, изглежда предпочита ергенското си уединение пред уговорена среща с две перспективни представителки на вида му, очакващи го в зоологическата градина в столицата Делхи, предаде ДПА.

Шива е прекарал 28 самотни години в мумбайския зоопарк. Носорогът е докаран в зоологическата градина през 1985 г. - тогава 6-годишен, от щата Асам, където представители на вида живеят в естествената им среда. През 2005 г. е издадено съдебно разпореждане Шива да не остава без партньорка и е наредено на управата на зоопарка и общината в Мумбай да намерят подходяща компания за самотния носорог.

Сега обаче, когато не една, а две дами го очакват в столицата Делхи, Шива отказва да напусне ограждението си. Всички опити носорогът да бъде подмамен в транспортната клетка засега са неуспешни. Шива не се поддава нито на изкушения с любимите му банани и листа от моркови, нито на заблудата с частичното източване на басейна, в който той кисне с часове.

"Шива просто отказва да влезе в клетката", жалват се гледачите му.

Упояването на носорога за тридневното пътуване с камион до Делхи не е опция, тъй като има опасност той да стане агресивен, ако междувременно се събуди. От управата на зоопарка в Мумбай казват, че опитите Шива да бъде склонен да напусне ограждението си ще продължат.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Делхиносорогженски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато планината не отива при Мохамед, Мохамед отива при планината. Още ли не са докарали женските в Бомбай/Мумбай?
4
5
 
4
 
! Отговори
бат ви Бубко! преди 10 години
Носорога и пишещите в сайта,трябва да ми плащат!Аз патентовах чи*ията и вие злоупотребявате с авторските ми права!!!Завинаги верен на....ръката!
3
4
 
22
 
! Отговори
Ангелин преди 10 години
Новина от последните минути:От Столичният зоопарк е избягъл уникален по рода си носорог. Ръководството на зоопаркът, моли всеки, който го види, да заплати два лева на касата!
2
4
 
13
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
НосорогА Е проявил "турско мъжество"
1
4
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
И носорозите-(такива мъжествени животни) ги побъркахте с тези гей-паради...