Като шефа се облечи и повишение получи

Имитирането на дрескода на началника води до растеж в службата
Обновена: 9 сеп 2013 22:17 | 9 сеп 2013 22:17, Александър Попов
7
Като шефа се облечи и повишение получи
Снимка: Reuters

Ако не желате да тъпчете на едно място в служебната йерархия, има лесен принцип да започнете да катерите стълбичката нагоре. Просто трябва да започнете да имитирате облеклото на своя на началник, дори да не харесвате неговия дрескод.

Ново проучване показва, че мениджърите харесвали, когато някой ги имитира. Една трета от участниците в допитването пък признават, че се обличат като висшестоящите.

Повече от половината анкетирани твърдят, че се влияят от външния вид на началството, а според 61% тази имитация създава по-продуктивна работна атмосфера.

Мениджърите пък харесват ласкателството и им е приятно подчинените им да имитират избора им на дрехи. Цели 68 процента от тях признаха, че са по-благосклонни към служителите си, които са облечени като тях.

Според психолози това е подсъзнателно действие, което е резултат от прекарването на много време заедно.

"Ние се чувстваме привлечени към приличащи на нас хора, затова различията могат да се възприемат като застрашаващи. Хората се чувстват по-безопасно, когато са с подобни дрехи. Те сигнализират желанието за принадлежност в група. Началниците често назначават и повишават хора, които приличат на тях.

Дрехите показват кои сме и какви искаме да бъдем, но е доказано също, че те могат и да променят личността. С тях хората могат да повлияят върху чуждото мнение", казва психологът д-р Карън Пайн от университета на Хартфордшир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
хей-хей преди 10 години
мей-мей,нещо си объркал адреса май,май.
5
0
 
2
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Разбира се ,че в бежанските лагери не всичко е идеално,но смятам,че в бедна страна като България,въобще не трябва да се приемат бежанци.Ние не можем да се оправим със нашите ***,само сирийци ни липсват.
4
0
 
3
 
! Отговори
кк преди 10 години
Вярно е.Всички по силата на инстинкта за самосъхранение,се поддаваме на обществена дресировка .Колкото по различен е човек,толкова по голям натиск му се оказва от обществото да се влее в редиците на еднаквите.
3
0
 
5
 
! Отговори
blah преди 10 години
Ne naprazno se kazva v amerikata "Dress for the job you want to have, not for the job you have" Ama ednoto preoblichane niama da svarshi trika ;)
2
0
 
9
 
! Отговори
blah преди 10 години
Ami ako shefa e jena? Ste poluchim povishenie kato si slojim nova roklia? Interesno...
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И като се облечИ и пи една вУдЪ студена.

Спонсорирани публикации