Кои са сградите с най-сбъркана архитектура

Най-големите архитектурни гафове в света
24 сеп 2013 07:38, Теодора Драгоева
14
Кои са сградите с най-сбъркана архитектура
Снимка: en.fbii.org

Когато става въпрос за архитектурните шедьоври, има редица примери, които са достойни да бъдат споменати. Но не всички сгради заслужават възхищение, дори да са скъпо проектирани, а строежът им да е струвал милиони.

Изграждането и структурата на един архитектурен обект има няколко измерения, които винаги трябва да бъдат взети под внимание. Това е така, защото дори малка грешка в тези процеси може да доведе до сериозни и много важни негативни последици.

Винаги обаче може да се появят причини за грешки. Понякога това може да се дължи на некадърен проектантски екип, друг път на лошо строителство и т. н. Дори инвеститорите да са били изключително внимателни към изграждането на своята нова сграда, пак има вероятност нещо да се обърка.

Първият такъв пример са казармите на американския флот, които са построени под формата на пречупен кръст. Въпреки че Щатите открай време критикуват нацистите и цялата им доктрина, това, което са изградили за своите войници, прилича на свастика.

Независимо дали структурата е направена по този начин умишлено или това е грешка, проектът понесе доста високa критика и дори американските Военноморски сили се съгласиха да направят някои промени в архитектурата на казармите.

Вижте в галерията на Tialoto.bg кои са другите най-големи и колосални архитектурни гафове в историята на човечеството!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
защо не преди 10 години
ами именно ss са обучавали зелените барети след войната
11
0
 
10
 
! Отговори
gtf преди 10 години
този знак съществува хиляди години, не е нормално да бъде така отричан само защото някой, някога го използвал.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хотел Ryugyung в Северна Корея. Планиран през 1987 като най-големия в света, с 3000 стаи. И досега недовършен и празен. Официалините карти на Пхенян твърдят, че руината, висока 330 м, не съществува.
9
2
 
8
 
! Отговори
boyan преди 10 години
Една от най-големите тъпотии която дори не прочетох до края :)
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако архитекта беше завъртял пречупения кръст в посока обратна на часовниковата стрелка всичко щеше да е ОК. Функционалността на сградата щеше да е същата и нямаше да го обвиняват, че е точно свастиката.
7
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 10 години
До No.4:Да! Да! Точно за това говоря!
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Хитлер беше използвал примерно квадрат за символ и него ли цяхме да забраним. Между впрочем свастиката не е измислена от Хитлер. Тя е доста по древен символ и произхожда от Тибет и Индия. Самата дума свастика означава "прави добро". А какво да кажем за звездите на Сатаната със седем или пет лъча? Особено тази с 5 лъча присъства в знамената на половината държави.
5
3
 
10
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
София може да кандидатства с:Новата сграда на УАСГСградата на НОИАбсолютно всеки МОЛ, построен през последните 10 години.Фонтанчето на ВитошкаГрозотиите по Цариградско шосе...
4
1
 
13
 
! Отговори
До номер 3 преди 10 години
Каква злоба?Просто някои хора стават за журналисти други не стават.То бива да си ограничен човек,обаче и статии да пишеш е малко прекалено.Кой им плаща заплата на такива ми е непонятно?По добре някое дете от 5-ти клас да хванат да прави преразкази по картинка и да му дават тези пари.По-компетентно мнение ще изкаже а и парите ще са му от полза на един ученик."Военноморски сили се съгласиха да направят някои промени".Oт колко години са тези сгради?Сега заради Драгоева и промени да правят :)))
3
12
 
3
 
! Отговори
:) преди 10 години
До No.2Еееех, колко злоба има на този свяяяят!
2
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Пречупен кръст"?Теодора Драгоева ти да не си в подготвителна група в детската градина?Това че комплекса е с формата на свастика въобще не е странно.Това е много древен символ разпространен сред всички народи и етноси още от най-дълбока древност.И е толкова разпространен в природата,че е съвсем нормално да го има и в архитектурата.Трябва да си с доста ограничен мироглед за да свързваш свастиката само с нацизма.
1
0
 
27
 
! Отговори
* преди 10 години
И в България вече има 'мъртви молове'... След голямото молово пране на пари това беше неизбежно...